Compania care produce actualizarea aplicației de salarizare din Învățământ reacționează în problema posibilei întârzieri a salariilor: Am livrat noul kit EduSal în 2 zile de la semnarea contractului cu Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de termen

8.494 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Reacție a companiei care a contractat de la Ministerul Educației serviciile de dezvoltare și suport tehnic pentru aplicația de salarizare EduSal, după ce varianta actualizată a acesteia a ajuns în școli miercuri noaptea, cu doar trei zile lucrătoare înainte de termenul pentru plata salariilor pentru luna ianuarie 2023 – termen stabilit pe 14 februarie. Într-un comunicat primit de Edupedu.ro, reprezentanții Simavi susțin că noul kit a fost livrat cu 4 zile mai devreme decât prevederea contractuală, iar echipa tehnică a lucrat în flux continuu timp de două zile pentru a livra această actualizare.

Varianta 2.38 a EduSal, trimisă în școli, conține actualizările pentru majorarea prevăzută de lege pentru salariile din Învățământ, majorare care are loc pentru luna ianuarie 2023, cu plata pe 14 februarie. În Învățământul de stat lucrează circa 300.000 de persoane, potrivit statisticilor Ministerului Educației.

EduSal este funcțional, anunță compania contractoare a Ministerului Educației, companie care reclamă „apariția în ultimele zile a unor informații incomplete, denaturate, legate de livrarea kitului EDUSAL de către Software Imagination & Vision (SIMAVI), pentru plata salariilor aferente lunii ianuarie 2023”.

Reprezentanții acesteia fac precizarea că abia luni, pe 6 februarie, a fost încheiat contractul „pentru Servicii de dezvoltare, suport tehnic și mentenanță corectivă la nivelul sistemului EDUSAL”, iar acest lucru s-a făcut „în mod transparent și cu respectarea prevederilor legale și acoperă perioada februarie – aprilie 2023”. 

În comunicatul citat este subliniat faptul că „pentru primele două cerințe, setarea parametrilor necesari anului fiscal 2023 și majorarea cu 10% conform art. I din capitolul I al OUG nr. 16/2022, contractul stipulează termen de livrare de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului, respectiv 13.02.2023.

Înțelegând îngrijorarea personalului din învățământ și importanța  primirii la timp a drepturilor salariale, echipa noastră a făcut eforturi pentru a livra un kit EDUSAL funcțional care să calculeze drepturile salariale majorate, în 2 zile de la data semnarii contractului aferent, deși modificările aduse noului kit sunt majore, cu impact diferit pe fiecare categorie de personal din învățământul preuniversitar”.

Este menționat și faptul că „este posibilă apariția unor disfuncționalități minore în utilizarea kitului pe care le vom remedia în cel mai scurt timp posibil”. Reprezentanții companiei susțin că „aplicația EDUSAL este un program informatic pentru calculul si plata salariilor aflat în proprietatea Ministerului Educației”.

Redăm comunicatul integral al companiei:

Reamintim că cea mai recentă versiune a aplicației de salarizare EduSal, folosită de Ministerul Educației în toate școlile și grădinițele, inspectoratele și cluburile școlare sau casele corpului didactic și palatele copiilor, a fost primită joi dimineața către unitățile de învățământ, conform surselor Edupedu.ro.

La ora 09:30, joi, a început o ședință la Ministerul Educației cu toți inspectorii școlari generali/adjuncți și contabilii șefi din inspectoratele școlare.

Informații de context

Miercuri, sindicatele profesorilor au trimis un comunicat de presă prin care susțineau că există riscul ca angajații din învățământ să nu primească salariile la timp. – Mai multe detalii aici

La solicitarea Edupedu.ro, Ministerul Educației a răspuns marți seara că “se lucrează la implementarea creșterilor salariale în sistemul informatic Edusal, conform obligațiilor legale, de aceea s-a decalat livrarea kit-ului actualizat. Ministerul Educației face eforturi, astfel încât programul actualizat să fie livrat unităților de învățământ intr-un interval de timp care să permită plata, la timp, a salariilor”.

  • EduSal este aplicația de salarizare din sistemul de învățământ, creată de SIVECO și actualizată de SIMAVI, companie rezultată din SIVECO. Aceasta din urmă a realizat SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România, în anii 2013-2015, în perioada Guvernelor Ponta, fiind un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013. A costat circa 18 milioane de lei.

5 comments
  1. Sporul suprasolicitare se calculeaza, din nou, gresit. Cf Legii 153/2017 trebuie sa se calculeze la salariul de baza in plata. Sunt cadre didactice care au sentinta definitiva in ceea ce priveste calculul sporului suprasolicitare (exact cum e stipulat in Legea 153/2017), dar degeaba. Poate ar fi bine sa se corecteze aceste nereguli si multe altele.

  2. Este adevărat că nu este un program perfect, că este și cam hoț cu anumite categorii, culmea cu cei care muncesc și răspund, că este dirijat de anumite persoane din minister,dar salariile în majoritatea școlilor, vor fi plătite în termen! Asta, pentru că am muncit noi, proștii! De altfel, nu cred că este vinovat furnizorul de servicii….

  3. Este prima data cand programul de salarizare da rateuri mai mult ca de obicei. Daca au fost doar alea doua cerintele ministerului, atunci, in minister e o problema. Firma aia nu e societate de binefacere. Si, sa închei contractul in 6 februarie cu livrare in 13 februarie, cand in 14 februarie trebuie sa dai banii oamenilor… E ceva putred aici. Oricum, indiferent daca sunt corecte sau nu (urmeaza rectificative), serverul ministerului a picat inca de vineri. Probabil ca fiind sâmbăta si urmează duminică, zile nelucrătoare, nu e nimeni in minister sa dea un refresh, iar statele aprobate (de personal sau de plata) stau pe server fara sa poata fi descărcate de scoli, deci nu se poate merge mai departe – op-uri, etc. Daca e o miscare de-a secretarilor de stat, cum scria cineva, cu colaborarea sindicatelor, pe spinarea tuturor, e grav.

  4. A fost jocul de glezne a unor subsecretari de stat PSD, care cu ajutorul sindicatelor intentionau sa ne directioneze catre o greva ceva mai agresiva. Simt ca e cazul sa precizez ca asta nu-i face pe cei din PNL sa para mai putin mizerabili. Impreuna sunt o mare gasca de impostori.

    1. Mai rău!Sunt niște pungaș,niște hoți mărunți de buzunare care au găsit buzunarul larg al poporului roman numit “stat”.Ei toți fura de la noi,sunt incapabili și nu au conștiință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași, aflat într-o clădire cu risc de prăbușire la cutremur, unde părinții au protestat când elevii au fost relocați, inclus în programul guvernamental de consolidare alături de alte 9 școli – LISTĂ

Au fost aprobate alte 9 școli și licee din Dolj, Constanța și Iași pentru reabilitare prin programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul

EXCLUSIV Testele de salivă pentru elevii din școli nu trebuie să fie omologate de Agenția Națională a Medicamentului din România, spune șeful instituției, Robert Ancuceanu: Sunt 160 de teste autorizate deja de Comisia Europeană / Premierul și ministrul Educației susțineau că procedura e blocată la ANM

Agenția Națională a Medicamentului nu are ce să omologheze în privința testelor de salivă care vor fi folosite în școli, omologarea fiind deja făcută de către Comisia Europeană, a explicat…
Vezi articolul

OFICIAL Tablă interactivă cu diagonala de 216 cm, 4K și cameră de videoconferință cu telecomandă – echipamente obligatorii în standardele de echipare a oricărei clase. Laboratoarele de informatică vor avea calculatoare pentru fiecare elev, iar SmartLab-urile – imprimante 3D, scanere 3D și ochelari de realitate virtuală

Tablă interactivă, laptop, cameră de videoconferință, scaner documente, router acestea sunt dispozitive enunțate în standardele de echipare a unui laborator de informatică, potrivit ordinului pentru aprobarea standardelor de echipare a…
Vezi articolul