Concurență de peste 1,4 candidați pe loc la admiterea în facultățile de Medicină din București și din țară / Examenele au loc duminică, 23 iulie

27.123 de vizualizări
Foto: Simion Mechno / Agerpres Foto
Sunt peste 2 candidați pe loc la sesiunea de admitere 2023 în Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti și câte aproape 1,5 candidați pe loc la Universitățile de Medicină „Iuliu Hațieganu” din Cluj și „Grigore T. Popa” din Iași, potrivit calculelor Edupedu.ro pe baza datelor publicate de aceste instituții de învățământ superior care au încheiat recent înscrierile la ciclurile de licență.

Pe 23 iulie, duminică, majoritatea universităților de medicină vor organiza concursul de admitere pentru candidați, după cum se arată în calendarele lor.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti sunt 3.844 de candidaţi înscrişi pentru 1.625 de locuri scoase la concurs, informează un comunicat de presă transmis de instituţia de învăţământ superior, potrivit Agerpres. Acest lucru înseamnă 2,36 de candidați pe loc.

Înscrierile au fost exclusiv online, între 6 și 13 iulie. Dintre locurile scoase la concurs, 1.245 sunt la buget, iar 380 – cu taxă. Numărul candidaţilor înscrişi este mai mare cu 347 faţă de 2022 şi cu 417 în comparaţie cu ediţia din 2021.

Concursul de admitere este programat pe 23 iulie la studiile universitare de licenţă. Regulile examenului UMFCD, aici. Candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la Facultăţile de Medicină şi Medicină dentară vor susţine concursul de admitere la Romexpo (pavilioanele B1 şi B2), iar pentru Facultatea de Farmacie şi la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM), organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv din Palatul Facultăţii de Medicină.

La Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, înscrierile au fost deschise până pe 15 iulie pentru 1.080 de locuri la 8 domenii de studii. Potrivit situației raportate pe site-ul instituției în ultima zi de înscrieri, sunt 1.567 de candidați înscriși, ceea ce înseamnă o concurență de 1,45 de candidați pe loc.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, înscrierile au fost deschise până duminică, 16 iulie, iar potrivit ultimei situații anunțate de instituție, la cele 10 programe de studii concurența este de 1,48 de candidați pe loc: s-au înscris 2.028 de candidați pe 1.366 de locuri scoase la concurs.

Alte universități de medicină, precum cea din Craiova sau „George Emil Palade” din Târgu Mureș încă realizează înscrieri, conform informațiilor de pe site-urile acestora.


10 comments
  1. 1.4 pe un loc…uau…cred ca la veterinara sunt mai mulți…iar intra cu 5…ai sanse si daca vii cu un zar …trebuie sa nimeresti nu poti fi atat de ghinionist

  2. Cred ca ar fi fost corect să calculați pe specializare concurența… La MG Cluj sunt 984 de candidați pe 387 de locuri. Cat înseamnă asta oare? 1,45 sau 2.57??? Relevanta articolului???

  3. Înainte erau câte 19,20,25 pe un loc și acum abia-abia 2 pe loc și vor fi și mai putini pentru ca IT-ul va “papa” multe locuri de. munca și va face inutile multe profesii.

    1. Mai ales medicina.Doar se doreste sa fim cat mai putini,nu?Nemtii sunt convincing ca mor de prea mult bine adica 12 consultatii platite de sistem si prea multi medici.Cata preventie impotriva supravietuirii nedorite pentru seniori.In comparatie cu olandezii care beneficiaza de 4 consultatii si traiesc mai mult neavand nici prea multi medici….Dupa 1 noiembrie 2024 se va putea observa si la noi poate o longevitate crescuta nemaifiind asigurate consultatii decontate de sistem.Astept cu interes

    1. La medicina sunt mai mult de 2 pe loc, ei fac media cu toate specializarile. Este normal sa nu mai fie atat de multi pe un singur loc intrucat au aparut mai multe facultati, atat in tara cat si in strainatate. Asta nu inseamna ca dificultatea a scazut.

      1. La medicina sunt1,4 pe loc și ii va accepta și pe cei cu 5 cum au mai făcut și în alți ani.Cei care nu iau nici 5 se duc la particulare și tot devin medici.Examenul de rezidențial este f ușor și aproape oricine îl ia.Daca mai aveam 20 de ani…

        1. v-ati uitat vreodata pe foile de admisi si respinsi?le gasiti online ar trebui sa vizitati pagina cu siguranta

    2. Edupedu a facut o analiza total lipsita de importanta. Desi nu sunt la curent cu datele exacte, la MG concurența este de 3-3,5 pe loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Listele cu școlile care vor primi bani pentru combaterea abandonului școlar, runda a II-a, nu au fost publicate în termenul stabilit de Ministerul Educației. Directorii trebuie să primească granturile când începe școala / Surse: Cererile de finanțare nu au fost încă evaluate la Minister

Listele cu școlile alese de Ministerul Educației ca să primească finanțare pentru reducerea abandonului școlar, prin programul național dedicat – PNRAS Runda a II-a, nu au fost afișate de instituție,…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Tot mai mulți copii de școală sunt diagnosticați cu intoleranță la gluten, adică suferă de boala celiacă, atrage atenția Ministerul Educației. Printre manifestări pot fi simptome digestive sau statura mică, anemia și irascibilitatea, potrivit medicului Alina Stănescu Popp / Ce pot face părinții și profesorii

„În general, când un copil are performanțe mai mici sau este un pic mai neliniștit, să spunem, profesorul, părinții se sesizează. Dacă acel copil are anemie, atunci acesta ar putea…
Vezi articolul
Daniel David

Daniel David, președintele CNR: Dacă ieșim din pandemie și din starea de alertă simt că învățământul față în față nu permite să avem o regândire a cursurilor pentru că intri în opoziție cu reglementările ARACIS / Cîmpeanu, ministrul Educației: Sunt sigur că se vor face și schimbări la nivelul standardelor de autorizare

“Dacă ieșim din pandemie și din starea de alertă, simt că învățământul față în față nu permite să avem o regândire a cursurilor”, spune președintele interimar al Consiliului Național al…
Vezi articolul

Situația elevilor scutiți de efort, în primele două module de cursuri, la sport, cerută de Ministerul Educației inspectorilor de specialitate / Cele 12 documente pe care le vor aduce reprezentanții inspectoratelor școlare la Consfătuirea națională a inspectorilor de educație fizică și sport

Situația elevilor scutiți de efort, în primele două module de cursuri, la sport, a fost cerută de Ministerul Educației inspectorilor de specialitate, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Vezi mai…
Vezi articolul