Concurs de lucrări artistice pentru studenții Universității din București. Înscrierile țin până pe 27 martie

670 de vizualizări
Calendar Bacalaureat 2020
Foto: Pexels.com
Studenții Universității din București pot realiza lucrări artistice în cadrul proiectului LinguArt, proiect organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Evenimentul are loc în perioada 19 martie-30 aprilie. Tematica ediției de anul acesta este „The ART of looking forward”. 
  • Pentru înscriere, studenții trebuie să completeze pentru un formular, în perioada 19-27 martie.

Evenimentul este deschis tuturor studenților din cadrul Universității din București, iar participanții au posibilitatea de a alege dintr-o paletă largă de domenii artistice: arte plastice (pictură, arte decorative), scriere literară (proză și poezie), artă teatrală (scurtmetraje, monologuri, sketchuri), fotografie și artă digitală, se arată în comunicat. 

Între 28 martie-10 aprilie, va avea loc o serie de webinare, aceasta fiind și perioada în care se pot preda lucrările. Pentru webinarele organizate se va oferi practică profesională.

După perioada de jurizare, care va avea loc între 11-17 aprilie, câștigătorii vor fi anunțați pe data de 20 aprilie. Echipa Coordonatoare a proiectului își dorește să organizeze festivitatea de premiere pe data de 30 aprilie, dar pot exista modificări în funcție de situația de la acea vreme, potrivit anunțului.

„Sunt de părere că LinguART este un proiect foarte important, întrucât oferă oportunitatea artiștilor la început de drum de a se afirma și de a se face văzuți. Ceea ce îmi place este faptul că există secțiuni diverse: de la poezie până la fotografie și artă digitală. Anul trecut, tematica a constat în arta în timpul pandemiei, subiect pe baza căruia am scris o poezie”, a spus Mădălina Balea, participant LinguART 2021.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul anunţă că acordă vouchere pentru calculatoare copiilor din familii fără posibilităţi, ca să sprijine învăţarea online “în această perioadă”. Dar bonurile de 200 de euro pot fi primite abia în toamnă

UPDATE Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, a revenit cu următoarea precizare, pentru Edupedu.ro: “sensul intenționat al afirmației mele a fost de a sprijini dezvoltarea învățământului online în condițiile în care…
Vezi articolul

Prevederi-cheie de sprijin pentru școlile defavorizate sau cu puțini elevi, amânate până în 2025 – proiect de ordonanță de urgență / Măsura – propusă după ce PISA 2022 a desemnat România drept țară campioană la inechitate educațională

O prevedere-cheie din Legea învățământului preuniversitar, de sprijin pentru școlile defavorizate, nu va fi aplicată înainte de 2025, lucru valabil și pentru modul de alocare a fondurilor pentru școlile cu…
Vezi articolul

DOCUMENT Inspectoratele școlare au posibilitatea să configureze o adresă de e-mail pentru înscrierea la Titularizare 2024, potrivit Ministerului Educației / Inspectorii școlari au obligația de a consilia candidații cu privire la disciplinele de concurs la care se pot înscrie în funcție de studii

Inspectoratele școlare au posibilitatea de a configura o adresă de e-mail pentru înscrierea candidaților la concursul naţional de Titularizare 2024, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Profesorii sau viitoarele cadre…
Vezi articolul