Guvernul anunţă că acordă vouchere pentru calculatoare copiilor din familii fără posibilităţi, ca să sprijine învăţarea online “în această perioadă”. Dar bonurile de 200 de euro pot fi primite abia în toamnă

5.083 de vizualizări
Foto: Captura Facebook
UPDATE Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, a revenit cu următoarea precizare, pentru Edupedu.ro: “sensul intenționat al afirmației mele a fost de a sprijini dezvoltarea învățământului online în condițiile în care copiii realizează deja în această perioada lecțiile în sistem online”.
“Pentru a sprijini copiii care în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online, guvernul a aprobat o hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționarii de calculatoare – așa-numitul program Euro 200”, a anunțat în urmă cu puțin timp, de la Palatul Victoria, Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

“Pot cere bonuri elevii care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei. Pot aplica elevii și studenții din învățământul de stat sau particular, în vârstă de până la 26 de ani”, a explicat Dancă.

Calendarul pentru cumpărarea de calculatoare prevede că achiziționarea acestora se face în perioada 27 iulie – 12 octombrie 2020 – deci nu este clar cum îi sprijină pe “copiii care în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online”, cum a declarat șeful cancelariei prim-ministrului.

Declarațiile făcute de șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă:
  • Pentru a sprijini copiii care în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online, guvernul a aprobat o hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționarii de calculatoare – așa-numitul program Euro 200.
  • Potrivit acestor reglementări pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor și studenților în vederea achiziționării de calculatoare, pot cere bonuri elevii care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei.
  • Pot aplica elevii și studenții din învățământul de stat sau particular, în vârstă de până la 26 de ani.
  • Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro și este destinat achiziției de calculatoare.

Dancă a anunțat proiectul adoptat în ședința de Guvern de joi, 26 martie.

Același calendar pentru obținerea celor 200 de euro sub formă de bonuri valorice prevede depunerea cererilor la școli până pe data de 17 aprilie 2020, în condițiile în care școlile sunt închise până după Paște, cel puțin, în contextul pandemiei de coronavirus.

Calendar program Euro 200 / Foto: Gov.ro
Citește și:

 

 


4 comentarii
  1. Comentezi fara sa sti situatia, ma ocup de copii, dus, luat de la școala, teme , ingrijire, educatie, locuim si cu mama mea de 81 de ani care nu se poate descurca singura si am probleme de sanatate. Cand copiii se vor descurca singuri, o sa intru in campul muncii conform pregătirii oe care o am ,(studii superioare), pt asta trebuie sa mai urmez niste cursuri si bineinteles sa-mi rezolv problemele cu sanatatea, ceea ce nu e asa ușor. Nu insel nici un fisc, statul nu-mi da bani in plus ca in alte tari unde familiile defavorizate sunt sprijinite până cand se pun pe picioare, cei care muncesc la negru insesla fiscul, de la mii de oameni simplii pana la firme gigant. Nu vorbi in necunoștință de cauza.

  2. O vrajeala infecta, care descrie perfect debandada din guvern si faptul ca se mimeaza masuri pompieristice, cu iz pur electoral. Acest program se refera hotilor, in Romania nu exista familii cu asemenea venit pe persoana, cand salariul minim brut este de peste 2000 de lei. Cine vine sa profite de acest ajutor ? Parintii care pleaca la strans capsuni prin strainatate, si care declara ca nu au niciun venit, dupa care in loc sa cumpere calculator copilului din acesti 200 de euro, dau o spaga si ia televizor.

      1. Si de ce nu muncesti, mama singura ? Umbla antreprenorii cu limba scoasa dupa forta de munca. Eu nu neg ca aceste computere sau televizoare se dau, problema e ca se dau unor trantori care inseala fiscul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Educației a vorbit despre clarificarea statutului juridic al unor „diplome europene” de licență, master sau doctorat și al alianțelor de universități europene, la o reuniune a miniștrilor educației din statele membre ale Uniunii Europene

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a participat la reuniunea miniștrilor responsabili cu învățământul superior, cercetarea și inovarea din statele membre ale Uniunii Europene, care a avut loc la Paris, potrivit unui…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu anunță că sunt 1.140 de elevi ucraineni înscrişi în şcolile din România, pe curriculum românesc, ca audienţi. Guvernul va modifica Legea educației pentru ca elevi ucraineni de clasa a VIII-a să poată intra la liceu fără examen: copii de la Şcoala de balet din Kiev vor să continue la Liceul Capsali, în clasa a IX-a

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că numărul elevilor ucraineni audienţi în şcolile din România, pe curriculum românesc, va fi de 1.140  la începutul săptămânii viitoare, dintr-un total de aproape 34.000…
Vezi articolul

Ministerul Educaţiei, despre cei 3.456 de elevi din clasa a VIII-a apăruţi în “sistem” între Simulare şi Evaluarea Naţională: “Datele pe care le prezintă MEN sunt de la directorii şcolilor”

Aplicaţia informatică a Ministerului Educaţiei afişa pe 28 iunie 2019 un număr de elevi înscrişi în clasa a VIII-a cu 3.456 mai mare decât cel care figura în aceeaşi aplicaţie…
Vezi articolul