Concurs de povești pentru copii de 10-14 ani / Poveștile câștigătoare sunt publicate într-un volum, înscrieri până pe 13 septembrie

3.383 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Un concurs de povești, pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani, se anunță de editura Humanitas, secțiunea Junior. Cei pasionați de scris texte pot trimite creațiile până pe 13 septembrie anul acesta. Au șansa să fie “povestitori publicați”, încât celor desemnați câștigători le vor apărea poveștile într-un volum coordonat de grupul editorial organizator.

Poveștile trebuie să fie originale și să aibă o tematică adecvată copiilor. 10 dintre cele mai alese texte au ca premiu publicarea lor într-un volum comun; rezultatele urmează să fie anunțate pe 22 septembrie, pe Facebook, însoțite de numele autorilor și de textele câștigătoare. Citește mai jos criteriile de participare, criteriile de scriere și detalii despre jurizare.

Cine poate participa?

Participanții trebuie să:

  • aibă între 10 (limita inferioară de vârstă – participanții trebuie să fi împlinit vârsta minimă la data înscrierii în concurs) și 14 ani (limita superioară de vârstă – participanții nu trebuie să fi împlinit 15 ani până la data anunțării Câștigătorilor);
  • fie reprezentați legal de părinți sau tutori;
  • fie înscriși în Concurs de către părinți sau tutori, prin trimiterea creațiilor literare originale pe adresa junior@humanitas.ro.

În juriu se numără autoarele Ana Alfianu, Liana Alexandru și Olga Gudynn. Vor alege “cei mai buni 10 povestitori care își vor vedea creațiile literare ilustrate și publicate în volum la Humanitas Junior”.

Cum trebuie scrisă povestea?

“(1) Participanții sunt invitați să scrie o povestire (proză) originală pe o temă la alegere, de minimum 5.000 de caractere cu spații și maximum 10.000 de caractere cu spații.
(2) Fiecare Participant trebuie să trimită o singură povestire.
(3) Textele vor fi în limba română, editate în WORD, cu diacritice, font Times New Roman, corp 12, iar spațiul între rânduri va fi de 1,5.
(4) Nerespectarea uneia dintre aceste reguli duce la descalificarea automată a Participantului”, precizează regulamentul.

Cum trimit povestea?

Conform regulamentului, părintele sau tutorele legal al participantului trimite pe adresa de email junior@humanitas.ro în perioada 13.07.2021 ‒ 13.09.2021, până la ora 00:00, o povestire originală a participantului pe o temă la alegere.

În redactarea e-mailului, la Subiect/Subject se va completa “Vreau să fiu povestitor la Humanitas Junior!”. Părintele sau tutorele legal al Participantului trimite, în corpul e-mailului de înscriere:

  • numele și prenumele Participantului,
  • vârsta Participantului,
  • numele unui părinte sau al tutorelui legal,
  • numărul de telefon al unui părinte sau al tutorelui legal.

“În evaluarea textelor, Juriul va ține seama de următoarele criterii:

a) calitatea scriiturii (coerență în desfășurarea narațiunii, stilul literar, claritatea și corectitudinea
exprimării);
b) originalitate, creativitate;
c) tema aleasă, care trebuie să fie atractivă și de interes pentru copii și adolescenți.

(3) Pentru fiecare dintre criterii, fiecare membru al juriului va acorda maximum 3 puncte, după cum urmează:

  • 1 punct pentru îndeplinirea nesatisfăcătoare criteriului
  • 2 puncte pentru îndeplinirea parțială a criteriului
  • 3 puncte pentru îndeplinirea excelentă a criteriului

Juriul va acorda 1 punct din oficiu pentru textele care dovedesc calități literare excepționale”, se mai arată în regulament.

Rezultatele finale vor apărea pe 22 septembrie, comunicate pe pagina de Facebook a editurii.

Poți citi regulamentul complet aici.

Citește și:
Când și în ce condiții funcționează educația bilingvă? Studiu de caz: predarea în engleză în școlile din Spania – El Pais
Povestea profesoarei de istorie pe care viața a dus-o în locul potrivit: “Când ajungi să vezi posibilul în imposibil, simți că ți-ai găsit vocația”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curtea de Apel Constanța sesizează Curtea Constituțională pe tema ordonanței 159/2022 cu transportul elevilor navetiști, într-un proces deschis de Asociația Elevilor din Constanța / Instanța arată în încheiere că decontul navetei poate fi discriminatoriu față de elevii care au gratuitate

Asociația Elevilor din Constanța se va judeca din nou cu Ministerul Educației la Curtea Constituțională, pe subiectul transportului elevilor navetiști, după ce a fost admisă cererea acestora de către Curtea…
Vezi articolul