LIVE TEXT Monica Anisie: Am realizat ghidurile metodologice pentru profesori, astfel încât elevii să poată recupera materia / În noul regulament veți regăsi debirocratizarea activității didactice / 94.000 de profesori au fost deja formați

8.108 vizualizări
“Am realizat ghidurile metodologice pentru profesori, astfel încât elevii să poată recupera materia”, a anunțat Monica Anisie marți, în conferință de presă. “În noul regulament veți regăsi debirocratizarea activității didactice”, a mai spus aceasta.

La aceeași conferință Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a declarat că pe 7 septembrie INSP va prezenta evaluarea epidemiologică a fiecărei localități, pe 10 septembrie școlile vor propune scenariul pentru fiecare unitate / Nu va mai exista acea declarație pe propria răspundere pentru părinți.

Cele mai importante declarații ale miniștrilor Sănătății și Educației:
  •  Monica Anisie: acest an școlar este un altfel de an școlar, cu noi provocări, provocări impuse de situația epidemiologică în care ne aflăm. De aceea în toată această perioadă premergătoare începutului de an școlar am lucrat alături de colegii mei din cadrul Ministerului Educației, dar și alături de autoritățile statului pentru a pregăti revenirea rapidă în spațiul școli în condiții de siguranță. Venim astăzi în fața dumneavoastră pentru a prezenta Toate măsurile pe care le-am luat pentru anul școlar 2020 2021. Această conferință de presă am structurată pe două paliere: Pe deoparte vorbim despre procesul educațional, iar pe de altă parte despre măsurile sanitare impuse, spuneam, de condițiile epidemiologice, măsuri pe care trebuie să le implementăm în cadrul unităților de învățământ. Mă voi referi înainte de toate măsurile privind procesul educațional
  • Ghidurile sunt organizate pe fiecare nivel. Avem ghidul pentru educație timpurie, ghiduri pentru învățământul preșcolar dar și pentru primar, gimnazial, liceal, vocațional, învățământ profesional și tehnic și nu în ultimul rând învățământul special.
  • Au fost realizate reperele metodologice care vin în sprijinul cadrelor didactice. Astfel profesorii vor vedea vor putea reduce decalajele în ceea ce privește modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Prin urmare pot face o analiză referitoare la ceea ce avea în planificarea calendaristică realizată înainte de suspendare a, Cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor și ceea ce elevii nu au cuprins în perioada în care învățământul s-a mutat în spațiul online.
  • Astăzi vom deschide în prima zi a anului școlar un portal intitulat educațiacontinuă.edu.ro. Acolo toți cei interesați vor găsi informațiile necesare la anul școlar care începe astăzi
  • Sunt prevăzute măsuri așa fel încât activitatea cadrului didactic să se concentreze asupra elevului și nu asupra realizării hârtiilor. Prin urmare Comisia realizată pentru tăiat hârtii la nivelul Ministerului Educației și Cercetării a propus astfel de măsuri și iată că se realizează o debirocratizare a activității didactice.
  • Am decis să continuăm testele de antrenament și să facem săptămânal teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele naționale.
  • Pentru cat în spațiul public sunt atâtea întrebări la care se așteaptă răspunsuri și știu, și înțeleg toate aceste întrebări ale părinților, elevilor, uneori chiar și ale profesorilor am decis să deschid un linie de telefon tel verde. O linie care va fi dedicată răspunsurilor adresate către părinți și elevi.
  • Pentru directorii de unități de învățământ și pentru autoritățile publice locale care doresc să acceseze fonduri europene voi deschide o altă linie de tel verde pentru a veni în sprijinul acestora.
  • Formarea profesorilor: am colectat din teritoriu datele referitoare la formare și pot să anunț astăzi că aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formați, iar pentru alții deja avem în derulare programe de formare. Ca măsură complementară am realizat programul de formare a cadrelor didactice în parteneriat cu televiziunea română, Teleșcoala.

Știrea este în curs de actualizare

Conferința are loc în contextul în care normele pentru începerea anului școlar nu a fost încă publicate în Monitorul Oficial, iar cele puse în dezbatere publică au suferit deja modificări.

Ieri, în ședința de Guvern, premierul Orban le-a dat un ultimatum miniștrilor Sănătății și Educației să anunțe azi aceste reguli.

Foto: gov.ro


2 comments
  1. Autoritatile dau dovada de amatorism si de lipsa de predictibilitate. Nu sunt nici macar capabili sa copieze modele de succes aplicate in alte tari europene.

    Doamna Anisie e depasita de aceasta functie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Proiect pilot în școlile „identificate ca fiind cele mai predispuse consumului de droguri”, anunțat de Sorin Cîmpeanu după cazul de la Școala Centrală din București / Ministrul Educației spune că va da un ordin comun cu miniștrii Sănătății și Internelor pentru combaterea consumului de droguri în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, într-o conferință de presă, după o întâlnire la sediul instituției pe care o conduce cu toți inspectorii școlari din țară că “săptămâna viitoare…
Vezi articolul

Ministerul Culturii va acţiona în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Naţional „George Enescu”. Doar un sfert din lucrări sunt gata, deși ar fi trebuit să fie finalizate

Ministerul Culturii a anunţat că va acţiona în instanţă executantul lucrărilor de consolidare şi restaurare a Muzeului Naţional “George Enescu” – Palatul “Cantacuzino”, după estimarea contabilă şi judiciară a prejudiciului…
Vezi articolul