Conflictul ideologic din școlile americane: Un district școlar din San Francisco a cheltuit 250.000 de dolari pentru un program „Woke” / Rezultatele elevilor au scăzut după introducerea programei / Ce îi învățau pe elevi

1.442 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
O școală primară din Hayward, care se luptă să stimuleze scorurile scăzute la teste și prezența dezastruoasă a elevilor, cheltuiește 250.000 de dolari din bani federali pentru o organizație numită „Woke Kindergarten” pentru a instrui profesorii să se confrunte cu supremația albă, să combată rasismul și opresiunea și să elimine aceste bariere din calea învățării, relatează San Francisco Chronicle (SFC), scrie G4Media.ro.

Sesiunile Woke Kindergarten îi instruiesc pe profesori cu privire la concepte și programe de studiu care pot fi folosite în clasele cu oricare dintre cei 474 de elevi ai Glassbrook Elementary. Sesiunile sunt finanțate printr-un program federal menit să ajute școlile cu cele mai slabe performanțe din țară să îmbunătățească rezultatele elevilor.

Dar, după doi ani de contract cu Woke Kindergarten, o companie cu scop lucrativ, rezultatele elevilor de la Glassbrook au scăzut, ceea ce i-a determinat pe unii profesori să se întrebe dacă banii au fost bine cheltuiți, având în vedere nevoile elevilor, care au preponderent venituri mici. Două treimi dintre elevi sunt elevi care învață limba engleză și peste 80% sunt hispanici/latini.

Scorurile la engleză și matematică au atins noi minime în primăvara anului trecut, cu mai puțin de 4% dintre elevi competenți la matematică și cu puțin sub 12% la nivelul clasei la engleză – o scădere de aproximativ 4 puncte procentuale în fiecare categorie.

Eforturile SFC de a contacta organizația nu au avut succes, un răspuns automat spunând că fondatorul, care asigură și formarea, se recupera în urma unei intervenții chirurgicale.

Oficialii districtuali au apărat programul săptămâna trecută, spunând că Woke Kindergarten a făcut ceea ce a fost angajat să facă. Districtul a subliniat îmbunătățirile în ceea ce privește prezența și ratele de suspendare și faptul că școala nu mai era pe lista de supraveghere a statului, doar pentru a afla de la Chronicle că școala nu numai că se afla încă pe listă, dar a scăzut la un nivel inferior.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Se pare ca acum sunt foarte multi “experti” in educatie si invatamant, dar metodele lor sunt majoritatea complet aberante. In loc sa ridice nivelul de predare si sa urmareasca nivelul de intelegere al elevilor, fiecare “expert” vine cu cate o idee “creata” (desigur, digitala!), care are urmari exact contrare intentiei… In acest caz, la americani, mai este si propaganda “aiuritoare” woke, care in numele egalitatii face discriminare “pozitiva” (de fapt, negativa dupa cum se vede in rezultate). In loc sa se faca scoala serioasa cu profesori dedicati si bine platiti se introduc tot soiul de “reforme” prostesti si apoi, toti se mira de ce merg lucrurile atat de rau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul Școală după școală cu masă inclusă și școli în care elevii să învețe într-un singur schimb nu se poate generaliza în următorii șase ani, spune ministrul Ligia Deca / Amendamentele în acest sens ale USR au fost respinse

“Această idee de generalizare a învățământului cu școală după școală, opțional, nu obligatoriu (…) se poate realiza, însă nu în intervalul acela de timp”, adică până în 2030, a spus…
Vezi articolul

Iohannis: ”Încurajez părinții să-şi trimită copiii la şcoală dacă sunt sănătoşi. Dacă nu sunt sănătoşi, să-i ţină acasă. Atât de simplu este” / Pentru sindicate: “Nu cred că se va boicota începerea anului şcolar”

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri într-o conferință de presă la Cotroceni că îi încurajează pe toți părinții să își trimită copiii la școală dacă aceștia sunt sănătoși, iar dacă…
Vezi articolul