Consiliul Municipal al Elevilor din București îl critică pe primarul Sectorului 5 pentru orarele trimise în școli, dar nu o vede pe Dăncilă gravată-n piatră pentru reabilitarea unei școli

797 de vizualizări
Foto: Colaj Facebook
Consiliul Municipal al Elevilor București le cere autorităților să ia măsuri pentru stoparea difuzării de materiale electorale în școli. Organizația critică distribuirea în liceele, școlile și grădinițele din sectorul 5 al Capitalei a orarelor cu caricatura primarului Daniel Florea și îl acuză că “și-a început campania electorală”, însă trec cu vederea un alt eveniment care a făcut înconjurul presei, la începutul acestui an școlar: plăcuța de pe peretele unei școli gimnaziale, dezvelită în prima zi de școală, prin care un primar își exprimă mulțumirea în fața premierului de la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă, pentru reabilitarea școlii de stat, “din mila lui Dumnezeu”, cu fonduri publice.

Președintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti, Tudor-Alexandru Panait, spune într-un comunicat remis Agerpres că “elevii, din păcate, sunt încă o dată folosiți ca masă de manipulare pentru campaniile electorale ale viitorilor candidați. Educația nu trebuie să aibă culoarea unui partid, iar, în școală, politica nu are ce căuta, dincolo de orele unde este subiect de discuție“.

Reprezentanții organizației de elevi îl critică, în comunicat, pe primarul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, pentru distribuirea în școlile și grădinițele din sector a unor orare cu imaginea edilului și cu sloganul său de campanie #DF și #start spre viitor. De precizat că primarul de la Sectorul 5 a decis anul acesta să distribuie rechizite copiilor de grădiniță și elevilor din sector.

Consiliul Municipal al Elevilor București atrage atenția că “mesajul ce însoțește caricatura ‘Dragul meu copil școlar/De urmezi acest orar/Să te uiți în calendar/C-ai șanse s-ajungi primar’ este total nepotrivit pentru elevi. Mai mult, în colțul din stânga al orarului, apar două hashtag-uri, unul cu inițialele edilului, iar celălalt cu motto-ul mandatului, având caracter manipulator, evidențiind modul în care Daniel Florea și-a început campania electorală“.

Organizația de elevi critică și faptul că, în alte școli din Capitală, “mai mulți decidenți” au participat la deschiderea începutului de an şcolar, printre care se numără și președintele României, Klaus Iohannis, primarul general Gabriela Firea, alături de alți primari de sectoare, consilieri locali, parlamentari, deputați, relatează Agerpres.

Trebuie să luăm în considerare că în luna noiembrie a acestui an vor avea loc alegerile prezidențiale, iar anul 2020 este unul dublu electoral, acestea oferind instabilitate spațiului comunitar și politic. Toate aceste vizite și ‘cadouri’ sunt inoportune pentru buna dezvoltare a școlii românești, evidențiind dependența unităților de învățământ de administrația publică locală și de zona politică. Astfel, considerăm gestul primarului sectorului 5, Daniel Florea, imoral și dăunător pentru elevi, încălcând articolul 7 din Legea Educației Naţionale 1/2011, conform căruia în unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile de natură politică“, spun elevii, în comunicat.

Informații de background

Amintim că premierul Viorica Dăncilă și președintele Consiliului Județean Maramureș au fost trecuți pe lista “ctitorilor” unei școli reabilitate din fonduri publice, anul acesta. Luni, la deschiderea anului școlar, primarul orașului Dragomirești din județul Maramureș a dezvelit, pe peretele școlii gimnaziale, o plăcuță cu următorul mesaj: “Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în orașul Dragomirești Școala Gimn. ‘Liviu Rebreanu’ între anii 2017-2019 cu sprijinul Guvernului României, prim ministru fiind doamna Viorica Dăncilă”, relatează Educatieprivata.ro.

Placheta cu multumiri gravate in piatra / Foto: educatieprivata.ro

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului DezvoltăriiReabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Liviu Rebreanu Dragomirești s-a realizat ca proiect în PNDL I, în valoare de 3,6 milioane de lei.

Citește și:

 

 


3 comentarii
 1. Felicitări, dragi copii pentru tot ceea ce faceți!!! Sunteți niște oameni extraordinari, niște elevi de valoare, viitorul tarii arata splendid alături de voi!
  Ma bucur sa vad generațiile tinere care se implica in mișcarea de reprezentare!
  BRAVO BRAVO SI IAR BRAVO
  FELICITĂRI TUDOR ALEXANDRU PANAIT, KARINA, ANTONIA, SIMONA, MIHAI SI RESTUL COPIILOR DIN ACEST MINUNAT CONSILIU

  MERITAȚI TOȚI LAURII SUCCESULUI!

 2. Consiliul Municipal al Elevilor este o gluma proasta, avand in vedere ca 3 din sefi sunt din acelasi liceu mediocru, iar seful a intrat la liceu cum a intrat.
  Dar, chiar si asa, ar trebui sa se preocupe de problemele elevilor din municipiu si mai putin de moda si de foloase personale-gen acces in diverse organisme, cu plecari in strainatate,.
  De exemplu, in sectorul 2, 2 Colegii Nationale (pentru care sefimea din acest Consiliu nu a avut media de admitere necesara pentru a intra, se poate verifica) cu mii de elevi sunt nevoite sa imparta cladirea Colegiului Mihai Viteazu: ore scurtate, pauze scurtate, probleme cu cercurile gratuite si foarte folositoare care se faceau dupa-amiaza. In plus, copiii de gimnaziu de la Cosbu, de10-15 ani, vor imparti cladirea cu studenti cu varste mai mari de 18 ani. Ii promovati acum fara sa vedeti ce ecu ei,, ii veti vedea peste cativa ani prin cine stie ce functii, spre ghinionul nostu, al tuturor.

 3. Dragii mei, cu tot respectul, Consiliul Municipal al Elevilor Bucuresti cred ca are in vedere doar ce tine de capitala…pana la urma cuvantul “Bucuresti” e mentionat mai sus. Eu si ceilalti elevi, parinti si prifesori va iertam greseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Fostul ministru Daniel Funeriu, reacție dură la decizia CCR privind titlurile de doctor obținute prin plagiat: Curtea Constituțională a definitivat disoluția morală a statului român. Cine e de vină? Cei care au obligația să medieze între stat și societate

Fostul ministrul al Educației, Daniel Funeriu, vine cu explicații privind decizia CCR legată de retragerea titlului de doctor. Potrivit deciziei, acesta poate fi retras doar dacă ”nu a intrat în…
Vezi articolul