Consiliul Național al Elevilor cere autorităților să anunțe rapid, până la sfârșitul lui august, cum va începe școala în contextul valului 4 al pandemiei Covid-19

1.038 de vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să ia o decizie rapidă și să comunice până la sfârșitul lunii august modul cum va începe școala în contextul prognozelor privind valul 4 al pandemiei Covid-19, cu noi tulpini SARS-CoV-2. Organizația cere autorităților, printr-un comunicat, să facă “astfel încât sistemul educațional din România să nu mai fie pus în situația de anul trecut, atunci când, cu doar o săptămână înainte de începerea școlii, nimeni nu știa forma în care se vor organiza cursurile”.

Potrivit CNE:

  • “Este esențial ca deciziile în ceea ce privește debutul noului an școlar să fie racordate la situația de la nivel local, iar stabilirea eventualelor scenarii în care elevii se vor întoarce la cursuri să fie descentralizată. 
  • În același timp, este imperios ca autoritățile să trateze deschiderea școlilor cu responsabilitate, astfel încât unitățile de învățământ să fie dotate cu materiale sanitare, iar infrastructura să permită respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea infectării cu COVID-19 și, după caz, să se asigure accesul la educația online pentru toți elevii.” 

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Printre altele ma alatur si eu CNE,cu o completare – zic eu,esentiala – aceea de a informa complet si corect atat elevii cat si profesorii de situatia actuala Covid 19,de evolutia vaccinului care – subliniez – este inca in stadiu de cercetare.
    Numai un popor foarte bine informat din punct de vedere medical si stiintific poate lupta cu o boala de tipul acesteia.
    In mass-media se raspunde la intrebarea :Ce contine vaccinul? – in felul urmator:Vaccinul contine libertatea de a participa la concerte,la manifestari,posibilitatea de a parasi tara in siguranta,etc.!Adica?!!! Mai concret,ne vaccinam cu aceste posibilitati si nu cu un antidot impotriva virusului?
    Ce fel de informare este aceasta? [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

  2. Mesajul va fi
    “In functie de contextul epidemiologic de la data inceperii scolii, vom analiza si in cel mai scurt timp vom decide”
    Nu are rost sa sperati mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Un plagiat rămâne un plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”, susține Remus Pricopie, rectorul SNSPA, în contextul tentativelor din Parlament de amnistiere a plagiatorilor

“Propunerea de modificare a legii educației pe subiectul doctoratelor, avizată ieri de comisia de specialitate din Parlament, este o naivitate. Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”, susține…
Vezi articolul

Șerban Iosifescu, expert în educație și fost președinte al agenției care acreditează școlile, critică sistemul de formare a profesorilor și de intrare în învățământ: Persoane cu puțină experiență în școli sau fără pot deveni profesori de profesori. La medici, profesorii lor sunt cei mai buni medici și continuă să practice

Fostul președinte al Agenției române de Asigurare a calității în școli – ARACIP, Șerban Iosifescu, trage un semnal de alarmă despre calitatea slabă a candidaților care vor să devină profesori…
Vezi articolul

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, către ministrul Cîmpeanu: “Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate” / “Mi-e foarte clar, educația va merge doar în jos”

“Sunteți la locul dumneavoastră, adică ministru al Educației în Guvernul României, doar din două perspective: sunteți în subordinea unui plagiator – deci pentru asta vă potriviți acolo – și sunteți…
Vezi articolul

Profesorul de matematică Bogdan Enescu: Problemele de la olimpiada internațională sunt îngrozitor de grele. Dificultatea a crescut chiar foarte mult / Subiectele de la a XI-a și a XII-a sunt la nivel de olimpiade studențești din străinătate

Problemele de la olimpiada internațională de matematică au un nivel de dificultate foarte mare față de acum câteva zeci de ani, spune profesorul Bogdan Enescu de la Colegiul Național „Bogdan…
Vezi articolul