Consiliul Național al Elevilor cere autorităților să anunțe rapid, până la sfârșitul lui august, cum va începe școala în contextul valului 4 al pandemiei Covid-19

1.033 de vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să ia o decizie rapidă și să comunice până la sfârșitul lunii august modul cum va începe școala în contextul prognozelor privind valul 4 al pandemiei Covid-19, cu noi tulpini SARS-CoV-2. Organizația cere autorităților, printr-un comunicat, să facă “astfel încât sistemul educațional din România să nu mai fie pus în situația de anul trecut, atunci când, cu doar o săptămână înainte de începerea școlii, nimeni nu știa forma în care se vor organiza cursurile”.

Potrivit CNE:

 • “Este esențial ca deciziile în ceea ce privește debutul noului an școlar să fie racordate la situația de la nivel local, iar stabilirea eventualelor scenarii în care elevii se vor întoarce la cursuri să fie descentralizată. 
 • În același timp, este imperios ca autoritățile să trateze deschiderea școlilor cu responsabilitate, astfel încât unitățile de învățământ să fie dotate cu materiale sanitare, iar infrastructura să permită respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea infectării cu COVID-19 și, după caz, să se asigure accesul la educația online pentru toți elevii.” 

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
 1. Printre altele ma alatur si eu CNE,cu o completare – zic eu,esentiala – aceea de a informa complet si corect atat elevii cat si profesorii de situatia actuala Covid 19,de evolutia vaccinului care – subliniez – este inca in stadiu de cercetare.
  Numai un popor foarte bine informat din punct de vedere medical si stiintific poate lupta cu o boala de tipul acesteia.
  In mass-media se raspunde la intrebarea :Ce contine vaccinul? – in felul urmator:Vaccinul contine libertatea de a participa la concerte,la manifestari,posibilitatea de a parasi tara in siguranta,etc.!Adica?!!! Mai concret,ne vaccinam cu aceste posibilitati si nu cu un antidot impotriva virusului?
  Ce fel de informare este aceasta? [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

 2. Mesajul va fi
  “In functie de contextul epidemiologic de la data inceperii scolii, vom analiza si in cel mai scurt timp vom decide”
  Nu are rost sa sperati mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toți elevii revin luni la școală și toți copiii revin la grădiniță, fără testare sau alte măsuri suplimentare de protecție, pentru ultima săptămână din semestrul I

Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022. Este momentul în care, pentru…
Vezi articolul

Propunerile societății medicilor de familie pentru începutul școlii: Fără adeverințe pentru sport sau avize medicale, vaccinare antigripală gratuită, programul “Masca și Dezinfectantul”

Școlile ar trebui să renunțe la birocrația medicală, începând cu adeverințele medicale pentru sport și avizul epidemiologic pentru (re)intrarea în colectivitate, iar familia ar trebui responsabilizată în cazul aparițiilor unor…
Vezi articolul

Prodecanul Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă: „Am răspuns în calitate de preot ortodox, nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul universitar doctor Vasile Răducă a declarat pentru ştirileprotv.ro că cele trei răspunsuri controversate pe care le-a dat la Radio Trinitas…
Vezi articolul