Consiliul Național al Rectorilor anunță că Sorin Cîmpeanu a fost ales președintele forului, pentru un nou mandat, iar Mihnea Costoiu – secretar general al CNR

2.008 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Facebook.com
Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Agronomie și Medicină Veterinară din București, a fost ales ales astăzi, 18 septembrie, pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Național al Rectorilor, anunță forul într-un comunicat trimis Edupedu.ro. Secretar general al CNR a fost ales tot pentru al doilea mandat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București. Alegerile pentru conducerea CNR au avut loc pe fondul contestării lor de către rectorul SNSPA, Remus Pricopie, care a dat în judecată Consiliul pentru a arăta că mandatul lui Sorin Cîmpeanu de președinte al forului a încetat de drept încă de pe 29 mai 2020.

Consiliul Național al Rectorilor anunță, într-un comunicat remis Edupedu.ro, că “astăzi, 18 septembrie 2020, la Brașov – Universitatea ‘Transilvania’, în cadrul reuniunii Plenului Consiliului Național al Rectorilor din România (CNR), în prezenţa unui număr de 69 de rectori – reprezentanţi ai universităţilor românești, a fost aleasă, prin vot secret, noua conducere a C.N.R., cu 68 de voturi “Pentru” și un vot “Împotrivă ”.

Sorin Cîmpeanu este rector aflat la al treilea mandat în fruntea Universității de Agronomie din București, din 2013 este președinte al Consiliului Național al Rectorilor (CNR) – mandat preluat de la Ecaterina Andronescu, a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta în 2014-2015 – succendând-i la Minister lui Remus Pricopie, a fost premier interimar înaintea numirii lui Cioloș în fruntea executivului și a schimbat, până în prezent, 3 partide: a intrat în parlament în 2016 din partea ALDE, apoi a trecut la PRO România condus de Victor Ponta, iar de la începutul anului este membru PNL, unde a devenit direct membru în conducerea centrală a partidului, Biroul Executiv.

Mihnea Costoiu, rector de trei mandate la Politehnica din București, a fost exmatriculat de la două doctorate, unul de la universitatea sa, celălalt, de la Academia SRI, a scris G4Media.ro.

Comunicatul integral al Consiliului Național al Rectorilor:

“Astazi, 18 septembrie 2020, la Brașov – Universitatea “Transilvania”, în cadrul reuniunii Plenului Consiliului Național al Rectorilor din România (CNR), în prezenţa unui număr de 69 de rectori – reprezentanţi ai universităţilor românești, a fost aleasă, prin vot secret, noua conducere a C.N.R., cu 68 de voturi “Pentru” și un vot “Împotrivă ”.

Noua conducere este formată din:

PREȘEDINTE 

 • CÎMPEANU Sorin Mihai – Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București

SECRETAR GENERAL

 • COSTOIU Mihnea Cosmin – Universitatea Politehnica din București

VICEPREȘEDINȚI:

 • ABRUDAN Ioan Vasile – Universitatea “Transilvania” din Brașov 
 • AZAMFIREI Leonard – Universitatea de Medicină și Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș
 • BREAZ Valer Daniel – Universitatea “1 Decembrie 1918 “ din Alba Iulia
 • BÂRSAN Ghiță – Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu din Sibiu
 • CAŞCAVAL Dan – Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași
 • CRISTUREANU Cristiana – Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” din București
 • DAVID Daniel – Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj
 • ISTUDOR Nicolae – Academia de Studii Economice din Bucureşti
 • JINGA Viorel – Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București
 • MOŞ Diana Asinefta – Universitatea Natională  de Muzică din București
 • NEGRICEA Iliuță-Costel – Universitatea Romano – Americana din Bucuresti
 • PIRTEA Marilen Gabriel – Universitatea de  Vest din Timișoara
 • POPA Valentin – Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava
 • PREDA Marian  – Universitatea din Bucureşti
 • RADU Sorin – Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
 • SPÎNU Cezar Ionuț – Universitatea din Craiova
 • VĂCĂREANU Radu – Universitatea Tehnică de Construcţii din București

Cu această ocazie, Plenul CNR a validat și obiectivele pentru a construi, în următoarea perioadă, un mediu universitar pregătit să răspundă atât provocărilor situației epidemiologice, cât și standardelor de calitate și cerințelor pieții muncii astfel încât, chiar și în condiții speciale, să se poate menține continuitatea și creșterea calităţii activităților didactice și de cercetare științifică, a  competitivităţii fiecărei universităţi şi a învăţământului superior ca sistem în noul cadrul european.

Sorin Mihai Cîmpeanu este rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, preşedinte al Agenţiei  Universitare a Francofoniei și președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților. A fost Ministru al educaţiei şi cercetării ştiintifice în perioada 2014-2015 şi Prim-Ministru interimar al României.”

Citește și:
Remus Pricopie – SNSPA, un nou atac la Sorin Câmpeanu: “Este inacceptabil” să reprezinte universitățile / Premierul Orban, care s-a folosit de votul rectorilor parlamentari, să demonstreze că nu are nimic în comun cu Liviu Dragnea sau Viktor Orban


3 comentarii
 1. @Herodot6
  Eternii Abrudan, Pirtea etc.
  Tot ceea ce produce în REALITATE acest Consiliu este o tocare a banilor universităților (de ex., au suportat Rectorii din buzunar deplasarea la Brașov ?). Și fraze pompoase, fără conținut, de-a dreptul ridicole, de genul celor cu “construcția mediului universitar bla-bla-bla”.
  Universitățile românești sunt la pământ în topurile internaționale serioase. Și vor intra sub pământ datorita trecerii la învățământul on-line, unde vor concura direct cu universitățile serioase din Occidentul.

 2. Temeinica incremenire in proiect. Sau poate inclestare in functia de capusa a sistemului universitar. Si Campeanu, si Costoiu si cel putin 5 vicepresedinti sunt la al treilea mandat de rector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Creșterea alocației studenților la 250 de lei pe lună, printre solicitările care au rezultat în urma întâlnirii Consiliului Rectorilor. Reprezentanții studenților au cerut încă de anul trecut o sumă similară, care să echivaleze măcar cu inflația din ultimul an

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit marți, la Antena 3, despre o rezoluție a Consiliului Rectorilor, care s-a întrunit săptămâna trecută, prin care se solicită ca alocația studenților să crească…
Vezi articolul

Peste 5.000 de studenți refugiați din Ucraina au ajuns în România, potrivit Agenției Universitare a Francofoniei. Organizația, condusă de ministrul român al Educației, Sorin Cîmpeanu, propune un plan în 14 puncte pentru comunitățile academice afectate de conflict

Într-un mesaj de solidaritate cu poporul ucrainean, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) transmite într-un comunicat că are 13 universități din Ucraina printre membri, iar potrivit cifrelor prezentate, până acum 5.000…
Vezi articolul

Liderul studenților din România îi răspunde Marei Mareș, consilier în cancelaria lui Cîțu: „E cineva din Guvernul României care crede că învățământul superior românesc nu trebuie îmbunătățit pentru a încuraja tinerii să rămână la studii în România?”

„Nimeni nu a insinuat că învățământul trebuie îmbunătățit cu scopul de a împiedica tinerii să plece la studii afară. Învățământul superior românesc trebuie îmbunătățit cu scopul de a încuraja tinerii…
Vezi articolul