Copii și profesori, victime ale războiului din Ucraina – pomeniți într-un articol The Guardian ce descrie ororile invaziei

439 de vizualizări
Foto: © Palinchak | Dreamstime.com
Cazurile mai multor copii, tineri și profesori uciși în timpul invaziei declanșate de Rusia în Ucraina sunt prezentate detaliat, miercuri, de publicația britanică The Guardian, cu scopul de a descrie “escaladarea costurilor umane” ale acestui conflict. Sunt prezentate cazuri de persoane ucise în la Kiev, Harkov, Mariupol sau Donețk, cele mai multe în urma unor atacuri cu bombe.

Printre cazurile semnalate de The Guardian:

Polina, elevă de școală primară din Kiev. Potrivit viceprimarului capitalei ucrainene, mașina familiei acesteia a fost atacată de “sabotori ruși” în interiorul orașului, iar ea a fost ucisă, în timp ce fratele și sora au fost internați în două spitale diferite, sora aflându-se la terapie intensivă.

Fată de șase ani, neidentificată. Pe 27 februarie, o fată în vârstă de șase ani a fost prinsă în bombardamentele din orașul-port Mariupol. Imagini cu tatăl său, rănit, ridicând-o în pijamaua cu unicorni au fost surprinse de un jurnalist Associated Press, pe care un medic dintr-o echipă de intervenție l-a îndemnat: “Arată-i asta lui Putin!”

Băiat de șase ani, neidentificat. Un băiat de șase ani a fost ucis când blocul de cinci etaje în care se afla, în localitatea Ciuhuiv de lângă Harkov, a fost bombardat într-un atac raportat în dimineața zilei de 24 februarie. Fratele în vârstă de 13 ani al băiatului a fost internat într-un un spital din Kiev.

Yelena Ivanova și Yelena Kudrin, profesoare de gimnaziu. Yelena Kudrin, profesoară de geografie, respectiv Yelena Ivanova, directoare adjunctă, ambele de la o școală gimnazială din Gorlovka, în regiunea Donețk, au fost ucise în urma unor bombardamente, imagini cu înmormântarea lor fiind publicate în presă pe 25 februarie.

Naveen Shekarappa Gyanagoudar, student la medicină. Se mutase din India în Ucraina și era student în anul patru la Universitatea Națională de Medicină din Harkov. A fost ucis în timp ce se ducea la cumpărături. El spusese familiei că se adăpostește într-un buncăr, iar familia îl sfătuise să pună steagul indian în fața clădirii unde se afla.

Mohamed Abdel-Moneim, absolvent de facultate, 25 de ani. Algerian care absolvise recent facultatea de inginerie aeronautică, acesta căuta să se adăpostească împreună cu alți studenți, la Harkov, în momentul în care a fost doborât de un glonț, conform relatărilor din presa arabă. Tatăl lui a fost citat la Al Araby TV: “Vrem să trăim în pace în întreaga lume. Gata cu războaiele, să înceteze crimele de dragul crimelor”.

Foto © Palinchak | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Vrem Pace nu război! O minte bolnava a declanșat masacrul asta și nu a avut motive, doar pofta lui avida de putere. Este un om bolnav mintal. Doamne oprește-l pe acest nebun!!!! 🙏🕊️😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like