Copii și profesori, victime ale războiului din Ucraina – pomeniți într-un articol The Guardian ce descrie ororile invaziei

435 de vizualizări
Foto: © Palinchak | Dreamstime.com
Cazurile mai multor copii, tineri și profesori uciși în timpul invaziei declanșate de Rusia în Ucraina sunt prezentate detaliat, miercuri, de publicația britanică The Guardian, cu scopul de a descrie “escaladarea costurilor umane” ale acestui conflict. Sunt prezentate cazuri de persoane ucise în la Kiev, Harkov, Mariupol sau Donețk, cele mai multe în urma unor atacuri cu bombe.

Printre cazurile semnalate de The Guardian:

Polina, elevă de școală primară din Kiev. Potrivit viceprimarului capitalei ucrainene, mașina familiei acesteia a fost atacată de “sabotori ruși” în interiorul orașului, iar ea a fost ucisă, în timp ce fratele și sora au fost internați în două spitale diferite, sora aflându-se la terapie intensivă.

Fată de șase ani, neidentificată. Pe 27 februarie, o fată în vârstă de șase ani a fost prinsă în bombardamentele din orașul-port Mariupol. Imagini cu tatăl său, rănit, ridicând-o în pijamaua cu unicorni au fost surprinse de un jurnalist Associated Press, pe care un medic dintr-o echipă de intervenție l-a îndemnat: “Arată-i asta lui Putin!”

Băiat de șase ani, neidentificat. Un băiat de șase ani a fost ucis când blocul de cinci etaje în care se afla, în localitatea Ciuhuiv de lângă Harkov, a fost bombardat într-un atac raportat în dimineața zilei de 24 februarie. Fratele în vârstă de 13 ani al băiatului a fost internat într-un un spital din Kiev.

Yelena Ivanova și Yelena Kudrin, profesoare de gimnaziu. Yelena Kudrin, profesoară de geografie, respectiv Yelena Ivanova, directoare adjunctă, ambele de la o școală gimnazială din Gorlovka, în regiunea Donețk, au fost ucise în urma unor bombardamente, imagini cu înmormântarea lor fiind publicate în presă pe 25 februarie.

Naveen Shekarappa Gyanagoudar, student la medicină. Se mutase din India în Ucraina și era student în anul patru la Universitatea Națională de Medicină din Harkov. A fost ucis în timp ce se ducea la cumpărături. El spusese familiei că se adăpostește într-un buncăr, iar familia îl sfătuise să pună steagul indian în fața clădirii unde se afla.

Mohamed Abdel-Moneim, absolvent de facultate, 25 de ani. Algerian care absolvise recent facultatea de inginerie aeronautică, acesta căuta să se adăpostească împreună cu alți studenți, la Harkov, în momentul în care a fost doborât de un glonț, conform relatărilor din presa arabă. Tatăl lui a fost citat la Al Araby TV: “Vrem să trăim în pace în întreaga lume. Gata cu războaiele, să înceteze crimele de dragul crimelor”.

Foto © Palinchak | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Vrem Pace nu război! O minte bolnava a declanșat masacrul asta și nu a avut motive, doar pofta lui avida de putere. Este un om bolnav mintal. Doamne oprește-l pe acest nebun!!!! 🙏🕊️😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO și FOTO „Vive la Roumanie, vive la France!” – uimirea unei eleve olimpice când vede condițiile deplorabile de cazare și masă pentru cel puțin jumătate din loturile de la Olimpiada Națională de Limba Franceză, organizată la Craiova. Băi și toalete cu probleme, apă caldă cu porția „doar după mai multe telefoane la inspectorat”, camere murdare

Între 18 și 22 aprilie, orașul Craiova a fost gazda Olimpiadei Naționale de Limba Franceză, reunind elevi olimpici din toate județele cu excepția Covasnei și Harghitei, potrivit informațiilor de pe…
Vezi articolul
Sfaturi pentru predarea online

Elevii care pot face școală online – lista oficială a motivelor și afecțiunilor pentru care pot fi scutiți de prezența fizică a fost completată cu elevii care au în familie persoane cu risc

În ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației a fost publicată, la articolul 5, lista motivelor și afecțiunilor pentru care elevii pot solicita învățarea online. Pentru preşcolarii/elevii care se află…
Vezi articolul

Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase, anunțată cu titlu de exemplu în regulile valabile din 8 februarie de ministrul Educației: “Mai mult încurcă decât ajută / Atâta vreme cât lucrăm în clase cu efective întregi va trebui să modificăm o serie de condiţii”

Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase a fost anunțată marți de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu titlu de exemplu de măsură care ar putea fi în pachetul de noi…
Vezi articolul

Dezbatere Edupedu.ro – World Vision România

Educația digitală din perspectiva antreprenorilor digitali: Mihaela Nabăr – World Vision România, Angela Galeța – Fundația Vodafone România, Maria Metz – NTT DATA Romania, Ionuț Stanimir – BCR, Marilena Ionașcu – Microsoft Romania, Raluca Negulescu-Balaci – UiPath Foundation

Educația digitală din școala românească a fost susținută în ultimul an prin intervenții făcute punctual de tineri antreprenori, companii și ONG-uri. Care sunt măsurile urgente de implementat la nivel național,…
Vezi articolul