Un parc tematic, unde copiii vor putea face cursuri practice de educație rutieră, urmează să fie construit în nordul Bucureștiului, anunță Primăria Sectorului 1. Parcul va avea atât străzi, intersecții, cât și semafoare.
Spațiul va reproduce un oraș, la scară redusă, și va fi dotat cu semne de circulație, intersecții și semafoare:
„În Sectorul 1 al Capitalei, copiii vor face cursuri practice de educație rutieră într-un orășel în miniatură. Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, va amenaja un parc tematic de educație rutieră, complet echipat cu semne de circulație, intersecții și semafoare, asigurând un mediu sigur și educativ pentru tinerii participanți.
Parcul va fi construit pe terenul Academiei de Poliție și va fi utilizat alternativ de cele două instituții partenere. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 anul trecut, iar recent a primit avizul Consiliului General al Municipiului București”, este mesajul transmis de primărie.
Potrivit anunțului, parcul urmează să fie realizat în zona de nord a Bucureștiului, pe terenul Academiei de Poliție (Aleea Privighetorilor 1-3).
Până acum, administrația publică nu a transmis când vor începe lucrările.
Informații de context
Edupedu.ro a semnalat în 2024 că toți profesorii au obligația legală să facă educație rutieră, nu doar diriginții, iar modul în care se va implica fiecare va fi stabilit în consiliul clasei.
Vezi aici cele 3 ghiduri de educație rutieră de la Ministerul Educației pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.
De asemenea, în luna mai 2024 ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că își dorește ca Săptămâna Altfel din 2024-2025 să fie axată pe siguranța rutieră: „Dacă anul acesta tematica pentru Săptămâna Altfel a fost prevenţia violenţei în şcoală şi prevenirea adicţiilor, îmi doresc ca pentru anul viitor tematica să fie axată pe siguranţă rutieră”, a afirmat ministrul.
În ianuarie 2023 Ministerul a cerut școlilor să trimită informații despre cursurile de formare pe tema educației rutiere la care au participat profesorii, potrivit unei informări pe care au primit-o inspectoratele școlare de la Ministerul Educației. Pe lângă datele despre cursurile pentru formarea profesorilor, unitățile de învățământ mai au de transmis și informații despre proiectele de educație rutieră și materiale de educare utilizate în cadrul acestora.