Crucea Roșie: Cum facem față stresului în timpul focarului COVID-19

1.813 vizualizări
FOTO: Crucea Roșie
Reprezentanții Crucii Roșii România transmit o serie de sfaturi simple pentru cei care se simt stresați de situația actuală, creată de măsurile luate pentru reducerea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Le rădăm mai jos:

”Este normal să te simți trist, stresat, confuz, speriat sau nervos în timpul unei crize. Vorbește cu persoane în care ai încredere că te pot ajuta. Contactează ți prietenii și familia.”

”Adună informații care te ajută să determin icu exactitate riscul, astfel încât să poți lua măsurile necesare. Găsește o sursă credibilă de informare, cum ar fi Grupul de comunicare strategică, DSU, Crucea Roșie sau OMS.

”Limitează îngrijorarea și agitația diminuând timpul pe care tu și familia ta îl petreci vizionând sau ascultat mesajele din mass-media pe care le percep ca fiind deranjante.”

”Concentrează te pe abilități pe care le-ai folosit în trecut, care te-au ajutat să gestionezi alte situații de criză și folosește-le pentru a controla emoțiile în timpul acestui focar.”

”Dacă trebuie să stai în casă, păstrează un stil de viață sănătos: dietă echilibrată, somn, exerciții fizice și interacționează cu cei dragi din casă. Menține legătura prin e-mail și telefon cu prietenii și cu alți membri ai familiei.”

”Nu consuma țigări, alcool sau droguri pentru a-ți trata emoțiile. Dacă te simți copleșit, discută cu personalul medical sau un consilier faci un plan unde să mergi cum să solicite ajutor pentru nevoile de sănătate fizică și psihică, dacă este necesar.”

FOTO: Crucea Roșie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Remus Pricopie, despre anchetarea lui Tudorel Toader pentru că a folosit biroul de rector pentru interviuri când era ministru: Pentru o persoană, considerată azi de unii „indezirabilă”, se studiază „cu lupa” standardele etice, în timp ce pentru cei care încalcă „de la o poștă” standardele etice și legale în vigoare se practică tăcerea

“Mă mir că „reclamantul” sau Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU) al Ministerului Educației nu sesizează şi alte elemente privind legalitatea și dimensiunea etică a situațiilor de conflict de…
Vezi articolul

Elevii din București ar putea trece la școala online după doar o lună de la debutul anului școlar, susține ministrul Educației: Mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat această dorință

Dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, duminică seară,…
Vezi articolul