Cluj: Părinții și profesorii de la Colegiul Economic se opun fuziunii cu alt liceu, mult mai slab cotat

835 de vizualizări
meditații în perioada în care școlile au fost închise
Foto: Pexels.com

Părinții și profesorii de la Colegiul Economic ‘’Iulian Pop” din Cluj-Napoca se opun unei propuneri venite de la Inspectoratul Școlar Județean, care vrea extinderea școlii, prin absorbția Colegiului Tehnic ‘’Napoca’’, fostul liceu MIU Clujana.

Atât cadrele didactice, cât și părinţii se plâng că măsura încurajează mediocritatea, având în vedere că între cele două școli există o diferență uriașă în ceea ce privește procentul de promovare la examenul de bacalaureat, transmite Ziua de Cluj.

Publicația prezintă și o petiție semnată de aproape 2.000 de persoane, în care semnatarii scriu că ”motivul declarat al acestei comasari este dezvoltarea Colegiului Economic, ceea ce ni se pare, cel puțin, o glumă. Noi, părinții elevilor Colegiului Iulian Pop, considerăm că dezvoltarea și susținerea performanței elevilor și liceului ar putea fi făcută prin creșterea numărului de clase (concurența pentru ocuparea locurilor în clasă a IX-a fiind notabilă), tradiția acestui liceu trebuie dusă mai departe, trebuie încurajată și susținută”.

Citește tot articolul pe ZiuadeCluj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Măriuca Talpeș: Noi susținem greva profesorilor și e bine că se întâmplă, e o grevă a noastră, ca societate / Mingea este la puterea politică, clar. Și are soluții. Numai să dorească și să înțeleagă că educația este un pilon al societății, nu o Cenușăreasă, nu o masă de profesori care ne deranjează și de care trebuie să scăpăm. Nu! Ei ne educă copiii, ei duc țara înainte – acești profesori

Coordonatoarea pilonului Educație din Coaliția pentru Dezvoltarea României, Măriuca Talpeș, a declarat într-un interviu pentru Edupedu.ro că susține greva profesorilor și consideră că aceasta este „o grevă a noastră, ca…
Vezi articolul

Viitoarea lege a salarizării, folosită de guvern ca referință pentru creșterile salariale promise profesorilor de la 1 ianuarie 2024, va intra în vigoare “cel mai devreme după 1 ianuarie 2025” – sindicatele din poliție, după discuții cu ministrul Muncii

Noua lege a salarizării “va intra în vigoare cel mai devreme după 1 ianuarie 2025 (termenul din PNRR de adoptare a acesteia fiind sfârșitul anului 2024)”, potrivit Federației Naționale a…
Vezi articolul