Cum a mințit oficial guvernul francez că măștile de protecție nu folosesc la nimic pentru a acoperi lipsa acestora din spitale

225 de vizualizări
Guvernul francez a susținut săptămâni în șir că măștile de protecție nu folosesc la nimic, ba chiar că ar putea face mai mult rău, însă motivul real pentru care a susținut acest lucru a fost lipsa măștilor din dotarea spitalelor, dezvăluie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Mai mult, autoritățile trec acum dintr-o extremă în alta, iar mai multe orașe, printre care Nisa, Cannes și Paris iau în calcul introducerea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile publice. Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a interzis începând de miercuri orice activitate sportivă în aer liber, între orele 10 și 19.

Nota Redacției: Și în România, Ministerul Sănătății anunța pe data de 20 martie următoarele în ce privește masca de protecție: Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronavirus: purtatul unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur. Dacă nu sunteți infectat: nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați. Abia 9 zile mai târziu, pe data de 29 martie, ministrul economiei, Virgil Popescu a anunțat că a început producția primelor măști în România

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Carti si documente / Foto: Pexels.com

Ministerul Educației a lansat pe 10 noiembrie o competiție de finanțare a publicațiilor științifice. Înscrierile începuseră pe 6 noiembrie. Ministrul Educației: ”S-a întârziat la avize”

Coordonatorii de reviste și cărți tehnico-științifice au avut la dispoziție doar două zile pentru a depune dosare de finanțare a publicațiilor, deși competiția prevedea opt zile pentru înscriere. De vină…
Vezi articolul

Csaba Asztalos, despre deschiderea școlilor: Egalitatea nu înseamnă uniformitate. O descentralizare ar fi mai potrivită. Aș introduce tezele unice la clasele V-XII, inclusiv pentru situațiile în care examenele nu s-ar putea organiza

O soluție unică de deschidere a școlilor aplicată în toată țara la fel “poate fi o formă de sancționare pentru acei elevi și acele cadre didactice din acele localități unde…
Vezi articolul

Tabloul dezechilibrelor din școala românească, într-un raport al Comisiei Europene: bani prea puțini, sprijin cvasiinexistent pentru elevii din mediile dezavantajate, lipsă de putere pentru școlile sărace

Accesul inegal al elevilor la învățătură, exacerbat de criza corona și trecerea la școala online, pune presiune pe autoritățile române să acționeze cu măsuri concrete în sprijinul elevilor defavorizați. Cât…
Vezi articolul