Cum arătau ”gadgeturile” din carton și plastic ale decrețeilor, plus rarisima mașinuță de miliție din perioada comunistă. O vizită virtuală în Muzeul Jucăriilor din București

248 de vizualizări
Muzeul jucariilor / Foto: G4Media.ro
În epoca în care copiii și-au mutat mare parte din joacă în online şi se întrec în gadgeturi tot mai performante, există un loc, chiar în inima Capitalei, care reconstruiește universul copiilor din perioada comunismului. Este vorba despre Muzeul Jucăriilor, care ascunde o colecție de mii de obiecte care au aparținut decrețeilor – mașinuțe, trenulețe, căluți de lemn sau celebrele păpuși Arădeanca.

Colecţia, deși găzduită de Muzeul de Istorie, este una privată și nu este neapărat valoroasă financiar, cât sentimental, ne-a mărturisit colecţionarul Dumitru Cristian. Astfel de muzee pot fi vizitate și în alte state precum Franța, Spania, Germania, Marea Britania, unele dintre ele private, altele finanțate de statele-mamă tocmai pentru ca tradițiile să nu fie date uitării.

Citește reportajul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile nu se redeschid fizic în ianuarie. O decizie, abia “în a treia decadă a lunii”, iar revenirea elevilor în clase “dacă se poate, chiar pe data de 8 februarie”, spune ministrul Cîmpeanu. Ce criterii ia în calcul

Ministrul Educației a anunțat că ar putea decide deschiderea școlilor “chiar pe data de 8 februarie”. Sorin Cîmpeanu a repetat, într-o declarație pentru HotNews.ro că își dorește “deschiderea cât mai…
Vezi articolul

Președintele Federației Părinților, Iulian Cristache, anunță că a primit de la ministra Educației draftul proiectului de lege în varianta Deca în urmă cu 23 de zile și susține că „nu există vreo secretizare, așa cum apare în presă, cu implicarea Federației pe care o conduc”

„Nu există vreo secretizare cu implicarea Federației pe care o conduc” a legilor educației din partea ministrei Educației, Ligia Deca, „așa cum apare în presă”, scrie președintele Federației Naționale a…
Vezi articolul

Singura modificare la calendarul anului școlar 2023-2024 le-ar putea aduce elevilor o lună fără cursuri în primăvara 2024: sunt zile libere, vacanță, ori se pot ține săptămânile “Școala Altfel” și “Verde” / România e pe locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță

Calendarul anunțat oficial de Ministerul Educației pentru anul școlar viitor, 2023-2024, prevede patru posibile săptămâni lipsite de cursuri pentru elevi și profesori, plasate în lunile aprilie și mai 2024. Acest…
Vezi articolul