Cum încep elevii școala în București, după Paște: Capitala este în scenariul galben

5.440 de vizualizări
Foto: ESA/contains modified Copernicus Sentinel data (2020), processed by ESA, CC BY-SA 3.0 IGO
Bucureștiul este în scenariul galben, iar elevii din Capitală încep școala într-o formă îmbunătățită, față de data de 2 aprilie, când au rămas în vacanța prelungită de Paște și Capitala era în scenariul roșu. Concret, copiii de grădiniță și elevii de clasele primare revin la activități și la cursuri 100% cu prezență fizică pe 5 mai 2021. Cei din clasele V-VII și liceenii din clasele IX-XI fac școală online. Din 10 mai revin la școală cu prezență fizică toți elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a/a XIII-a și din școlile speciale.

Rata de infectare în București, pe sectoare, este următoarea, potrivit listei publicată de Ministerul Educației:

  • Sectorul 1 – 2,69 la mie
  • Sectorul 2 – 2,3 la mie
  • Sectorul 3 – 1,71 la mie
  • Sectorul 4 – 2,63 la mie
  • Sectorul 5 – 2,4 la mie
  • Sectorul 6 – 2,33 la mie

Rata medie pe București a fost pe 4 mai 2021 de 2,27 la mie, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit scenariilor actuale, peste rata de incidență de 1 la mie este scenariul galben, adică elevii din clasele V-VII și IX-XI fac cursuri online, iar cei din primar și grădiniță vin fizic la ore. Elevii din anii terminali revin la școală fizic în toată țara pe 10 mai, după a doua vacanță de Paști.

În România sunt acum 2.057 de localități în care școala va începe fizic pentru toți elevii, pentru că sunt în scenariul verde.

La fel ca Bucureștiul sunt alte 1.131 de localități în scenariul galben.

Când începe școala după Paște

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

Proiectul de cercetare Romanian Economic Impact Monitor monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Foto: ESA/contains modified Copernicus Sentinel data (2020), processed by ESA, CC BY-SA 3.0 IGO


1 comment
  1. Si cat de curand va trece la loc pe rosu ca elevii nu respecta nimic, ca sa nu mai zic ca nici unii profi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii pot lua bursă de merit și cu medii de 5 sau 6 dacă sunt în primii 30% din clasă, pragul de venit pentru bursa socială pentru venituri mici este 949 lei, nu se iau în calcul alocațiile – clarificări ale secretarului de stat Florian Lixandru / Astăzi Ministerul Educației va trimite precizări inspectoratelor despre bursele din 2023-2024

Elevii pot lua bursă de merit și cu medii de 5, 6, 7, dacă sunt în primii 30% din clasă, elevii din învățământul primar pot beneficia doar de burse sociale…
Vezi articolul

Noul ministru al Educației în Guvernul Ciolacu va fi fostul ministru Ligia Deca / „Mi-aș dori să pot face parte din echipa care pune în practică legile noi ale educației“, spunea aceasta cu 24 de ore în urmă

Ligia Deca a fost validată pentru funcția de ministru al Educației în viitorul cabinet Marcel Ciolacu de către biroul politic al PNL, potrivit G4Media.ro. Aceasta a fost singura candidată internă…
Vezi articolul

Profesoară de Limba română care predă în mediul rural la clase simultane: În timp ce unora le predai, ceilalți care au de lucru vor să te asculte și ei, treci de la unii la alții / Ar fi bine să fie peste tot până la 15 copii în clasă, pentru că ai timp de fiecare și lucrezi altfel

Unul din puținele avantaje ale învățământului simultan, sistem de predare regăsit în mediul rural, unde sunt prea puțini copii de aceeași vârstă pentru a se crea câte o clasă de…
Vezi articolul