Cum încep elevii școala în București, după Paște: Capitala este în scenariul galben

5.437 de vizualizări
Foto: ESA/contains modified Copernicus Sentinel data (2020), processed by ESA, CC BY-SA 3.0 IGO
Bucureștiul este în scenariul galben, iar elevii din Capitală încep școala într-o formă îmbunătățită, față de data de 2 aprilie, când au rămas în vacanța prelungită de Paște și Capitala era în scenariul roșu. Concret, copiii de grădiniță și elevii de clasele primare revin la activități și la cursuri 100% cu prezență fizică pe 5 mai 2021. Cei din clasele V-VII și liceenii din clasele IX-XI fac școală online. Din 10 mai revin la școală cu prezență fizică toți elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a/a XIII-a și din școlile speciale.

Rata de infectare în București, pe sectoare, este următoarea, potrivit listei publicată de Ministerul Educației:

  • Sectorul 1 – 2,69 la mie
  • Sectorul 2 – 2,3 la mie
  • Sectorul 3 – 1,71 la mie
  • Sectorul 4 – 2,63 la mie
  • Sectorul 5 – 2,4 la mie
  • Sectorul 6 – 2,33 la mie

Rata medie pe București a fost pe 4 mai 2021 de 2,27 la mie, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit scenariilor actuale, peste rata de incidență de 1 la mie este scenariul galben, adică elevii din clasele V-VII și IX-XI fac cursuri online, iar cei din primar și grădiniță vin fizic la ore. Elevii din anii terminali revin la școală fizic în toată țara pe 10 mai, după a doua vacanță de Paști.

În România sunt acum 2.057 de localități în care școala va începe fizic pentru toți elevii, pentru că sunt în scenariul verde.

La fel ca Bucureștiul sunt alte 1.131 de localități în scenariul galben.

Când începe școala după Paște

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

Proiectul de cercetare Romanian Economic Impact Monitor monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Foto: ESA/contains modified Copernicus Sentinel data (2020), processed by ESA, CC BY-SA 3.0 IGO


1 comment
  1. Si cat de curand va trece la loc pe rosu ca elevii nu respecta nimic, ca sa nu mai zic ca nici unii profi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel al Comisiei Europene pentru școlile, centrele de cercetare și ONG-urile care vor să se implice în adoptarea cadrului de competență financiară pentru adulți în Uniunea Europeană

Identificarea celor care predau educația financiară pentru adulți și care are utilizează sau vor utiliza cadrul de competență financiară, solicitată printr-un apel comun de Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Stabilitate…
Vezi articolul

SURSE: Școlile nu vor fi închise în condițiile creșterii numărului de cazuri de gripă, vor fi doar recomandări pentru efectuarea triajului și purtarea măștilor de protecție de către elevi și profesori / Ședința la care au participat miniștrii Rafila și Deca s-a încheiat

Autoritățile din domeniul sănătății și educației au avut o ședință la Ministerul Sănătății, joi la prânz, pentru stabilirea scenariilor de lucru în perioada următoare, în contextul creșterii numărului de cazuri…
Vezi articolul