Cum începe școala în ultimul dintre landurile germane, Baden-Württemberg: părinții trebuie să declare că din câte știu elevii nu au Covid-19 și nu au intrat în contact cu bolnavi / Masca – obligatorie tot timpul pentru profesori, parțial pentru elevi

1.467 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Elevii din landul german Baden-Württemberg trebuie să vină, de luni, la școală cu o declarație din partea părinților, care certifică faptul că, din câte știu, nu prezintă simptome de Covid-19 și nu au intrat în contact cu persoane bolnave, potrivit unor documente transmise de școli părinților și consultate de EduPedu.ro. Baden-Württemberg este, din 14 septembrie, ultimul dintre landurile germane care își deschide școlile, la capătul unui proces care, la nivel descentralizat federal, a început în urmă cu mai bine de o lună.

Regulile pe care elevii și profesorii trebuie să le respecte la clasă sunt similare cu cele din alte state, cu ușor mai multe restricții și – după cum avertizează un director de școală, într-un mail către părinți obținut de EduPedu.ro – cu riscul unor amenzi dacă elevii nu poartă mască în zonele unde masca este obligatorie.

Spre deosebire de alte state germane, aici este necesară, la începutul școlii, o declarație prin care părinții declară că elevii nu au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus în ultimele 14 zile, nu au revenit recent dintr-o zonă de risc, potrivit clasificării făcute de autorități, respectiv nu prezintă simptome de Covid-19 (febră, tuse uscată necauzată de o boală cronică sau de astm), pierderea gustului și mirosului.

Pe baza acestei declarații, elevii “cu risc” trebuie să stea acasă sau, dacă se prezintă la școală, sunt obligați să părăsească unitatea de învățământ. Potrivit Tagesshau.de, această declarație îi pune în dificultate pe directorii de școli, deoarece nu este limpede cum și în ce condiții poate fi folosită.

Elevii care revin la ore și școlile trebuie să respecte o serie de reguli emise de ministerul Culturii al statului Baden-Württemberg de acum 2 săptămâni:

  • Documentul prevede că elevii trebuie să poartă mască în spațiile comune, dar nu și la clasă.
  • Nu există prevederi privind distanțarea fizică între elevi, dar profesorii, părinții și personalul școlar trebuie să păstreze o distanță de 1,5 metri față de alte persoane. Distanța minimă trebuie respectată și la toalete.
  • Intrarea la și plecarea de la ore se face eșalonat, iar spațiile trebuie aerisite de câteva ori pe zi.
  • Suprafețele folosite des trebuie dezinfectate repetat și regulile de igienă personală sporită trebuie respectate.
  • Regulamentul interzice ca elevii dintr-un an să intre în contact cu cei din alți ani sau contactul dintre alte tipuri de “bule”, cu unele excepții, ceea ce afectează grupurile de lucru comun sau activități precum orchestrele/corurile muzicale.
  • Măsurile statale prevăd și cum pot avea loc orele de muzică sau alte arte. În cazul orelor de cor sau de muzică în care sunt folosite instrumente de suflat, între toate persoanele trebuie respectată o distanță de minim 2 metri, iar niciuna nu trebuie să aibă pe cineva în direcția în care cântă.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu va demite șefii de inspectorate care nu le plătesc elevilor naveta și bursele: „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că șefii inspectoratelor școlare care nu le plătesc elevilor naveta și bursele vor fi demiși. „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va…
Vezi articolul