Cum putem mânca sănătos când stăm izolați acasă. Fără cumpărături dese, fără ingrediente sofisticate (Op-ed)

723 de vizualizări
Cu siguranță trăim o perioadă de resetare a priorităților, de emoții negative și de scădere a reperelor previbizile. Orice criză, personală sau globală, ne modifică rutina, ne perturbă ordinea firească a vieții noastre. Anxietatea, reală sau nu, este un factor emoțional puternic și este capabilă să ne schimbe pe termen nedefinit obiceiuri sau activități vechi, sănătoase.

Este confirmat că numeroase tulburări de comportament alimentar au la bază tulburări emoționale, cum ar fi și anxietatea. Dacă luăm în calcul și ideea de carantină / autoizolare, cu limitarea voită sau nu a activității fizice, a contactului uman sau chiar a opțiunilor alimentare, rezultatul poate fi unul negativ. Respectarea unei diete adecvate este esențială în numeroase afecțiuni (diabet zaharat, gută, hipertensiune arterială etc) și poate fi un factor important în menținerea imunității corpului nostru.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor critică faptul că elevii nu vor mai fi consultați și nu mai au drept de vot în consiliile de administrație ale școlilor, prin proiectul de lege al Educației în Învățământul Preuniversitar

În proiectul de Lege a învățământului preuniversitar, lansat în urmă cu 2 zile de Ministerul Educației în consultare publică, reprezentanții elevilor aleși prin vot direct de către colegii lor nu…
Vezi articolul

Șeful Inspectoratului școlar Mureș, Sabin Pășcan, acuzat că a cerut unor cântăreți de muzică populară să susțină un concert gratuit, ca să aprobe în schimb transferul copilului lor la altă școală / Pășcan este urmărit penal pentru șpagă în alt caz

Șeful ISJ Mureș, Sabin Pășcan, urmărit penal pentru șpagă, și acuzat că ar fi pretins 3.000 de euro pentru ca un elev să promoveze examenul de BAC 2023, ar mai…
Vezi articolul

Decizia privind deschiderea școlilor trebuie descentralizată. În rural, unde sunt mai puțini elevi la clasă, lecțiile se vor desfășura la școală – președintele Federației Părinților, după întâlnirea cu reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății

Odată cu deschiderea școlilor în toamnă, atât instituțiile statului, la nivel central și local, cât și familiile, părinții și elevii vor trebui să împartă responsabilitatea unor reguli de prevenire a…
Vezi articolul