Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de COVID-19 în școli

7.855 de vizualizări
Foto: Facebook.com/Andreea Moldovan
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.

Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar Dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

„Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi. La persoanele asimptomatice, senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi.” a explicat medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru ProTV.

Unde şi de către cine se va face testarea în şcoli

„Cel mai corect este ca testarea să se facă în cabinetul şcolii, pentru că e un test care poate să aibă un poteţial de risc. Procedura nu este complicată. E foarte important ce facem apoi cu informaţia. O parte din teste sunt în ţară, au fost distribuite de IGSU. Urmează să avem o centralizare a celor rămase şi cel mai important e să avem şi teste suplimentare. Testarea va fi făcută, în principiu, de personalul medical angajat al şcolilor”,  a mai explicat Andreea Moldovan.

Citește articolul integral pe G4media.ro

Foto: Andreea Moldovan/Facebook.com


2 comentarii
  1. Tanti, care cabinetul scolii? La tara e fix numarul de camarute cu numarul de clase alocate. Inafara de cancelarie si biroul directorului nu mai exista niciun centimetru liber. Poate ne testati in wc? Sau pe hol???

    1. Da, ai dreptate, doar că ei sunt pe altă lume, ei lupta împotriva pandemiei doar din vorbe si cu situații statistice sau cu îndemnul mergeți la primării să vă dea….,ei nu știu realitatea din teren, pentru cei de sus totul e roz, fiecare școala are tot ce îți dorește în accepțiunea unora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Testele grilă la examene - Subiectele grilă la BAC

Consiliul Național al Elevilor cere Guvernului să amâne aprobarea bugetului de stat pe 2019 și acuză probleme în stabilirea costului standard per elev

Consiliul Elevilor cere amânarea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019, acuzând numeroase probleme în funcționarea Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar (CNFIP) – forul care trebuie să stabilească costul…
Vezi articolul