Cunoscut epidemiolog american implicat în eradicarea definitivă a variolei pledează astăzi pentru testarea aleatorie, masivă a populației pentru coronavirus: Fără ea, vedem doar vârful aisbergului, șeptimea de deasupra apei

3.518 vizualizări
Epidemiologul Larry Brilliant / Sursa: Captura Youtube-RetroReport
Testarea aleatorie de coronavirus în rândul populației, nu doar testarea masivă, este esențială în combaterea actualei pandemii, arată un cunoscut epidemiolog, Larry Brilliant, care a contribuit la eforturile Organizației Mondiale a Sănătății în eradicarea definitivă a variolei în anii ’70 și în combaterea poliomielitei.

Într-un interviu acordat publicației Wired, el arată că testarea aleatorie este unul dintre cei trei pași pe care trebuie să îi parcurgă o acțiune de succes împotriva Covid-19.

Testele ar produce o diferență palpabilă. Ar trebui să testăm un eșantion ales în mod aleator, să vedem unde este virusul cu adevărat. Pentru că nu știm acest lucru. Poate că [statul american] Mississippi nu raportează niciun caz pentru că nu a căutat. De unde să știe ei? Poate că Zimbabwe raportează zero cazuri pentru că nu au capacitate de testare, nu pentru că nu au virusul. E nevoie de ceva care arată a test de sarcină, pe care să poți să-l faci acasă“, afirmă Brilliant în interviul pentru Wired.

De ce e importantă testarea aleatorie? Potrivit lui Brilliant, “lumea nu va începe să arate nomal înainte să se petreacă trei lucruri. Primul – să ne dăm seama dacă distribuția acestui virus arată ca un aisberg, anume cu doar o șeptime din volum deasupra apei, sau ca o piramidă, unde vedem totul. Dacă ce vedem acum este doar o șeptime din actuala răspândire, pentru că nu testăm suficient sau pur și simplu nu vedem, atunci suferința va fi mare.

În al doilea rând“, continuă el pașii spre normalizarea situației, “e nevoie de un tratament care să funcționeze, un vaccin sau un antiviral. Iar în al treilea rând, poate cel mai important, vedem că un număr foarte mare de oameni – în special asistente medicale, doctori, polițiști, pompieri, profesori care vor fi contactat boala – devin imuni și îi testăm să fim siguri că nu mai sunt infecțioși.

Citește interviul integral pe Wired.com 

Vezi și – Un documentar despre rolul acțiunilor masive de testare și vaccinare în cazuri precum variola și poliomielita, în care Larry Brilliant s-a implicat activ:

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Avertisment al Comisiei Europene, cu privire la formarea profesorilor în România: “Foarte puțină pregătire practică, mai ales în tehnicile moderne de predare sau în pedagogia incluzivă”

“Formarea inițială a profesorilor oferă foarte puțină pregătire și training practic, mai ales în tehnicile moderne de predare sau în pedagogia incluzivă”, avertizează Comisia Europeană, într-un raport în care critică…
Vezi articolul

INEDIT Cum s-a desfășurat Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918, în plină epidemie de gripă spaniolă, care a ucis între 50 și 100 de milioane de oameni. Cercetarea unui istoric din Alba Iulia: ”Oamenii purtau în jurul gâtului mărgele din căței de usturoi, în speranța prevenirii gripei”

Istoricul Tudor Roșu, de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, a realizat o cercetare inedită despre un subiect foarte puțin abordat până acum: modul în care s-a desfășurat…
Vezi articolul
Cum pot adolescenții să-și protejeze sănătatea mintală

Cum pot adolescenții să-și protejeze sănătatea mintală, în timpul pandemiei de coronavirus. Psihoterapeuta Lisa Damour, pentru UNICEF: Ne putem depăși sentimentele dureroase trăindu-le și înfruntându-le direct

UNICEF publică 6 strategii pentru tinerii care se confruntă cu noua normalitate temporară: izolarea în case alături de părinți și închiderea școlilor. Experții organizației pentru copii au contactat-o pe Lisa…
Vezi articolul