Daniel Funeriu, despre numirea Ecaterinei Andronescu la Educație: Imaginea fidelă a ‘României educate’ la centenar

2.050 de vizualizări
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com
Numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației “este imaginea fidelă a ‘României educate’ la centenar”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Daniel Funeriu.

“România educată” este proiectul pe educație pe care Klaus Iohannis a anunțat încă dinainte de a câștiga președinția că îl va realiza pentru a reforma învățământul. Nici până la această oră vreo concluzie a proiectului nu a fost publicată de administrația prezidențială, care precizează de fiecare dată că încă lucrează la marele proiect.   

Amintim că președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de numire în funcție a Ecaterinei Andronescu, deși crease un orizont de așteptare total opus acum doar 3 zile, cu următoarea declarație: “o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult” până la un răspuns privind propunerea PSD ca Ecaterina Andronescu să ocupe funcția de ministru al Educației. “Neîntrebată, mi-a spus totuși dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la Minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu acum, cu surprindere, că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorința domniei sale să meargă sau numai dorința partidului”, declara pe 13 noiembrie Klaus Iohannis.

Pe 14 august 2018, Ecaterina Andronescu a lansat o scrisoare deschisă prin care a criticat dur Guvernul Dăncilă și i-a cerut lui Liviu Dragnea să demisioneze de la șefia PSD. La acea vreme, Daniel Funeriu a scris că lui Andronescu “nu-i pasă de abuzurile pesedeului asupra românilor, multe dintre ele fiind opera ei sau a camarilei ei. Îi pasă doar de faptul că e marginalizată în PSD și se agață cu ghearele de ultima șansă de supraviețuire politică. Idioți cei care o cred”.     

Ce spune Președinția despre proiectul său România Educată

“’România Educată’ este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.

La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația și cercetarea să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către România educată” – administrația prezidențială.

Aici detalii despre proiectul în eternă realizare

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
SRI / Foto: Facebook SRI

Iohannis a promulgat legea prin care studenții și personalul SRI înscriși la Academia Națională de Informații vor fi exceptați de la înregistrarea în Registrul matricol unic al universităților

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea potrivit căreia studenţii şi personalul Serviciului Român de Informaţii şi al celorlalte autorităţi publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, înmatriculaţi la programe…
Vezi articolul

Sindicatele așteaptă întâlnirea de vineri cu premierul Ciucă, după greva de avertisment. Nistor, FSE: Următoarea formă de protest poate fi greva generală / Meseria aceasta nu are nici un fel de căutare, nu poți vorbi de motivație când debutantul intră în sistem cu 2.250 de lei

“Nu am pus un termen limită, dar asta nu înseamnă că termenul de așteptare este unul foarte lung. Următorul pas poate fi greva generală”, a spus liderul Federației Sindicatelor din…
Vezi articolul