De ce a scăzut gradul de ocupare a paturilor pentru bolnavii de Covid-19 în Cluj, deși numărul internărilor este mai mare / Gradul rămâne sub 75% în județ, iar elevii merg la școală

2.213 vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Săptămâna trecută, gradul de ocupare a paturilor pentru bolnavii Covid-19, în județul Cluj, era de 67,5%, în condițiile în care școlile intră în sistem online dacă se depășește o capacitate de 75%. Joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor este puțin mai mică, 65%, pentru că s-a suplimentat numărul de paturi, explică secretarul de stat în ministerul sănătății, Andrei Baciu, într-o conferință de presă.

Joi, 3 februarie, gradul de ocupare al paturilor în spitalele din județul Cluj era de 65,40%, potrivit datelor centralizate de ministerul Sănătății.

“Pentru județul Cluj au fost discuții la Direcția de Sănătate Publică pentru ajustarea numărului de paturi – era deja în lucru o ajustare”, a explicat secretarul de stat în ministerul sănătății, Andrei Baciu, în conferința de presă de joi.

“Procentul este de fapt o diferență dintre numărul total de paturi accesibile bolnavilor de Covid-19 versus numărul de pacienți internați. Atunci când diferă unul dintre elemente, diferă și cifra finală (n. red. gradul de ocupare)”, a mai spus Baciu.  

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spunea luni, 31 ianuarie, că toate școlile din județul Cluj vor intra cu siguranță în sistem online săptămâna aceasta, dacă se menține trendul de creștere al cazurilor.

„La Cluj într-adevăr avem cea mai mare rată de ocupare a acestor paturi, dacă se păstrează trendul ascendent şi, din păcate, conform specialiştilor, că următoarele două săptămâni va fi foarte grele, că numărul infectărilor va creşte. Dacă se păstrează acest trend de creştere, Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online cu toate şcolile şi grădiniţele. Asta este regula. Este legătura cu paturile destinate pacienţilor COVID, nu cu paturile de ATI”, a explicat ministrul Educaţiei.

Reamintim: joia trecută, pe 27 ianuarie, județul Cluj avea o rată de ocupare a paturilor cu bolnavi Covid-19 de 67,5%, iar la o rată de 75%, școlile suspendă predarea cu prezență fizică.

În prezent, rata pe țară se menține la 45,19%.

Și în Brașov a fost suplimentat numărul de paturi, potrivit bizbrasov.ro.

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și: Elevii și copiii de grădiniță nu vor trece în online săptămâna viitoare. Gradul de ocupare a paturilor ATI este sub 70% în toată țara


3 comentarii
  1. Normal,ca ne luam dupa Franta.Că tot domnului ministru ii place sa se ia dupa alte țări,in special Franta,domn ministru,dar de ce nu ne luam dupa Franta si la capitolul cantină?Adica copiii de la stat sa nu mai primeasca lapte stricat si corn cu mucegai sau furnici sau in ce stare se afla(adica tare ca piatra)…Stiu, știu,asta e greu in Romania🤣,ce glume bune am si eu.)
    De ce nu ne ocupam de căldura din școli,de amenajat scolile,de construit toalete cum trebuie in scoli,ca in Franta sau ca in tarile civilizate?!
    Doar sa furati stiti,o da…si sa schimbati legile peste noapte cum vreti voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Guvernul a aprobat cea mai mare scădere a cifrei de școlarizare pentru liceu, din ultimii 10 ani. Tăiere de 30.000 de locuri pentru clasa a IX-a. Andronescu: Ne-am apropiat de cohorta de copii care intră în liceu anul acesta

Oficial Guvernul a adoptat cea mai mare reducere de locuri în cifra de școlarizare din ultimul deceniu. Este vorba despre o scădere de circa 30 de mii de locuri de…
Vezi articolul

Klaus Iohannis: Autoritățile să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate / Profesorii evident că merită stimulentul pentru predarea pe perioada de alertă. Întrebarea e dacă, momentan, se poate

“Trebuie sa evităm știri panicarde și descrierea unor situații extreme, care, sigur, teoretic sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult…
Vezi articolul