Decizie finală în Parlament: Angajatorii sunt obligați să dea liber părinților în caz de închidere a școlilor. Aceștia vor fi plătiți cu maximum 75% din salariul mediu brut

25.511 vizualizări
Foto: Facebook.com – Camera Deputaților
Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat joi cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă care îi obligă pe toți angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid din cauza unor ”situații extreme”, potrivit G4Media.ro.

Prevederea se va aplica părinților de copii până în 12 ani sau, dacă este vorba de copii cu dizabilități, până la vârsta de 18 ani.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul pe care îl au, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie

Numărul zilelor libere acordate va fi stabilit de Guvern.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


2 comments
  1. Buna ziua din ce salariu se calculează legea data de președinte pt a sta cu copii până în 12 ani acum cu închiderea unităților de învățământ,75%din net sau brut?mi-am introdus azi actele la firma si sa stiu la ce sa ma astept.Salariul brut e minim pe economie.Multumesc.

  2. Cat costa masa, cazarea si tratamentul pentru un roman venit de-afara si carantinat care nu a platit la bugetul statului niciodata asigurari si impozite? Pentru votantii diasporeni totul pret de 2saptamani eventual si tratament. Ptr cei din interior, platitori lunar de taxe si impozite maxim 75 la suta din salariul mediu. C-aşa e-n tenis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Elena Frunza / Foto: Arhivă personală

Material susținut de Orange România

Elena Frunză, profesor de TIC în Bacău cu elev intrat în top 3 în Concursul SuperCoders: Elevilor le place mult să se joace și le-am transmis ideea – de ce nu v-ați juca cu jocuri create de voi? / Cum transformi programarea într-o pasiune

Programare pentru copiii de școală gimnazială? De ce și cum îi pot ajuta pe elevi competențele digitale în viața de zi cu zi? Profesoară de Informatică și TIC la Bacău,…
Vezi articolul

Asociația Editorilor din România – semnal de alarmă după alocarea a 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației: “Devine evident de ce piața de carte din România este cea mai mică din întreaga Uniune Europeană”

“Suntem convinși că există o corelație clară între sumele tot mai mici pe care Educația le primește de la autorități și calitatea în scădere a absolvenților din învățământul românesc”, apreciază…
Vezi articolul