Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc, ultimul politician de pe lista doctoranzilor de la Academia SRI, a fost exmatriculat de două ori din cadrul școlii doctorale / Cozmanciuc: Nu comentez

251 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Mugur Cozmaciuc
La sfârșitul lunii septembrie, Senatul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” l-a exmatriculat din cadrul Școlii doctorale pe deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc. Acesta este ultimul politician care urmărea să obțină titlul de doctor de la această instituție. ”Nu comentez”, a fost singura reacție a deputatului PNL, solicitat de G4Media.ro să comenteze decizia Academiei SRI.

După anul 2010, mai mulți membri de partid au devenit doctori în științe la această Academie subordonată Serviciului Român de Informații (SRI). Mulți și le-au pierdut sau sunt pe cale să și le piardă după ce mai multe dezvăluiri de presă și o verificare a Comisiei de Etică au descoperit că lucrările lor fuseseră plagiate.

Conform unui răspuns trimis G4Media.ro de către Biroul de Presă al Academiei, în luna septembrie, Mugurel Cozmanciuc a solicitat ”prelungirea programului individual de cercetare științifică, iar Consiliul Școlii Doctorale din cadrul Academiei Naționale de Informații «Mihai Viteazul» (ANIMV) nu a avizat solicitarea și a propus Senatului ANIMV neacordarea prelungirii respective, în baza neîndeplinirii, de către cel în cauză, a obiectivelor programului la care a fost înmatriculat. Drept urmare, la data de 30 septembrie 2022, domnului Corneliu-Mugurel Cozmanciuc i-a încetat, prin Decizia Rectorului Academiei Naționale de Informații «Mihai Viteazul», contractul de studii doctorale”. Tema lucrării sale era ”Provocări actuale la adresa educației și culturii de securitate din România”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like