Directorii de şcoli din Italia cer să nu fie urmăriți penal în caz de contaminări în instituţiile pe care le conduc

3.150 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Directorii de şcoli din Italia au un motiv în plus de îngrijorare, pe lângă problemele legate de începerea noului an școlar, în pandemie: riscul ca ei să fie urmăriți penal în cazul în care în instituțiile pe care le conduc apar cazuri de contaminare cu Covid-19. Ei cer, acum, să fie eliminată această posibilitate, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, președintele Asociației naționale a directorilor de școli, Antonello Giannelli, citat de Corriere della Sera, a spus că “este urgent ca guvernul să insereze în unul dintre decretele sale din viitorul apropiat un articol care revizuieşte posibilitatea ca directorii de şcoli să fie urmăriţi penal în cazul (înregistrării) unui eventual caz de COVID în instituţie”. “Dacă directorii de şcoli pun în aplicare protocolul sanitar, ei nu trebuie să fie acuzaţi de nimic”, a adăugat el.

Potrivit directivelor actuale, fiecare instituţie de învăţământ din Italia trebuie să dispună de o sală ce permite izolarea imediată a cazurilor suspecte, însă directorul de şcoală nu are dreptul să decidă eventuala închidere a instituţiei pe care o conduce. ‘Decizia le revine autorităţilor sanitare locale”, a precizat Giannelli.

În vederea începerii noului an şcolar, toate instituţiile de învăţământ din Italia trebuie să asigure o distanţare de cel puţin un metru între elevi, dar ‘dacă nu ni se livrează bănci individuale, este evident că distanţarea nu poate fi asigurată’. Însă livrarea acestor bănci ar urma să se prelungească până în octombrie, ceea ce îi va obliga până atunci pe elevi să poarte mască toată ziua cât se vor afla la şcoală.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii, consilierii școlari și poliția – responsabili pentru prevenția consumului de droguri la tineri, spune noul ministru al Educației: De ce nu i-au avertizat prin educație pe copii ce înseamnă încercarea și consumul? MAI să curețe spațiul din jurul școlii de oferte tentante

Ministrul Educației, Daniel David, propune o abordare pe mai multe niveluri pentru combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, criticând atât lipsa de acțiune a profesorilor și consilierilor școlari, cât…
Vezi articolul

Exclusiv G4Media.ro: O firmă controlată prin interpuși de Sorina Docuz, apropiata premierului Ciolacu, a câștigat sute de mii de euro din vânzarea de spațiu publicitar pe o clădire în renovare a Universității din București / Construcții Erbașu i-a permis amplasarea mesh-urilor și a prins contracte uriașe cu statul 

O nouă afacere din siajul fondurilor publice în care apare numele Sorinei Stan Docuz, o apropiată a premierului Marcel Ciolacu. Anul trecut, o societate controlată de Sorina Stan Docuz prin…
Vezi articolul

FOTO/VIDEO „FutureLabs” și „Moara de plastic” – proiecte de educație și protecția mediului pentru școli și comunitățile rurale din Ținutul Buzăului / Cum funcționează 

Un proiect la care lucrează asociația care gestionează Geoparcul „Ținutul Buzăului” este „FutureLabs”. Deja câteva sute de copii din școlile din comunele Colți, Scorțoasa și Tisău beneficiază de laboratoare moderne…
Vezi articolul

Reprezentanții elevilor, după ce Ministerul Sănătății a anulat testarea gratuită în cabinetele școlare a elevilor care vor să revină în a 8-a zi la cursuri: Lipsă de viziune și de coerență / Solicităm clarificarea de urgență a situației testelor rapide din școli

„Solicităm Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să clarifice de urgență situația testelor rapide din școli să nu paseze responsabilitatea dintr-o parte în alta”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național…
Vezi articolul