Directorii de şcoli din Italia cer să nu fie urmăriți penal în caz de contaminări în instituţiile pe care le conduc

3.066 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Directorii de şcoli din Italia au un motiv în plus de îngrijorare, pe lângă problemele legate de începerea noului an școlar, în pandemie: riscul ca ei să fie urmăriți penal în cazul în care în instituțiile pe care le conduc apar cazuri de contaminare cu Covid-19. Ei cer, acum, să fie eliminată această posibilitate, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, președintele Asociației naționale a directorilor de școli, Antonello Giannelli, citat de Corriere della Sera, a spus că “este urgent ca guvernul să insereze în unul dintre decretele sale din viitorul apropiat un articol care revizuieşte posibilitatea ca directorii de şcoli să fie urmăriţi penal în cazul (înregistrării) unui eventual caz de COVID în instituţie”. “Dacă directorii de şcoli pun în aplicare protocolul sanitar, ei nu trebuie să fie acuzaţi de nimic”, a adăugat el.

Potrivit directivelor actuale, fiecare instituţie de învăţământ din Italia trebuie să dispună de o sală ce permite izolarea imediată a cazurilor suspecte, însă directorul de şcoală nu are dreptul să decidă eventuala închidere a instituţiei pe care o conduce. ‘Decizia le revine autorităţilor sanitare locale”, a precizat Giannelli.

În vederea începerii noului an şcolar, toate instituţiile de învăţământ din Italia trebuie să asigure o distanţare de cel puţin un metru între elevi, dar ‘dacă nu ni se livrează bănci individuale, este evident că distanţarea nu poate fi asigurată’. Însă livrarea acestor bănci ar urma să se prelungească până în octombrie, ceea ce îi va obliga până atunci pe elevi să poarte mască toată ziua cât se vor afla la şcoală.

Citește și:

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cel mai mare program european pentru cercetare, Horizon Europe, a fost lansat cu un buget de 95,5 miliarde de euro / Cristian Bușoi: Estimăm că se vor crea până la 100 de mii de locuri de muncă pentru cetățenii europeni

Președinția portugheză a Consiliului Uniunii Europene a lansat marți programul Horizon Europe, cel mai mare proiect european destinat cercetării, cu un buget de 95,5 miliarde de euro, la evenimentul de…
Vezi articolul