DOCUMENT Calendarul de intrare în vigoare pentru aproape 300 de acte normative care ar trebui să aplice noua lege a educației în învățământul preuniversitar, pus în consultare de Ministerul Educației / 1 Aprilie 2024, ziua în care va trebui să fie în vigoare 124 dintre acestea

3.425 de vizualizări
Foto: © Stokkete | Dreamstime.com
Un proiect de ordin de ministru care conține calendarul de intrare în vigoare pentru toate actele normative subsecvente legii educației a fost pus în consultare de Ministerul Educației, vineri. Documentul conține o listă cu 290 de proiecte de Hg și ordine de ministru care ar urma să fie emise din 1 septembrie 2023 până pe 1 august 2027.

Dintre datele din calendarul Ministerului Educației, aflat în stadiu de proiect, este de remarcat data de 1 Aprilie 2024, când vor trebui să fie aprobate și în vigoare 124 dintre actele normative listate, pentru punerea în aplicare a Legii 198/2023 a învățământului preuniversitar.

De altfel 176 dintre aceste hotărâri de guvern și ordine de ministru vor trebui să intre în vigoare în anul electoral 2024, potrivit calendarului de mai jos, un an cu 4 rânduri de alegeri politice.

Documentul integral:

Foto: © Stokkete | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Atăta maculatură inutilă numai în ,,Omagiu Tovarasului Nicolae Ceausescu,, am văzut. Ministerul Educației a rămas fără inspirație. Dar transpiră din greu. Borotalco. Altă instituție inutilă. Căteva ministere ar fi bine să fie comasate: Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării ,Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Culturii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara finalistă în Global Teacher Prize, Ana-Maria Rusu, și-a dorit să devină cadrul didactic pe care nu l-a avut și înțelege copiii care pun mereu întrebări. A aplicat în competiție „dintr-o simplă curiozitate“ și spune că a scris că „am inventat predarea muzicii cu resurse și costuri zero“

Ana-Maria Rusu, profesoara finalistă în Global Teacher Prize, și-a dorit să devină cadrul didactic pe care nu l-a avut și înțelege copiii care pun mereu întrebări, „fără să le mai…
Vezi articolul

Ligia Deca și alte oficialități au fost duse de World Vision România să vadă situația din două școli aflate în zone sărace din Ialomița, unde organizația desfășoară programe în sprijinul copiilor / Peste jumătate dintre elevii participanți la un sondaj în astfel de zone spun că li se cer bani de fondul clasei

Ministrul Educației, Ligia Deca, și alte autorități centrale și locale au vizitat, vineri, o școală și un liceu din zone dezavantajate din județul Ialomița, în cadrul unui program prin care…
Vezi articolul