DOCUMENT Elevii din grupe de risc sau care locuiesc cu persoane peste 65 de ani nu mai au interzis la școală între 2 și 12 iunie. Responsabilitatea a fost pasată părinților

5.924 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Elevii cu boli cronice, aflați în grupele de risc, care locuiesc cu persoane cu diferite boli sau cu persoane peste 65 de ani nu mai au interzis la școală între 2 și 12 iunie, cum propunea Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit Ordinului comun al ministrilor Educației și Sănătății publicat aseară în Monitorul Oficial. Documentul arată că responsabilitatea prezenței elevilor respectivi la cursurile de pregătire aparține părinților.

Dacă un elev sau un profesor or o persoană din aparatul auxiliar are o temperatură care depășește 37°C, acesta nu este lăsat să intre în școală, prevede documentul.

”La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37 °C) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pentru aga durata desfășurării activităților”.

”În situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea ta de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament”, mai arată documentul.

Un medic sau o asistentă va fi la intrarea în școală în permanență, pe toată durata activităților. Cu toate acestea, un cadru didactic sau mai multe vor trebui să îi preia pe elevi de la poartă până în clasă, după care la finalul orelor să îi ducă din clasă până la poartă, potrivit procedurilor aprobate de cele două ministere.

„Elevii vor fi însoțiți de către un cadru didactic de la accesului în unitatea de învățământ până în sala de clasă și apoi, după finalizarea activităților, vor fi conduși până la ieșire”, se arată în Ordin.

Elevii care nu sunt lăsați să intre din cauză că depășesc temepratura limită sau nu sunt lăsați de părinți să frecventeze această sesiune de pregătire, vor face pregătire online sau „prin asigurarea de resurse educaționale”. Nu este clar cine se va ocupa de pregătirea lor, profesorii lor fiind la școală, făcând recapitulări cu colegii lor în serii de câte 10 elevi, timp de 2 ore la gimnaziu și 3 ore la liceu cu fiecare grupă.

Participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani

Elevii prevăzuți la literele b) și c) vor beneficia de o formă de pregătire alternativă online sau prin asigurarea de resurse educaționale”

Maximum 10 elevi în clasă, la câte 2 metri distanță unii de alții în bănci, cu mască pe toată perioada activităților.

”În sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi, situați la circa 2 m distanță unul de altul, care vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților din unitatea de învățământ”, prevede regulamentul.

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Citește și:

 


3 comments
  1. Examenele de titularizare pentru cadrele didactice au fost anulate pentru ca nu se pot tine in siguranța din cauza pandemiei!!!! De ce ,pentru examenul de capacitate și examenul de bacalaureat nu se aplica aceeași regulă?????? Despre ce vorbim ??? Este imoral să se anuleze examenele de capacitate și bacalaureat dar este moral pentru cadrele didactice să rămână pe posturi fără a susține examen de titularizare !!!!

    1. Bună ziua! Ministerul Educației încă nu a anunțat o decizie cu privire la examenele vocaționale sau de limbi, pentru admiterea la liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2022 Ultima zi în care elevii de clasa a XII-a susțin evaluarea competențelor digitale / Marți începe evaluarea competențelor la limba străină: Nu se admit întreruperi în timpul audierii textelor, potrivit procedurii

10 iunie 2022 este ultima zi în care elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor digitale, sesiunea iunie-iulie, potrivit Ministerului Educației. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de…
Vezi articolul

Elevul de la o școală din Brăila care ar fi bătut mai mulți colegi de clasă, va merge la cursuri însoțit de bunica sa: Prezența sa la școală va detensiona, cel puțin pentru perioada următoare, starea din clasă, crede Inspectoratul Școlar Județean

Cazul a intrat în atenția publică după ce 17 părinţi ai elevilor din clasă au anunţat, pe 8 februarie, că nu îşi vor mai lăsa copiii la şcoală până nu…
Vezi articolul

Reprezentant al părinților – Colegiul Gheorghe Șincai din București: La concursul de director, în sala de interviu s-au aflat permanent 10 persoane și totul a fost înregistrat. O doamnă prezentată ca monitor al Ministerului a intervenit repetat în activitatea comisiei

Un reprezentant al părinților de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, George Mocanu, care spune că a participat în calitate de observator la probele de interviu pentru postul de director la…
Vezi articolul

Lucian Bode, reacție la decizia Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai: „Demersul încalcă flagrant decizia Curții Constituționale / Atacuri concertate ale USR și sateliților săi / Regret că UBB s-a grăbit să dea curs presiunilor”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat printr-un mesaj publicat pe Facebook, după ce Comisia de Etică a UBB i-a cerut să-și corecteze teza de doctorat din cauză că este…
Vezi articolul