DOCUMENT Hotărârea CNSU privind modificările pentru revenirea la școală din 8 noiembrie a fost adoptată: Prezență fizică doar la unitățile de învățământ preuniversitar cu minimum 60% din personal vaccinat anti-Covid

14.492 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri hotărârea cu măsurile privind modalitatea de reîncepere a școlii luni, 8 noiembrie, iar printre condițiile predării cu prezență fizică se numără un procent de minimum 60% din personalul școlii vaccinat împotriva Covid-19. Mai departe, măsurile CNSU trebuie incluse în ordinul de ministru comun modificat care va fi gata tot astăzi, 5 noiembrie, au anunțat autoritățile.

Mai jos, Anexa privind modificările CNSU care privesc școala:

„Art.1 – Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 Pagina 2 din 2 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;

c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Art.2 – Măsurile prevăzute la art. 1 produc efecte doar în situația aprobării lor prin Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.”


4 comments
  1. Pana cand le vom permite sa atenteze la sanatatea copiilor nostri? Ce relevanta are rata de vaccinare a personalului didactic si auxiliar, cand procentul acestora nu reprezinta nici 10% din numarul total al cetatenilor (aici includ adulti si copii, peste jumatate sub 12 ani, in unele scoli si in toate gradinitele, deci neeligibili pentru vaccinare) care vor fi prezenti in scoala? E crima cu premeditare sa mearga la scoala, cand incidenta in localitate este de 13 la mia de locuitori. Prin aceasta conditie doresc sa invrajbeasca parintii si personalul didactic, sa ii determine pe parinti sa acuze profesorii nevaccinati pentru faptul ca elevii nu pot participa fizic la cursuri.

  2. CNSU face doar recomandări…
    Jumătate dintre membrii nu au nicio legătură cu medicina, epidemiologia, bolile infecțioase.

    Democratia a fost deturnată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Radu Gologan, despre testele grilă la examene: A introduce grilele în mod simplist, așa cum este prevăzut, creează mari probleme

“Atragem atenția că a introduce grilele în mod simplist, așa cum este prevăzut, creează mari probleme, inclusiv posibilități de fraudă, plus puține componente de verificat în cunoștințele copiilor”, a declarat…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministrul Cîmpeanu, încurcat în propriile-i argumente. Susține că testele Brio nu sunt mijloace de învățare și nu trebuie omologate, deși compania avea obligația, în contractul de colaborare cu Ministerul Educației, să pună la dispoziție teste omologate

Ministrul Educației a declarat luni la televiziunea publică că, de fapt, angajații din Ministerul Educației, „colegii mei”, „nu cunosc legea”, în privința omologării testelor standardizate pentru evaluarea elevilor și că…
Vezi articolul

VIDEO E important că profesorii și personalul școlar să fie fericiți, elevii să fie fericiți atunci când vin dimineața la școală, spune ministrul Educației din Franța, în mesajul de Anul Nou

Este important ca profesorii, elevii și personalul școlar să fie fericiți la școală și aceasta să fie locul în care plăcerea învățatului să se împletească cu responsabilitatea, seriozitatea și dorința…
Vezi articolul