DOCUMENT Inspectoratele cer școlilor de urgență lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din 2-12 iunie. Paradoxul este că înscrierile pentru examene nu au început, iar profesorii vor fi de la alte școli

13.544 de vizualizări
Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli
Inspectoratele școlare județene solicită școlilor, în regim de urgență, unele dând termen „până joi la ora 14”, să trimită lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din perioada 2-12 iunie, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

Inspectoratele motivează graba prin apariția în Monitorul Oficial și intrarea în vigoare a Ordinului comun al ministrului Educației și cel al ministrului Sănătății, care deși au fost semnate pe data de 8 mai 2020, nici ministrul Monica Anisie sau vreun alt oficial din minister și nici ministrul Nelu Tătaru nu au anunțat că vor fi necesare aceste date într-un termen atât de scurt.

Edupedu.ro a scris încă de aseară despre acest Ordin, precum și despre prevederile din el.

Mai mult decât atât, listele cu elevii și cadrele didactice care vor participa la Evaluarea Națională și la Bacalaureat încă nu sunt cunoscute pentru că nici măcar nu au început înscrierile pentru aceste examene.

În plus, profesorii participă voluntar, dacă doresc, la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională, nu obligatoriu, iar participarea lor nu va avea loc în școala proprie.

Potrivit regulilor în vigoare, profesorii sunt repartizați la alte școli decât cele la care predau, în perioada examenelor. În privința elevilor din alte promoții, aceștia nu s-au înscris încă la Bacalaureat.

Vedeți aici un clip demonstrativ despre distațarea fizică în școală pas cu pas.

FOTO: edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like