DOCUMENT OFICIAL Dispar after school-urile din lista centrelor închise pentru 14 zile. Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență: Se suspendă temporar activitățile față în față din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar. Vezi greșelile din hotărâre

7.945 de vizualizări
Fragment din Hotararea Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta
“Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)” – prevede hotărârea oficială a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Dispar after school-urile din lista celor închise pentru 14 zile, deși purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar declarase pentru Edupedu.ro că nici în aceste centre nu se mai pot realiza activități față în față.

Nu este clar de ce în decizie se menționează și “ciclul gimnazial” și cel “preuniversitar”, atâta vreme cât preuniversitarul include și gimnaziul, pe lângă grădiniță, primar, liceal, profesional și postliceal. Nu este clar nici cum poate decide Comitetul pentru universități, câtă vreme Legea 55/2020 prevede că, “pe durata stării de alertă, activitățile didactice ce impun prezența fizică a studenților în instituțiile de învățământ superior se pot suspenda prin hotărâre a senatului universitar” (Articolul 38^1 din Legea 55/2020).

Amintim că, în cursul dimineții, premierul Ludovic Orban declara că after school-urile și creșele nu intră sub restricții, când se atinge indicele de 3 la mie, deși din punct de vedere legal Comitetele Județene/Municipal pentru Situații de Urgență pot decide interzicerea activităților față în față în after school-uri.

Hotărârea Comitetului “intră în vigoare începând cu ora 0:00 a datei de 20 octombrie 2020”, ceea ce înseamnă că elevii și studenții vor sta acasă de marți și vor învăța exclusiv online.

O altă decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență prevede obligativitatea purtării măștilor de protecție de toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile deschise, “având în vedere că rata de incidență cumulată la 14 zile, la nivelul Municipiului București, a depășit valoarea de 3/1.000 de locuitori.

Decizia oficială a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București:


3 comments
  1. Te aștepți de la un site ca edupedu sa furnizeze informații reale și nicidecum știri de senzațional.
    Ieri, edupedu.ro a fost singurul site care, invocând o declarație a purtătorului de cuvânt al ISMB , susținea ca inclusiv activitatea din after school-uri se va suspenda. Știrea a fost preluată și difuzată pe larg.
    Azi, având acces la ambele documente, același site susține ca after-school-urile au dispărut din lista respectiva a autorităților.
    Eu unul nu vad unde erau menționate in Hotărârea 24 a CMBSU (nu ma refer la creșe, care erau menționate inițial).
    Înainte de a comenta și furniza astfel de opinii, preluate la nivel larg de toată presa, poate ar fi o idee sa va documentați cum funcționează activitatea de tip after school, ce entități o desfasoara și cine le reglementează activitatea.
    Rușine pentru isteria pe care ați creat-o aseară, sper din incompetenta și nu dintr-un joc politic ce va duce la demiterea unui prefect incompetent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Cabinetele medicale din creșe, grădinițe și școli trebuie dotate cu aer condiționat și dozator de apă din bugetul propriu, iar săpunul lichid trebuie să fie asigurat în permanență de autoritățile locale

Cabinetele medicale din creșe, grădinițe, școli și licee trebuie dotate cu aparate de aer condiționat și dozatoare de apă, din fonduri proprii, iar săpunul lichid trebuie asigurat în permanență din…
Vezi articolul

Pericolul adoptării a trei legi ale educației, în viziunea Asociațiilor de Elevi care condamnă faptul că nu au fost consultate de guvern și sindicate

“Atragem atenția asupra pericolului adoptării a trei legi ale educației, fiecare reglementând individual învățământul preuniversitar, cel superior, precum și statutul cadrelor didactice. În primul rând, fragmentarea învățământului superior de cel…
Vezi articolul

Olimpiada de Matematică, faza locală, desfășurată online, „s-a finalizat dezastruos”, anunță Radu Gologan, președintele Societății de Matematică, organizatoarea concursului: Vom transmite în două zile modul în care vom repara greșeala / Surse: Platforma informatică folosită a picat, se analizează soluția susținerii fizice sau online a etapei săptămâna viitoare

Olimpiada de Matematică, faza locală, desfășurată online, „s-a finalizat dezastruos”, scrie profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, organizatorul din acest an al concursului. Gologan a publicat…
Vezi articolul

Banii din a doua tranșă pentru tichetele educaționale, ce ar fi trebuit virați în luna noiembrie, încă nu au ajuns la elevi. Nu răspunde nimeni la call-center-ul Ministerului Fondurilor europene, dedicat acordării tichetelor de 500 lei

Cei 500 de lei pentru tichetele educaționale cu care elevii își pot cumpăra rechizite încă nu au intrat pe cardurile celor care au primit aprobare pe anul acesta, deși Ministerul…
Vezi articolul

Religia nu va fi introdusă ca probă opțională la Bac / Ligia Deca pasează propunerea cultelor în Parlament: “Dacă Parlamentul dorește posibilitatea probelor opționale la Bacalaureat, trebuie să ne gândim bine dacă creștem numărul probelor sau dacă excludem anumite probe pe care le avem deja”

Ministra Educației, Ligia Deca, pasează Parlamentului propunerea cultelor ca Religia să poată fie aleasă de elevi la Bac. “Dacă Parlamentul dorește să introducem această posibilitate a materiilor opționale care să…
Vezi articolul