DOCUMENT Până vineri toate școlile trebuie să trimită la minister numărul elevilor cărora nu li se poate încheia media pe Semestrul I din cauza că nu au putut participa la orele online. Statistica unul dintre criteriile anunțate de ministru pentru o eventuală redeschidere a școlilor

7.254 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Până vineri, 8 ianuarie 2021, toate școlile din țară trebuie să trimită la minister situația elevilor cărora nu li se poate încheia situația școlară pe Semestrul I din cauza că nu au putut participa la cursurile online, potrivit unui document trimis de minister către unitățile de învățământ și inspectorate, obținut de Edupedu.ro. Statistica rezultată din acest sondaj este unul dintre criteriile anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru o eventuală redeschidere a școlilor începând cu data de 8 februarie, potrivit declarațiile acestuia.

Este vorba despre Adresa DGIP (Direcția Generală de Învățământ Preuniversitar din minister) nr 11 din 4.01.2021. Documentul solicită ca până pe 8 ianuarie să fie trimise la minister, “în format editabil și scanat”, cifrele cu elevii a căror situație școlară nu poate fi încheiată din cauză că aceștia nu au putut participa, din diverse motive, la școala online.

Datele trebuie să fie completate separat de școlile idn mediu urban de cele din mediu rural, se arată în document.

Concret, fiecare școală trebuie să completeze un tabel cu următoarele rubrici:

  1. Numărul total de elevi înscriși în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din mediul urban/rural (conform SIIIR)
  2. Numărul de elevi cărora nu li se poate încheia situația școlară pe Semestrul I al anului școlar 2020-2021
  3. Ce dificultăți de participare la activitățile de predare în sistem on-line au avut acești elevi
    • Nu au acces la dispozitive
    • Nu au acces la internet
    • Sunt în alte situații, dacă da, care sunt acestea

Ministrul Educației a anunțat luni că această statistică va fi unul dintre criteriile luate în calcul la decizia de redeschidere a școlilor.

Înainte de vacanța de iarnă subsecretarul de stat din minister, Jean Badea, spunea că peste 400 de mii de elevi nu au acces la școala online.

Tot Cîmpeanu a spus că Guvernul va adopta azi o Ordonanță de Urgență care va permite continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie.

Pe 27 decembrie 2020, la câteva zile de la preluarea mandatului, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susținea că “vor fi foarte mulți copii care nu vor putea avea mediile încheiate”, iar aceștia “vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala”.

Potrivit regulamentului școlar ROFUIP, abandonul școlar nu este similar cu elevii cărora nu le-au fost încheiate mediile.

Citiți aici un Ghid pentru profesori de încheiere a mediilor elevilor pe Semestrul I – cadru normativ

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Calendarul pentru concursul de directori va fi modificat – proiect. Avizele de la partide și culte trebuie depuse înaintea probei de interviu și nu înainte de validarea rezultatelor, cum este în prezent

Avizele de la partide, pentru școlile cu predare în limbile minorităților naționale, și cele de la culte, în cazul seminariilor și liceelor teologice, trebuie depuse înaintea probei de interviu și…
Vezi articolul

Programul after-school ar putea fi asigurat gratuit de stat, ca soluție a ministrului Andronescu pentru ca profesorii să nu fie dați afară după reducerea orelor de școală

În planul de reducere a orelor de la clasă ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vine cu o nouă modificare. Propunerea sa ar fi, potrivit unei declarații făcute marți la Realitatea TV,…
Vezi articolul

DOCUMENT Reducerea numărului de ore de școală, prevăzută de Legea 221 – discuție amânată de Administrația Prezidențială „după clarificarea modalității de finalizare a actualului an școlar”

Reducerea numărului de ore din învățământul preuniversitar, prevăzută de Legea 221/2019 și obligatorie din anul școlar 2020-2021, va fi dezbătută de Administrația Prezidențială „după clarificarea modalității de finalizare a actualului…
Vezi articolul