Dosarul pentru profesorii suplinitori se depune în zilele de 24 și 25 august – model de cerere. Pentru cei calificați, proba scrisă durează 4 ore, iar pentru necalificați 3 ore

13.509 vizualizări
Foto: © Marad777 | Dreamstime.com
Cei care vor să fie profesori suplinitori în anul școlar 2023-2024 își depun dosarul în zilele de 24 și 25 august, conform calendarului de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar. Perioada este valabilă atât pentru suplinitorii calificați, cât și pentru cei necalificați. Vezi mai jos, în articol, când are loc proba scrisă și ce trebuie să cuprindă dosarul de înscriere.

Alineatul 2 de la articolul 98 precizează: “Condiţiile de înscriere şi de participare la concursul organizat de inspectoratul şcolar la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate sunt aceleaşi ca şi cele pentru concursul naţional“.

Articolul 99, alineatul 1, menționează următoarele: “Concursul organizat de inspectoratul școlar la nivel județean/nivelul municipiului București pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate constă în probă practică/orală sau inspecție specială la clasă și probă scrisă în profilul postului didactic/catedrei, potrivit programelor specifice pentru concurs în vigoare, aprobate prin ordin al ministrului educației”.

În metodologie se arată că proba scrisă se desfășoară în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului național. Durata de redactare a lucrării scrise este de 4 oreNota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Calendarul concursului de angajare de profesori suplinitori calificați 2023

„Organizarea concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti:

a) depunerea şi înregistrarea dosarelor, validarea și revalidarea fișelor de înscriere; Perioada: 24-25 august 2023

b) organizarea și desfășurarea probelor practice/orale în profilul postului*; Termen: 28 august 2023

c) desfăşurarea probei scrise şi comunicarea rezultatelor; Termen: 29 august 2023

d) depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale. Perioada: 29-30 august 2023”, se arată la punctul 18) din anexa 19 (calendarele concursurilor de angajare) din ordinul care aprobă metodologia.

Repartizarea posturilor se face în ședință organizată la inspectoratul școlar (ISJ / ISMB) pe 31 august – 1 septembrie, mai scrie în același document.

Suplinitorii necalificați

Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori necalificați 2023 se adresează celor care nu au studii corespunzătoare postului. Potrivit metodologiei, testarea constă în interviu și lucrare scrisă. Lucrarea scrisă se susține înaintea interviului. Durata de redactare a lucrării scrise este de 3 (trei) ore, conform sursei citate.

Tot în metodologie se arată că „lucrarea scrisă are o pondere de două treimi din nota finală, restul, respectiv o treime, reprezintă rezultatul evaluării în urma desfășurării interviului.” Nota minimă de promovare, atât a lucrării scrise, cât și a interviului, este 5 (cinci).

Calendarul concursului de angajare de profesori suplinitori necalificați 2023

„Organizarea la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti a testării pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate:

a) depunerea şi înregistrarea dosarelor de înscriere; Perioada: 24-25 august 2023

b) desfăşurarea probei scrise, a interviului în cadrul testării şi comunicarea rezultatelor; Termen: 29 august 2023

c) depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale; Perioada: 29-30 august 2023”, se arată la punctul 19) din anexa 19 (calendarele concursurilor de angajare) din ordinul care aprobă metodologia.

Repartizarea posturilor se face în ședință organizată la inspectoratul școlar (ISJ / ISMB) pe 31 august – 1 septembrie.

FOTO DOCUMENT Model de cerere de înscriere la concursul de suplinitori 2023:

Foto: © Marad777 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori calificați 2023. Probele încep pe 28 august și repartizările sunt pe 1 septembrie – calendarul complet și model de cerere de înscriere
Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori necalificați 2023. Testarea scrisă și interviul la inspectoratul școlar au loc pe 29 august / Se pot înscrie și candidați doar cu Bacalaureat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Medicul pediatru Irina Costache atrage atenția părinților cu privire la spray-urile din plante contra insectelor, a căror aplicare direct pe pielea expusă la soare poate duce la fitofotodermatită

Fitofotodermatita “este o reacție toxică a pielii care apare la contactul cu anumite plante”, după ce zona respectivă este expusă soarelui. Explicația vine de la medicul specialist pediatru Irina Costache,…
Vezi articolul

O elevă care a primit notă mai mică la limba romană, după contestații la Bacalaureat, solicită o reevaluare națională a lucrărilor: Mi-aș dori să se schimbe ceva în sistemul de învățământ, care ne vrea agramați. Sunt trecute cu vederea din ce în ce mai multe greșeli

O absolventă de filologie a Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați solicită „o reevaluare națională a lucrărilor, realizată de profesori competenți”. Aceasta a contestat nota 9,50 obținută la proba de…
Vezi articolul