Două grădinițe din Constanța, dotate prin fonduri europene cu echipamente industriale greu de folosit sau inutile, susțin angajații. Printre ele sunt și friteuze, deși copiilor nu li se pot prepara mâncăruri prăjite

776 de vizualizări
Foto: captură YouTube – Euronews România
Două grădinițe din Constanța, aflate în proces de modernizare cu bani din fonduri europene, au primit echipamente și aparatură de bucătărie industriale, în valoare de peste un milion de lei, pe care angajații le folosesc greu sau nu le sunt deloc utile, după cum susțin aceștia, potrivit Euronews România. Printre dotările de la una dintre acestea, grădinița Amicii, se află friteuze, deși în grădinițe copiilor nu li se pot servi mâncăruri prăjite, dar și aparat automat de spălat pahare, deși, de asemenea, copiii nu servesc băuturi din pahare de sticlă la grădinițe, ci din căni de inox, conform procedurilor din țară de care amintesc angajații intervievați.
  • Cele două grădinițe ar trebui să fie date în folosință în primăvara acestui an. Dacă lucrările întârzie, finanțarea europeană ar putea fi pierdută. În plus, din datele postate pe site-ul Primăriei reiese că pentru aceste dotări s-au cheltuit peste un milion de lei.

“Cu doar două luni înainte de termenul de finalizare a proiectului în valoare de peste cinci milioane de lei și cofinanțat cu fonduri europene, angajații Grădiniței Amicii din Constanța s-au trezit cu bucătăria și holul pline cu aparate electrocasnice inutile. Frigiderele uriașe au ocupat tot spațiul de lucru, iar în chiuvetele subdimensionate abia încap câteva farfurii”, scrie Euronews.

Personalul spune că, acum, sălii de bucătărie trebuie să îi fie montată din nou o ușă pentru că echipamentele nu se așază în încăpere conform proiectului.

Potrivit sursei citate, conducerea grădiniței se teme că, din cauza achizițiilor inutile, unitatea de învățământ preșcolar nu se va putea redeschide la primăvară. Tania Dumitrescu, directoarea Grădiniței Amicii Constanța, declară că „este o mare problemă, nu știm cum se va rezolva, deja spațiul a fost împărțit și nu știu ce se va face cu aceste ustensile imense care nouă nu ne folosesc”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare deschisă către ministrul Educației, pentru dotarea claselor cu minibiblioteci și cărți noi: “Puteți schimba istoria educației și destinul elevilor, făcându-le cartea accesibilă”

Doi învățători din Bacău îi solicită ministrului Educației, printr-o scrisoare deschisă, inițierea unui program guvernamental de promovare și susținere a lecturii în școli. „Puteți schimba istoria educației și destinul elevilor, făcându-le…
Vezi articolul