După Brexit, Universitatea din Glasgow devine parteneri asociat al alianței de universități europene Civis

82 de vizualizări
The Gilbert Scott Building – Universitatea din Glasgow / Sursa: Universitatea din Bucuresti
Universitatea din Glasgow se alătură alianței de universități europene Civis ca partener asociat, în contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, integrarea în alianța-pilot fiind aprobată de Comisia Europeană, anunță într-un comunicat Universitatea din București, al cărei rector, Marian Preda, este președintele Consiliului Director al Civis.

Potrivit comunicatului, odată cu integrarea Universității din Glasgow ca partener asociat, CIVIS este acum o comunitate de aproximativ 450.000 de studenți și 65.000 de membri la nivel de  personal (incluzând peste 30.000 de cadre universitare și cercetători).

  • Marian Preda: „Cele opt universități pioniere ale CIVIS, una dintre primele Universități Europene, sunt bucuroase să primească Universitatea din Glasgow ca partener asociat. Valoarea acestei instituții, venită din bogăția științifică, talentul, experiența și notorietatea Universității din Glasgow, va consolida în mod semnificativ alianța într-un moment în care CIVIS dezvoltă o serie de inițiative revoluționare în educație, cercetare, inovare și ceea ce noi numim legătura cu societatea”.

Comunicatul arată că integrarea unei universități scoțiene într-o alianță europeană (cu parteneri din Belgia, Franța, Germania, Grecia, Italia, România, Spania și Suedia), în acest moment special din istoria europeană este, prin ea însăși, cu totul semnificativă. Este citată în acest sens Rachel Sandison, Vicepreședinte Relații Externe la Universitatea din Glasgow:

  • „În acest peisaj post-Brexit, Universitatea din Glasgow continuă să se considere o instituție europeană, cu multe de oferit și cu multe beneficii de obținut din colaborarea cu parteneri din Europa”.

Selectată de Comisia Europeană ca una dintre primele 17 universități europene pilot, CIVIS este o universitate civică europeană formată din alianța a nouă instituții de învățământ superior de top din Europa: ​​Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza – Università di Roma (Italia), Universitatea din Stockholm (Suedia) și Universitatea Eberhard Karls Tubingen (Germania). Universitatea parteneră asociată CIVIS: Universitatea din Glasgow (Regatul Unit).

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte Simulare clasa a VIII-a: Poezie de Șt. O. Iosif și compunere despre o întâmplare la muzeu, printre subiectele de la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere…
Vezi articolul

Fenomenul Brașov – Elevii cer procurorilor să-l cerceteze pe inspectorul școlar din Brașov și Ministerului Educației să trimită corpul de control la inspectorat

“Solicităm public Ministerului Educației Naționale să trimită corpul de control pentru cercetarea ISJ Brașov și a celor trei licee implicate. Totodată, solicităm Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov să dispună…
Vezi articolul