După Brexit, Universitatea din Glasgow devine parteneri asociat al alianței de universități europene Civis

101 de vizualizări
Universitatea din Glasgow
The Gilbert Scott Building – Universitatea din Glasgow / Sursa: Universitatea din Bucuresti
Universitatea din Glasgow se alătură alianței de universități europene Civis ca partener asociat, în contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, integrarea în alianța-pilot fiind aprobată de Comisia Europeană, anunță într-un comunicat Universitatea din București, al cărei rector, Marian Preda, este președintele Consiliului Director al Civis.

Potrivit comunicatului, odată cu integrarea Universității din Glasgow ca partener asociat, CIVIS este acum o comunitate de aproximativ 450.000 de studenți și 65.000 de membri la nivel de  personal (incluzând peste 30.000 de cadre universitare și cercetători).

  • Marian Preda: „Cele opt universități pioniere ale CIVIS, una dintre primele Universități Europene, sunt bucuroase să primească Universitatea din Glasgow ca partener asociat. Valoarea acestei instituții, venită din bogăția științifică, talentul, experiența și notorietatea Universității din Glasgow, va consolida în mod semnificativ alianța într-un moment în care CIVIS dezvoltă o serie de inițiative revoluționare în educație, cercetare, inovare și ceea ce noi numim legătura cu societatea”.

Comunicatul arată că integrarea unei universități scoțiene într-o alianță europeană (cu parteneri din Belgia, Franța, Germania, Grecia, Italia, România, Spania și Suedia), în acest moment special din istoria europeană este, prin ea însăși, cu totul semnificativă. Este citată în acest sens Rachel Sandison, Vicepreședinte Relații Externe la Universitatea din Glasgow:

  • „În acest peisaj post-Brexit, Universitatea din Glasgow continuă să se considere o instituție europeană, cu multe de oferit și cu multe beneficii de obținut din colaborarea cu parteneri din Europa”.

Selectată de Comisia Europeană ca una dintre primele 17 universități europene pilot, CIVIS este o universitate civică europeană formată din alianța a nouă instituții de învățământ superior de top din Europa: ​​Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza – Università di Roma (Italia), Universitatea din Stockholm (Suedia) și Universitatea Eberhard Karls Tubingen (Germania). Universitatea parteneră asociată CIVIS: Universitatea din Glasgow (Regatul Unit).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul Masa caldă în realitate: criză de personal, dezinteres din partea ministerului, condiții greu de îndeplinit. Interviu cu Mircea Bertea, directorul Colegiului Pedagogic Cluj-Napoca, unde Masa caldă se aplică de 3 ani

Proiectul prin care se acordă o masă caldă de prânz elevilor se confruntă cu nenumărate probleme, susține într-un interviu pentru Edupedu.ro Mircea Bertea, directorul Colegiului Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca.…
Vezi articolul

Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București vrea să adopte modelul pilotat de Colegiul “Lazăr”, prin care elevii de clasa a XII-a merg doar 3 zile pe săptămână fizic la școală pentru materiile de BAC, în semestrul II / Proiectul de școală pilot „curăță” și orarul claselor IX-XI, organizând majoritatea disciplinelor pe module, nu pe tot anul

Colegiul “Gheorghe Șincai” își propune să preia modelul Liceului Gheorghe Lazăr din București, care în anul școlar 2021-2022 a aplicat un proiect pilot prin care în semestrul al II-a, elevii…
Vezi articolul

Accesul gratuit sau cu plată pe terenurile de sport din curtea școlii în afara programului școlar, prevăzut într-un nou proiect de lege. Inițiatorii: S-au făcut pași în unele orașe, dar mulți primari evită să ia măsuri invocând lipsa unor norme clare

Accesul gratuit sau cu plată al copiilor și adulților pe terenurile de sport ale școlilor după terminarea programului școlar, acces blocat în unitățile de învățământ din multe localități din țară,…
Vezi articolul

INTERVIU Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu: Problema existenței lui Iisus nu a fost pusă sub semnul întrebării în Antichitate / În a doua jumătate a secolului XX s-a conturat ipoteza că Iisus nu este o figură istorică, ci o sumă a valorilor transmise de niște profeți ai vremii

Există dovezi istorice sau arheologice care să ateste că Iisus Hristos a fost un personaj real sau nu? Ce aspecte descrise de Biblie din perioada răstignirii lui Iisus sunt adevărate?…
Vezi articolul