După Brexit, Universitatea din Glasgow devine parteneri asociat al alianței de universități europene Civis

89 de vizualizări
The Gilbert Scott Building – Universitatea din Glasgow / Sursa: Universitatea din Bucuresti
Universitatea din Glasgow se alătură alianței de universități europene Civis ca partener asociat, în contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, integrarea în alianța-pilot fiind aprobată de Comisia Europeană, anunță într-un comunicat Universitatea din București, al cărei rector, Marian Preda, este președintele Consiliului Director al Civis.

Potrivit comunicatului, odată cu integrarea Universității din Glasgow ca partener asociat, CIVIS este acum o comunitate de aproximativ 450.000 de studenți și 65.000 de membri la nivel de  personal (incluzând peste 30.000 de cadre universitare și cercetători).

  • Marian Preda: „Cele opt universități pioniere ale CIVIS, una dintre primele Universități Europene, sunt bucuroase să primească Universitatea din Glasgow ca partener asociat. Valoarea acestei instituții, venită din bogăția științifică, talentul, experiența și notorietatea Universității din Glasgow, va consolida în mod semnificativ alianța într-un moment în care CIVIS dezvoltă o serie de inițiative revoluționare în educație, cercetare, inovare și ceea ce noi numim legătura cu societatea”.

Comunicatul arată că integrarea unei universități scoțiene într-o alianță europeană (cu parteneri din Belgia, Franța, Germania, Grecia, Italia, România, Spania și Suedia), în acest moment special din istoria europeană este, prin ea însăși, cu totul semnificativă. Este citată în acest sens Rachel Sandison, Vicepreședinte Relații Externe la Universitatea din Glasgow:

  • „În acest peisaj post-Brexit, Universitatea din Glasgow continuă să se considere o instituție europeană, cu multe de oferit și cu multe beneficii de obținut din colaborarea cu parteneri din Europa”.

Selectată de Comisia Europeană ca una dintre primele 17 universități europene pilot, CIVIS este o universitate civică europeană formată din alianța a nouă instituții de învățământ superior de top din Europa: ​​Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza – Università di Roma (Italia), Universitatea din Stockholm (Suedia) și Universitatea Eberhard Karls Tubingen (Germania). Universitatea parteneră asociată CIVIS: Universitatea din Glasgow (Regatul Unit).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar 2% dintre adolescenții de 12-15 ani s-au vaccinat anti-COVID din 2 iunie până acum, anunță Valeriu Gheorghiță: În luna septembrie chiar mi-aș dori ca toți copiii să poată să meargă în format fizic la școală. Este suficient cât au stat într-un regim online

Doar 2% dintre adolescenții de 12-15 ani s-au vaccinat anti-COVID din 2 iunie până acum, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, la Digi24. Acesta a prezentat date…
Vezi articolul

Elevii din București ar putea trece la școala online după doar o lună de la debutul anului școlar, susține ministrul Educației: Mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat această dorință

Dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, duminică seară,…
Vezi articolul