Elevi, profesori și părinți au protestat luni în fața Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, pe motiv că un interlop predă matematică în liceu

1.097 de vizualizări
Foto: captură – video / GenȘtiri – Instagram.com
Mai mulți elevi, profesori și părinți s-au adunat în fața Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, având pancarte cu mesaje precum „Demisia”, „Susținem profesorii CNMV Turda” și „Vrem școală, nu circ. Demisia”, scrie Monitorul de Cluj. Protestul lor vine după ce săptămâna trecută, joi, mai mulți profesori din liceu au intrat în grevă japoneză pentru că recent, la catedra de matematică, a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut în localitate ca fost lider al lumii interlope, fiind condamnat la închisoare și cu mai multe probleme penale.

Zeci de elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazu” Turda au protestat luni, după ce Vancea, zis „Balibacea”, a predat, ca suplinitor, ore de matematică. Aceștia au cerut demisia directoarei.

Amintim că mai mulți profesori de la acest liceu din Turda au intrat de joi într-o grevă japoneză de avertisment, pentru că la catedra de matematică a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut în localitate ca fost lider al lumii interlope, condamnat la închisoare și cu mai multe probleme penale.

Potrivit publicației Monitorul de Cluj, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Cluj susține că Ovidiu Vancea „nu a fost și nu este profesor” al Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda.

„Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată. Încheierea unui contract de muncă, inclusiv pentru o perioadă determinată, presupune ca solicitantul să facă dovada unui cazier judiciar, să prezinte aviz psihologic și adeverință de la un cabinet de Medicina Muncii, din care să reiasă că este apt să predea în învățământ. Aceste documente nu au fost aduse în atenția conducerii unității, spre analiză, în consecință, nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului și Ovidiu Vancea”, transmite ISJ Cluj.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj mai susține că „directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv niciun dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică al Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ Turda”, potrivit punctului de vedere comunicat Inspectoratului Școlar Județean Cluj de către directorul colegiului.

Consiliul Județean al Elevilor Cluj a atras de asemenea atenția asupra acestei situații și a cerut demisia de urgență a directoarei liceului.


2 comments
  1. Adevărul este că interlopii din partidele politice ung în funcție inspectorii generali, iar interlopii numiți în funcții de conducere perpetuează și susțin clanurile interlope în toate instituțiile statului, fără excepție. Bine, ei îi spun politizare.

  2. Adică ISJ Cluj și directoarea nu au nicio responsabilitate pentru că un cineva fără vreo formă legală ajunge într-o sală de clasă în fața elevilor. Asta ne spune ISJ Cluj? Demisii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Academia Oamenilor de Știință din România susține că nu a știut de lansarea cărții lui Adrian Năstase cu Asociația Română de Prietenie cu China / Cine este Aurel Papari, cel care a folosit sigla: Colaborator al Securității, cu titlu de revoluționar retras de președintele Iohannis

Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR) susține, într-un punct de vedere la solicitarea G4Media, că „nu a acceptat și nu a știut de organizarea” la Constanța, alături de Asociația…
Vezi articolul

Oficial american: În noul val pandemic, “dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi și mai mult” / Alternativa – “focare în școli sau întoarcerea la școala la distanță, primul lucru pe care dorim să-l prevenim”

În prezent, în SUA se înregistrează cel mai mare număr de copii care se află internați în spital, de la începutul pandemiei, anume 1.450, după cum a declarat, duminică, directorul…
Vezi articolul

BREAKING Profesor universitar de la Politehnică, reținut de DNA / Este acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene / I-ar fi cerut jumătate din indemnizație unui angajat plătit cu banii UE

Un profesor universitar acuzat de fraudă cu fonduri europene a fost reținut de DNA, anunță instituția într-un comunicat. Potrivit surselor G4Media, profesorul i-ar fi cerut unui angajat jumătate din indemnizația…
Vezi articolul