Elevi, profesori și părinți au protestat luni în fața Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, pe motiv că un interlop predă matematică în liceu

992 de vizualizări
Foto: captură – video / GenȘtiri – Instagram.com
Mai mulți elevi, profesori și părinți s-au adunat în fața Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, având pancarte cu mesaje precum „Demisia”, „Susținem profesorii CNMV Turda” și „Vrem școală, nu circ. Demisia”, scrie Monitorul de Cluj. Protestul lor vine după ce săptămâna trecută, joi, mai mulți profesori din liceu au intrat în grevă japoneză pentru că recent, la catedra de matematică, a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut în localitate ca fost lider al lumii interlope, fiind condamnat la închisoare și cu mai multe probleme penale.

Zeci de elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazu” Turda au protestat luni, după ce Vancea, zis „Balibacea”, a predat, ca suplinitor, ore de matematică. Aceștia au cerut demisia directoarei.

Amintim că mai mulți profesori de la acest liceu din Turda au intrat de joi într-o grevă japoneză de avertisment, pentru că la catedra de matematică a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut în localitate ca fost lider al lumii interlope, condamnat la închisoare și cu mai multe probleme penale.

Potrivit publicației Monitorul de Cluj, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Cluj susține că Ovidiu Vancea „nu a fost și nu este profesor” al Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda.

„Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată. Încheierea unui contract de muncă, inclusiv pentru o perioadă determinată, presupune ca solicitantul să facă dovada unui cazier judiciar, să prezinte aviz psihologic și adeverință de la un cabinet de Medicina Muncii, din care să reiasă că este apt să predea în învățământ. Aceste documente nu au fost aduse în atenția conducerii unității, spre analiză, în consecință, nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului și Ovidiu Vancea”, transmite ISJ Cluj.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj mai susține că „directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv niciun dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică al Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ Turda”, potrivit punctului de vedere comunicat Inspectoratului Școlar Județean Cluj de către directorul colegiului.

Consiliul Județean al Elevilor Cluj a atras de asemenea atenția asupra acestei situații și a cerut demisia de urgență a directoarei liceului.


2 comments
  1. Adevărul este că interlopii din partidele politice ung în funcție inspectorii generali, iar interlopii numiți în funcții de conducere perpetuează și susțin clanurile interlope în toate instituțiile statului, fără excepție. Bine, ei îi spun politizare.

  2. Adică ISJ Cluj și directoarea nu au nicio responsabilitate pentru că un cineva fără vreo formă legală ajunge într-o sală de clasă în fața elevilor. Asta ne spune ISJ Cluj? Demisii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENTE Creșterea cu 25% din salariul minim a tuturor salariilor de bază pentru personalul din învățământul preuniversitar, inițiativă legislativă a grupului USR pentru Educație, depusă la Parlament / Senatorul Ștefan Pălărie: Salariul unui debutant ar urma să crească de la 1985 lei la 2715 lei. Nu poți face reforme cu burta goală

USR a depus miercuri, la Parlament, o inițiativă legislativă care propune creșterea cu 25% din salariul minim a tuturor salariilor de bază pentru personalul din învățământul preuniversitar, începând din anul…
Vezi articolul

LIVE TEXT Luminița Barcari: Ghidurile metodologice cuprind recomandări pentru selectarea și aplicarea scenariilor, organizarea orarului, impactului asupra curriculumului

Ghidurile metodologice cuprind recomandări pentru selectarea și aplicarea scenariilor, organizarea orarului, impactului asupra curriculumului, a declarat Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației, la conferința de presă organizată marți.…
Vezi articolul