Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, din municipiul Bistrița, pot participa gratuit la cursuri remediale online pentru Evaluarea Națională și BAC 2024. Cursurile sunt organizate de primărie și inspectoratul școlar

797 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Din 25 martie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a pot participa la cursuri remediale online pentru Evaluarea Națională și pentru examenul de Bacalaureat 2024, după cum a anunțat Primăria municipiului Bistrița. Cursurile sunt organizate în colaborate în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Elevii se pot pregăti la diferite discipline: matematică, logică, geografie, istorie, biologie, limba română şi limba engleză, după cum apare în informare:

„Primăria municipiului Bistriţa, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, organizează, prin Centrul Comunitar pentru Tineret cursuri remediale online, începând cu data de 25 martie 2024. Cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi Bacaluareat la diferite discipline (matematică, logică, geografie, istorie, biologie, limba română şi limba engleză) sunt susținute de profesori voluntari.

Activitățile sunt gratuite și se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ care frecventează cursurile unei școli din municipiul Bistrița”, se arată în informarea primăriei.

Elevii care doresc să participe la aceste ore de pregătire se pot înscrie aici.

La nivel național, aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5, potrivit datelor publicate vineri după amiază de Ministerul Educației.

Până la data de 25 martie, liceele din județul Mureș au de transmis un raport cu rezultatele elevilor de la simularea examenului național de Bacalaureat 2024, potrivit unui anunț al inspectoratului școlar

Despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024 – nivel național

Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale arată la matematică o situație îngrijorătoare: puțin peste jumătate nu au luat nota 5 la proba de matematică, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației, care indică un record negativ la simulare: cel mai mic procent de note peste 5 din ultimii 4 ani.

Aproape 3 din 4 elevi de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 nu au obținut nici un punctaj la ultimul item, la subiectul III, de geometrieMinisterul Educației a publicat date pentru fiecare item, pentru prima oară, pentru că lucrările au fost corectate digital pe o platformă care permite mai multe tipuri de analize. La subiectul III, mai puțin de 1% au luat punctaj maxim.

La proba de limba română de la simularea EN VIII 2024, mai mult de un sfert din elevi nu au luat nota 5, arată datele ME. Aproape 74% au luat 5 sau mai mult. Trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a care au scris la simularea Evaluării Naționale rezumatul cerut nu au luat niciun punct pentru corectitudinea punctuației în textul scris de ei, iar două treimi au fost depunctați la ortografie și gramatică.

Diana Cătălina Popa, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, remarcă faptul că, în ceea ce privește problemele ce țin de gramatică, care au ieșit la iveală la o analiză a rezultatelor publicate de la simularea Evaluării Naționale, “este greu să reușim dintr-o dată să scriem corect, coerent, nuanțat, în măsura în care noi nu am reușit să facem asta ani întregi”.

Foto: © Vitaliy NazarenkoDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Plângere penală împotriva lui Sorin Cîmpeanu pentru întârzierea cu o zi a metodologiei decontării transportului elevilor. Cîmpeanu: Îmi asum și îmi cer scuze acelor elevi care, neștiind că sunt în vacanță, au dorit să meargă la școală și nu au putut să deconteze naveta

Asociația Elevilor din Constanța a depus o plângere penală, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Administrația Prezidențială, împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru…
Vezi articolul

Ministrul Cîmpeanu susține că testele Brio sunt omologate, dar pe site-ul Ministerului Educației acestea apar cu decizie de neomologare în cazul disciplinei Istorie, cuprinsă în testare, deci nu pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar, potrivit legislației. Nu există omologare publicată nici pentru Matematică, ci doar pentru ciclul primar și Limba română

Testele Brio, care vor fi susținute de circa 100.000 de elevi din 329 de școli, începând de luni, 30 mai, au primit decizie de neomologare pentru disciplina Istorie, în ianuarie…
Vezi articolul