Elevii de liceu se pot înscrie la o competiție de informatică ce urmărește găsirea unor soluții la problemele identificate de elevi

2.046 de vizualizări
Calendar Bacalaureat 2020
Foto: Pexels.com
Elevii de liceu se pot înscrie la o competiție de informatică și sunt invitați să identifice o nevoie și să realizeze un proiect care contribuie la rezolvarea acesteia, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro. La competiție vor participa echipe de câte 2 elevi și 1 mentor (profesor) din clasele IX-XII, din toată țara. Profesorul poate fi mentorul mai multor echipe, iar elevii pot să facă parte dintr-o singură echipă, conform anunțului.

„Fie că prin proiectul lor, elevii de liceu își doresc să ofere soluții pentru reducerea emisiilor de carbon, pentru eficientizarea transportului, pentru un mediu de lucru smart, o casă sau o școală modernă sau orice alt proiect cu soluții Arduino, sunt invitați la competiție”, se arată în anunț.

Cele mai bune 3 proiecte vor fi desemnate de un juriu de specialitate și premiate. Toți participanții vor primi diplome (profesorii și elevii).

Pașii de participare la competiție sunt următorii: 

  • formezi o echipă (din 2 elevi și 1 profesor coordonator),
  • înscrii echipa în competiție folosind formularul de pe website-ul Adfaber,
  • trimiți proiectul echipei la adresa prezentată pe pagina competiției Arduino.

Potrivit comunicatului, cei care doresc să se înscrie vor avea acces la resurse de studiu gratuite prin platforma Kids in Tech. Această platformă este disponibilă și pentru toate școlile și liceele de stat care doresc să acceseze gratuit cursuri de programare pentru elevi.


1 comment
  1. Buna ziua! As avea o intrebare, eu sunt elev in clasa a 7 a la Colegiul National Zinca Golescu. Limita pentru participarea la acest concurs legat de Arduino este pentru elevii din clasele IX-XII, insa eu consider ca am aptitudinile necesare pentru a participa. Credeti ca se poate face o excepție pentru a putea participa si eu? Va multumesc in avans!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Statutul Elevului 2024. Reevaluarea lucrărilor scrise poate fi solicitată de către elevi sau părinți, în termen de 5 zile lucrătoare, dacă argumentele profesorului nu sunt considerate satisfăcătoare

În situația în care argumentele unui profesor nu sunt considerate satisfăcătoare, elevii sau părinții pot solicita în scris, în termen de 5 zile lucrătoare, conducerii unității de învățământ reevaluarea lucrării…
Vezi articolul

„Asumăm o creștere mică a numărului de cazuri, pe care o putem gestiona”, anunță ministrul Sănătății în contextul redeschiderii școlilor, restaurantelor și teatrelor: „Dacă nu se respectă regulile, intervenim cu restricţii în anumite zone”

În condiţiile în care se redeschid restaurantele în interior, cinematografele, teatrele şi şcolile, „putem gestiona o creştere a numărului de cazuri, o creştere mică pe care o asumăm”, a declarat…
Vezi articolul

Profesoara Carmen Beraru de la Colegiul Tehnic din Rădăuți, amenințată de directoare să nu mai predea în anul școlar următor la liceu, după ce a denunțat în dezbaterea publică de la Ministerul Educației că debutanții nu sunt sprijiniți de profesorii mentori: I-am recomandat „să nu mai vrei din nou aici, pentru că nu va fi în regulă pentru tine”

Presiuni la Colegiul Tehnic din Rădăuți (CTR) din partea directoarei liceului, față de o profesoară debutantă care a reclamat că are nevoie de sprijin la început de carieră. După ce…
Vezi articolul