Elevii de liceu se pot înscrie la o competiție de informatică ce urmărește găsirea unor soluții la problemele identificate de elevi

2.043 de vizualizări
Calendar Bacalaureat 2020
Foto: Pexels.com
Elevii de liceu se pot înscrie la o competiție de informatică și sunt invitați să identifice o nevoie și să realizeze un proiect care contribuie la rezolvarea acesteia, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro. La competiție vor participa echipe de câte 2 elevi și 1 mentor (profesor) din clasele IX-XII, din toată țara. Profesorul poate fi mentorul mai multor echipe, iar elevii pot să facă parte dintr-o singură echipă, conform anunțului.

„Fie că prin proiectul lor, elevii de liceu își doresc să ofere soluții pentru reducerea emisiilor de carbon, pentru eficientizarea transportului, pentru un mediu de lucru smart, o casă sau o școală modernă sau orice alt proiect cu soluții Arduino, sunt invitați la competiție”, se arată în anunț.

Cele mai bune 3 proiecte vor fi desemnate de un juriu de specialitate și premiate. Toți participanții vor primi diplome (profesorii și elevii).

Pașii de participare la competiție sunt următorii: 

  • formezi o echipă (din 2 elevi și 1 profesor coordonator),
  • înscrii echipa în competiție folosind formularul de pe website-ul Adfaber,
  • trimiți proiectul echipei la adresa prezentată pe pagina competiției Arduino.

Potrivit comunicatului, cei care doresc să se înscrie vor avea acces la resurse de studiu gratuite prin platforma Kids in Tech. Această platformă este disponibilă și pentru toate școlile și liceele de stat care doresc să acceseze gratuit cursuri de programare pentru elevi.


1 comment
  1. Buna ziua! As avea o intrebare, eu sunt elev in clasa a 7 a la Colegiul National Zinca Golescu. Limita pentru participarea la acest concurs legat de Arduino este pentru elevii din clasele IX-XII, insa eu consider ca am aptitudinile necesare pentru a participa. Credeti ca se poate face o excepție pentru a putea participa si eu? Va multumesc in avans!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Grupul profesorilor de specialitate de la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație este anonim. Ministerul Educației susține că nu poate comunica identitatea celor care au făcut analiza pe itemi cu recomandări la simularea Evaluării Naționale

Componența grupului profesorilor de specialitate care a făcut analizele pe itemi de la simularea Evaluării Naționale este anonimă. La solicitarea Edupedu.ro, Ministerul Educației a refuzat să spună cine face parte…
Vezi articolul