Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a și cei din învățământul special să fie exceptați de la vacanța care va fi decisă la Cotroceni, cere Consiliul Național al Elevilor: Calendarul examenelor să nu fie în niciun fel afectat / Statul a fost incapabil

92.632 de vizualizări
Foto: CNE
Calendarul examenelor să nu fie în niciun fel afectat, cere autorităților Consiliul Național al Elevilor, care le solicită guvernaților să nu îi trimită în vacanță pe elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții CNE spun că „în ultima perioadă, am fost promotorii învățământului față în față și ai deciziilor descentralizate. Dar autoritățile din România au fost incapabile să asigure un învățământ sigur pentru toți participanții, motiv pentru care suntem nevoiți să adaptăm starea de fapt la măsurile luate, deși, în mod firesc, ar fi trebuit să fie exact invers”.

Elevii spun că vacanța pentru restul elevilor și copiilor din sistemul de educației ar trebui să fie de două săptămâni.

Reacția vine după ce ministrul Educației a anunțat că ar în vedere modificarea structurii anului școlar, iar pe surse Edupedu.ro a publicat informația că s-ar decide o vacanță forțată de 3 săptămâni în care vor intra de luni toți elevii, de la grădiniță și până la liceu.

Această vacanță nu va “micșora durata primului semestru”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit surselor Edupedu.ro, semestrul I se va prelungi în luna ianuarie 2022 cu durata acestei vacanțe forțate, iar semestrul al II-lea va fi decalat, urmând a debuta la final de ianuarie – început de februarie.

Redăm mesajul elevilor:

„Statul a fost incapabil. Regulile pentru închiderea și deschiderea școlilor s-au schimbat de prea multe ori în ultima vreme, astfel că multe unități de învățământ, inspectorate școlare și alte instituții încearcă să descifreze modificări de pe o zi pe alta. Ni s-a spus că se va renunța la pragul de incidență a infectărilor în luarea deciziei pentru suspendarea cursurilor cu prezență fizică.

Deși am solicitat din capul locului, nici până la acest moment nu au ajuns teste non-invazive în școli. Infrastructura lipsește în mult prea multe cazuri. Între timp, cât decidenții par să aibă cu totul și cu totul alte priorități, mii de elevi și de cadre didactice au ajuns în spitale și, din păcate, am început să numărăm și pierderi de vieți omenești. Așa nu mai merge.

Ca urmare a discuțiilor ce vor avea loc astăzi la Palatul Cotroceni, în care se vor stabili noi măsuri restrictive la nivelul țării noastre, Consiliul Național al Elevilor solicită de urgență suspendarea cursurilor pentru o perioadă de două săptămâni pentru toate unitățile de învățământ. De la această măsură este necesar să fie exceptați elevii din învățământul special și elevii care susțin examene naționale (clasa a VIII-a/a XII-a), astfel încât calendarul examenelor să nu fie în niciun fel afectat. O astfel de hotărâre implică prelungirea anului școlar cu două săptămâni în semestrul al II-lea, pentru a putea recupera conținuturile pierdute în format fizic. De ce? Pentru că școala online s-a dovedit deficitară și nimeni nu a reușit să facă ceva în legătură cu acest aspect în ultimii doi ani. Nu e comod.

În ultima perioadă, am fost promotorii învățământului față în față și ai deciziilor descentralizate. Dar autoritățile din România au fost incapabile să asigure un învățământ sigur pentru toți participanții, motiv pentru care suntem nevoiți să adaptăm starea de fapt la măsurile luate, deși, în mod firesc, ar fi trebuit să fie exact invers.

Nu ne rămâne decât să fim mai responsabili, mai atenți și mai empatici cu cei din jur. Suntem toți în aceeași situație, fără niciun fel de ajutor din partea statului. Noi suntem aici – pentru elevi, părinți, profesori. Nimeni nu poate submina dreptul la educație și dreptul la sănătate. De aceea, ne vom asigura că ne folosim de toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a asigura un învățământ de calitate”.


26 comments
  1. Vreau sa știu de ce elevii din învățământul privat au făcut școală cu prezenta fizica pe toată durata pandemiei. De ce nu au același regim ca și cei de la stat?
    Voi urmări situația și dacă costat ca elevii de la privat au obținut rezultate mai bune la evaluarea națională decât cei de la stat (printre care și copilul meu) datorita restricțiilor impuse, va voi acționa în judecata pentru discriminare și ne oferirea egalității de șansă. Și invit pe toți romanii sa facă la fel.

  2. Vreau sa știu de ce unitățile de învățământ private.functioneaza în continuare în regim normal și cu prezenta fizica. Numai pentru învățământul de stat este o problema pandemia aceasta? Cum este posibil asa ceva?

  3. Consiliul Elevilor este o inventie,o facatura!! Pe cine reprezinta?? Cum au fost alesi? Dc vorbesc in numele copiilor mei?? Consiliul elevilor= MINCIUNA

  4. Nu accept așa ceva! Și noi ne putem îmbolnăvi! Sunt a 8a și avem destule cazuri de covid! Și nu suntem băgați în carantină. Așa o sa murim unul câte unul!

  5. Oameni buni , a pune presiune inutila pe niște copii mi se pare total nepotrivit. Ma uitasem pe grilele de concurs recent publicate pentru pozițiile de directori și va întreb de ce și pentru copiii noștri nu pot fi la fel , ma refer la nivelul de dificultate….! . De ce tot continuam sa ii stresam fără rost , știm cu toții ca sunt discipline la care și cu prezenta fizica la ore tot nu se fac cum trebuie, și sunt materii de examen . In plus mai subliniez , orele în privat plătite de părinții duc copii la nivelul de trecere la aceste examene, poate cineva sa mă contrazica?. Și atunci de unde atâta înverșunare cu prezenta fizica , de ce nu ne schimbam noi și întreg sistemul de învățământ.

    1. Pentru ca multi profesori sunt incapabili sa isi desfasoare orele online sau pur si siplu refuza;
      pentru ca nu exista un sistem pus la punct nici pana in acest moment, desi era clar ca ne indreptam catre asta( dar refuzam sa credem); pentru ca elevii fara posibilitati materiale(si chiar unii profesori) nu au primit tot suportul necesar( pt invatamant nu se gasesc niciodata bani).
      De aici inversunarea si presiunea pe copii.
      Sa nu uitam si ca probabil asa s-au gandit ca ii vor forta sa se vaccineze…da

    2. Pentru ca multi profesori sunt incapabili sa isi desfasoare orele online sau pur si siplu refuza;
      pentru ca nu exista un sistem pus la punct nici pana in acest moment, desi era clar ca ne indreptam catre asta( dar refuzam sa credem); pentru ca elevii fara posibilitati materiale(si chiar unii profesori) nu au primit tot suportul necesar( pt invatamant nu se gasesc niciodata bani).
      De aici inversunarea si presiunea pe copii.
      Sa nu uitam si ca probabil ca asa s-au gandit ca ii vor forta sa se vaccineze…da

  6. Se pare ca ministrul nu cunoaște deloc învățământul special. Dacă ar fi avut și el copii câte frecventează acest tip de învățământ poate ca alta ar fi fost viziunea.
    De altfel, da, de ce sa ii pese? Doar el e sus,sus…

  7. Domnilor, toți vă treziți autorități!!!! Voi sunteți viitorii politruci jalnici și inconștienți ai țării! Cine v-a ales?!? Cine v-a dat dreptul să solicitați ceva in numele copiilor mei?!? Profitați de vacanțe și puneți mâna să citiți! Învățați și fiți autodidacți! Nu așteptați să vă facă cineva conspecte! Învățați să vă folosiți mintea și nu mai așteptați ca cineva sa vă învețe proceduri și…cum se face! Nu vă băgați singuri în seamă! Sunteți nimeni și nimic, iar cu aceste comportamente de viitori politicieni, doar atât veți ajunge! Nu îmi spuneți voi ce trebuie să facă fiii mei! Vedeti- va de treabă! Nimic nu va recomanda!

    1. Exact la asta ma gandeam, ca acest consiliu de elevi e alcatuit din cativa mici politruci, invatati sa se bage in seama cu pareri neavizate, doar sa le fie remarcata “activitatea”. In loc sa militeze pentru scoala online in perioada asta mizerabila, ca sa fim si noi in secolul 21 ca scoala, se ocupa cu solicitari pentru care nu i-a investit nimeni. Penibili!

    2. Corect…din păcate cei cu gura mare o sa o duca mult mai bine ca băieții dvs. Ce nevoie au ei sa învețe? Realitatea ne arata din păcate asta.

      1. Nu, stimata doamna, cei cu gura mare nu o sa o duca mai bine decât fii mei, iar asta deoarece de copiii mei a avut cine sa se ocupe.Noi, părinții și bunicii lor , ne-am ocupat de ei! Nu am lăsat școala( care de prea multe ori îi învață să fie umili, sa se mulțumească sa fie mediocri, să respecte pseudo-valori și pseudo-autoritati sa apeleze la prejudecati…) să facă ceea ce am considerat că ar trebui sa facem noi. Copiii mei au învățat limbi străine, au învățat matematica, au fost educați să învețe, să facă efortul utilizării propriului creier! Au participat cu foarte bune rezultate la concursuri școlare , dar au învățat și că, cel mai important examen, pe care îl dau zi de zi , este acela de OM! Ii vor purta in suflet și le vor fi recunoscători câtorva dintre dascălii lor…prea putini, dar atât de speciali! Rezultatele acestor eforturi zilnice nu au întârziat să apară! Fiul nostru cel mare este o dovadă clară, că atunci când ești foarte bun in ceea ce faci, când ești serios și harnic, nu ai nevoie nici de propte , nici de pile…….Tot ceea ce le solicitam celor cu gura mare este sa nu pretindă a hotărâ în numele altora! Cei cu gura mare sunt nimeni și nimic! Ei nu sunt capabili să propună soluții! ….

        Aveți încredere în puterea și capacitatea dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră!

        1. Cei 3 copii ai mei nu au făcut NIMIC la școală (meditațiile au fost baza și ce i-am învățat noi) dar au făcut facultatea afara, și pentru ca nu avem pile și proptele sa se angajeze (tot cei cu gura mare sunt peste tot) au rămas acolo. Dacă nu aveam încredere în ei, nu am fi făcut atâtea sacrificii. Îmi pare rău, dar cu timpul o sa realizați ca nimenii și nimicii sunt baza în aceasta tara și ca nimeni nu are nevoie de soluții. Poate o sa aveți alt noroc. Succes mai departe!

  8. Nu înțeleg de ce elevii de gimnaziu și liceu intră în vacanță forțată și nu pot face ore on-line ? Sau doresc să mai facă economie pe banii profesorilor …

    1. Copiii din învățământul special nu se pot infecta? Facem educație până la moarte?
      În învățământul special avem copii bolnavi care pot muri in urma coronavirusului. Pe dl Câmpeanu nu il interesează sau habar nu are!
      Mulți din cei la putere vor raspunde penal ptr.acest genocid!

  9. Cine sunt ăștia din CNE? Fac sondaje sau cum stabilesc ei ce vrea majoritatea? Pot face un calcul cât costa milioanele de teste pe care le tot cer sau ei nu prea au treaba cu învățatul?

  10. Consiliul Elevilor văd că se contrazice pe el însuși. Anul trecut reclamau faptul ca examenele nu au fost decalate și că, de ce nu se închid școlile când situația e grava, iar acum sau întors la 180°.
    Dacă examenele se decalează cu 2 săptămâni nu vad care ar fi problema catastrofală?

  11. Sunt clasa a VIII-a și merităm sj noi 14 zile de stat acasa, daca ceilalți pot fi în pericol și noi suntem la fel de expuși la pericol!
    Avem familii acasa, bunici, părinți care sunt în vârstă nu ne lipsește covidul nici unuia

  12. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se pot îmbolnăvi și ei mai ales că unii fac ore în clase înghesuite. O soluție e să facă on-line.

  13. Eu sunt în clasa a 12 si am în clasa copii cu părinții testați pozitiv care tusesc încontinuu și nimei nu le face nici un test. Mie nu mi se pare normal sa facem alegeri cine se îmbolnăvește și cine nu. Nu răspunde nimeni de sănătatea mea, iar testele care s-au promis de o luna în școală nu au apărut nici până în ziua de astăzi.

  14. Elevii din invatamantul special merita 14 zile acasa!! Chiar eu am 3 cazuri de covid la 2 clase de a 8 a si una de a 12 a , nu este normal ce se intampla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prima trupă de teatru care se solidarizează cu profesorii aflați în grevă generală: Stagiunea de Teatru Politic își suspendă spectacolele. Mihaela Michailov, dramaturgă: Viitorul copiilor noștri este dependent de viitorul decent și stabil al celor care îi educă. Actuala grevă e un motor de conștientizare politică

Stagiunea de Teatru Politic este primul colectiv de artiste și artiști din România care a decis să își suspende spectacolele programate astăzi și mâine, pentru a se solidariza cu profesorii…
Vezi articolul

VIDEO Pediatrul Mihai Craiu: Autoritățile sunt principalul vinovat de eșecul vaccinării familiei, de aprovizionare proastă cu vaccinuri, de trecerea de la sistemul centralizat – noi am făcut vaccinuri la școală

Autoritățile române “sunt principalul vinovat” pentru “eșecul vaccinării familiei”. Verdictul vine de la medicul pediatru Mihai Craiu, care a vorbit în emisiunea La Radio cu Andreea Esca, de la Europa…
Vezi articolul

Elevii, studenții și consiliul tineretului îi solicită lui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea privind educația sexuală, care condiționează orele de acordul părinților

Trei asociații ale tinerilor îi solicită lui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea privind educația sexuală. “Consiliul Național al Elevilor (CNE), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)…
Vezi articolul

Proiect de lege de introducere a programului “Școală după școală” finanțat de stat în județele cu absenteism ridicat la Evaluarea Națională și BAC – inițiat de Raluca Turcan

Programul “Școala după școală” introdus de Ministerul Educației în școlile și județele unde absenteismul la Evaluarea Națională și Bacalaureat depășește 25% din numărul elevilor înscriși la începutul anului școlar în…
Vezi articolul

LISTA Sumele pe care profesorii le vor primi pentru a participa la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice au crescut cu 30%, anunță Ministerul Educației / Mișcarea vine pe fondul grevei suspendate din Învățământ și după ce au existat intenții de boicotare a probelor de la Bac sau Evaluarea Națională

Ministerul Educației a anunțat că majorează cu 30% sumele de bani primite de profesori dacă se implică în desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2023, potrivit ordinului de…
Vezi articolul