Elevii din Iași se pot înscrie pentru prima dată la Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” / Sunt 52 de locuri disponibile la Matematică – informatică și Științe sociale în anul școlar 2023-2024

5.817 vizualizări
Foto: © Noppon Kobpimai | Dreamstime.com
Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează admitere la liceu în 2023 pentru prima generație de elevi. Sunt 52 de locuri disponibile în 2 clase, una de Matematică – informatică și una de Științe sociale pentru elevii din Iași care participă la repartizarea computerizată, potrivit broșurii de admitere la liceu publicată de ISJ Iași. Fiecare clasă are un loc disponibil pentru elevii de etnie romă și unul pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES). 
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are deja autorizate Școala și Grădinița „Junior”, care funcționează în anul școlar 2022-2023 cu 12 formațiuni de studiu: 2 la nivel gimnazial, 7 la nivel primar și 3 la nivel preșcolar. Sunt 49 de elevi la nivelul preșcolar cu program prelungit, 134 de elevi la nivelul primar și 47 de elevi la nivelul gimnazial. Liceul UAIC este singurul înființat de o universitate în țară până la acest moment.

Nivelul liceal va funcționa în cadrul Școlii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași începând cu anul școlar 2023-2024 și va fi finanțat de la bugetul de stat. 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost autorizată să școlarizeze elevi pentru nivelul de învățământ liceal, filiera teoretică prin O.M.E. nr. 5311/31.08.2022.

Şcoala Gimnazială a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, conform OM nr. 5243/31.08.2022 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Nr. 876 bis/6.IX.2022, va organiza înscrieri pentru două clase a IX-a, potrivit site-ului Universității:

  • Profilul Matematică-Informatică – 26 de locuri. Codul din Broșura de admitere publicata de ISJ Iași este 244
  • Profilul Științe sociale – 26 de locuri. Codul din Broșura de admitere publicata de ISJ Iași este 245 
Informații de context despre grădinița și școala Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iași 

Școala „Junior” din Iași a fost deschisă pe 1 octombrie 2003, ca unitate de învățământ particulară numită „Grădinița Junior”, înființată de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. A fost autorizată ca unitate de învățământ particulară cu personalitate juridică și a fost apoi acreditată ca unitate de învățământ particulară cu personalitate juridică, prin Ordinul nr. 3.572 din 30 martie 2009, semnat de ministrul de atunci al Educației, Ecaterina Andronescu.

Grădinița a intrat în procesul de autorizare în 2003 ca entitate particulară cu personalitate juridică și a ieșit din proces, prin acreditare, în 2009, tot ca instituție particulară cu personalitate juridică. 

Cu toate acestea, în 2020, școala a luat de la zero toate procedurile de autorizare, pentru că în 2018 legea Educației s-a modificat și doar așa putea dobândi autorizare și mai târziu acreditare ca unitate de învățământ fără personalitate juridică, pentru funcționarea ca departament al Universității fondatoare.

Începând cu anul școlar 2020-2021, Școala UAIC, prin Ordinul MEC nr 5055/25.08.2020 este autorizată să funcționeze ca unitate de învățământ de stat, pentru nivelul de învățământ „preșcolar” și „primar”, fiind inclusă prin HCL în rețeaua unităților de învățământ preuniversitar.

Pe 25.08.2021, în urma unei evaluări externe a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, a fost emis O.M.E. 5055 de acordare a autorizației de funcționare provizorie Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru Școala „Junior”, pentru nivelul de învăţământ „gimnazial”.

Prin O.M.E. nr. 5311/31.08.2022, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este autorizată să școlarizeze elevi pentru nivelul de învățământ liceal, filiera teoretică.

Foto: © Noppon Kobpimai | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași primește finanțare aproape un milion de lei de la Ministerul Educației pentru activități didactice din cadrul Școlii Gimnaziale „Junior” / Universitatea a primit în folosință și un spațiu de creație al Academiei Române care, în prezent, este “inutilizabil”
Precedentul „Junior”. Școala Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a luat toate procedurile de autorizare de la capăt ca să devină școală fără personalitate juridică, deși era acreditată din 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Rezultatele elevilor din București la Evaluarea Națională 2024, înainte de contestații: A scăzut numărul mediilor între 9 și 10, un elev cu media 9,60 are mai puțini concurenți în fața sa în ierarhie / Mediile de admitere la unele licee de top vor scădea

În București, numărul elevilor cu medii între 9 și 10 la Evaluarea Națională 2024 a scăzut cu 587, față de 2023 (echivalentul a 22 de clase cu câte 26 de…
Vezi articolul

Admitere liceu 2023. Testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep miercuri. Numele și prenumele candidaților vor fi anonimizate, potrivit Ministerului Educației – document

Pentru admiterea la liceu 2023, testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep miercuri, 17 mai, și durează până pe 19 mai, conform calendarului oficial. Numele…
Vezi articolul

Ministerul Educației: 25.257 de elevi s-au înscris în învățământul profesional, dual și liceal tehnologic / În medie, elevii au completat câte 16 opțiuni în fișele de admitere la liceu

Astăzi au fost repartizați 113.480 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 68.564 de candidați la filiera teoretică și 44.916 candidați la filiera tehnologică, anunță Ministerul Educației. Alți…
Vezi articolul

OFICIAL Elevii cu cerințe educaționale speciale se pot înscrie începând din 30 iunie la liceu sau școală profesională, pe locuri speciale / Ana Dragu: Profesorii care au adaptat programa pentru acești copii își vor vedea acum efortul răsplătit

Ministrul Educației, Monica Anisie, a emis Ordinul care reglementează, la admiterea la liceu 2020, locuri distincte pentru elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) din școlile de masă și școlile speciale,…
Vezi articolul