Elevii mai multor școli din Vrancea au început semestrul II online, din cauza unor cazuri de Covid-19 în clase. Lista școlilor afectate

1.327 de vizualizări
Foto: © Luiza Nalimova | Dreamstime.com
Potrivit Agerpres, 12 unități de învățământ din județul Vrancea au confirmat vineri mai multe cazuri de Covid-19, astfel încât clasele au trecut în sistem online, pentru 10 zile, așa cum prevede ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cel al Sănătății, Alexandru Rafila, au explicat săptămâna trecută că, potrivit noilor reglementări, clasele care au trei cazuri de infectare cu noul coronavirus pe o perioadă de șapte zile consecutive trec în sistem online.

În această situație se află deja elevii mai multor clase din câteva unităţi de învăţâmânt din Vrancea care încep semestrul II în format online din cauza unor cazuri de infectare cu COVID-19, potrivit unei raportări a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea.

Lista școlilor unde unele clase au trecut online, de luni
  • Cinci clase de la Colegiul Naţional “Emil Botta” Adjud
  • Trei clase de la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Focşani,
  • Câte două clase de la Colegiul Naţional “Unirea” Focşani şi respectiv Şcoala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” Focşani
  • Câte o clasă de la Şcoala Gimnazială “Angela Gheorghiu” Adjud, Şcoala Gimnazială “Mihail Armencea” Adjud, Colegiul Naţional Pedagogic “Spiru Haret” Focşani, Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” Focşani, Şcoala Gimnazială “Alexandru Vlahuţă” Gugeşti, Şcoala Gimnazială “Principele Şerban Ghica şi Principesa Aristiţa Ghica” Sihlea şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 16 Focşani.

Potrivit ISJ Vrancea, la finalul săptămânii trecute, 33 de elevi şi 15 cadre didactice şi auxiliare erau infectați cu virusului SARS-CoV-2.

Cele 2 scenarii când școlile trec în sistem online

În prezent, rata de vaccinare a cadrelor didactice și personalului nedidactic din unitățile de învățământ nu mai este luată în calcul la stabilirea intrării claselor în mediul online. Prezența fizică în școli este condiționată de gradul de ocupare al paturilor în spitale, cu bolnavi de Covid-19. Dacă depășește 75% din rata de ocupare pe județ, atunci cursurile trec în sistem online. Elevii revin la ore abia la o rată de ocupare a paturilor de sub 70%. De asemenea, clasele trec la funcționarea online la trei cazuri consecutive de infectare cu noul coronavirus într-o perioadă de șapte zile.

Se păstrează regula intrării în sistem online a întregii școli, atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.

Suspendarea activității fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii. Suspendarea activității fizice a întregii școli se face prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Alexandru Rafila: Trebuie să avem o dată certă la care încep școlile, nu o dată pe care în fiecare zi o schimbăm. Părinții trebuie să aibă motive să-și ducă cu încredere copiii la școală / Să nu uităm că în 27 septembrie vor fi organizate alegerile

“Părinții trebuie să aibă motive să-și ducă cu încredere copiii la școală. Și atunci trebuie să avem în mod foarte clar o dată certă la care încep școlile, dai o…
Vezi articolul

Comisia Europeană: România a contractat doar 30% din cele 1,25 miliarde de euro disponibile prin fonduri europene pentru Educaţie, în condiţiile în care suntem în ultimul an al exerciţiului financiar actual

Pentru perioada de finanţare 2014-2020 România a reuşit să contracteze mai puţin de o treime din fondurile europene disponibile pentru îmbunătăţirea Educaţiei, potrivit unei prezentări de la lansarea setului de…
Vezi articolul