Evaluarea Națională 2021. Testele de antrenament, seturile 14 și 15, au fost publicate: descarcă testele la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă

397.455 de vizualizări
Evaluarea Națională 2021
Foto: © Dotshock | Dreamstime.com
Testele de antrenament pentru examenele de Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă susținute de elevii de clasa a VIII-a, seturile 13 și 14, au fost publicate astăzi, 31 mai, de Ministerul Educației. Evaluarea Națională 2021 începe în data de 22 iunie.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale.

Evaluarea Națională 2021 este un examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevii care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Descarcă de aici testele de antrenament:

Foto: © Dotshock | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


10 comentarii
 1. Este cea mai proastă comisie numită să realizeze testele de antrenament.
  Dacă pe vremea lui “PEPSIGLAS” aveam 40 de teste de antrenament, comisia abilitată, în mandatul ministrului traseist, a reușit cu greu să ofere 15 teste.
  Astăzi am aflat că se vor opri aici, cică ca să nu streseze prea mult elevii. Oare la care elavi se refereau?
  Halal ministru. Este bine că vor să-i introducă și pe elevii pentru evaluarea cadrelor didactice (Cât de tâmpiți pot să fie?).
  Oare ceilalti bugetari ( de lux ) când vor fi evaluați ?

 2. Ce se intampla cu baremele aferente testelor de antrenament 14 si 15 la matematica?Trebuiau sa apara…au fost publicate la lb rom…

 3. Cand se publica baremele pentru testele12 si 13 de saptamana trecuta?
  Trebuiau sa apara vineri pe 28 mai, dar nici pana azi 31 mai ora 15.50 nu au fost publicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Secretul rezultatelor bune de la Evaluarea Națională – testele de antrenament, spune Monica Anisie: „Elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze. Vom continua și anul viitor cu aceste teste”

Prin testele de antrenament „elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze”, așa explică ministrul Educației rezultatele bune de la Evaluarea Națională 2020 într-o declarație…
Vezi articolul