Evenimente speciale pentru elevi și voluntari în Geoparcul Țara Hațegului, până pe 6 iunie, în Săptămâna Europeană a Geoparcurilor

152 de vizualizări
Geoparcul Tara Hategului / Sursa: Unibuc.ro
Proiecte de informare despre albine, despre amenajarea zonelor protejate, schimburi de experiență și o expoziție foto se numără printre evenimentele speciale organizate zilele acestea în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. Ele au loc cu ocazia Săptămânii Europene a Geoparcurilor, care se va încheia pe 6 iunie, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Activitățile organizate în Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, au loc în condiții de “adaptare a evenimentelor astfel încât să se desfăşoare în siguranţă, dar în acelaşi timp se ofere bucuria reîntâlnirii cu admiratorii şi prietenii geoparcului”, fizic și online. 

Printre acțiunile anunțate în comunicat:

  • Două schimburi de experienţă, desfăşurate online, cu tineri din Geoparcurile Internaţionale UNESCO Origens (Spania) şi Hong Kong (China).
  • Voluntarii şi-au propus să lucreze la o expoziţie foto care să ilustreze schimbările produse în aspectul oraşului de-a lungul timpului. Ei urmează să fotografieze locuri din Haţeg din aceleaşi unghiuri în care au fost realizate mai multe fotografii de arhivă. 
  • Voluntarii care au absolvit un curs intern de formare se vor alătura echipei Geoparcului, în weekend şi după orele de curs, în susţinerea de ghidaje la Casa Geoparcului, în expoziţia “Balauri, Dragoni, Dinozauri”.
  • GeoExploratorii, elevii şcolilor de pe teritoriul Geoparcului membre în reţeaua EduGeoparc, participă la o lecţie online din cadrul Şcolii de Ştiinţe. Lecţia face legătura dintre istoria europeană şi cea a Ţării Haţegului pentru că merge în căutarea imaginarilor Asterix şi Obelix pentru a descoperi urmele lăsate de celţi pe acest teritoriu.
  • Proiectul “Science for Resilience. Cercetare pentru dezvoltare durabilă locală”: profesori şi studenţi de la mai multe facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti vor derula diverse studii care să se reflecte apoi în activităţile Geoparcului sau ale partenerilor săi.
  • Albina Super Erou. 100 de milioane de ani în slujba mediului” este un proiect care îmbină educaţia, ştiinţa şi arta în vederea creşterii gradului de conştientizare asupra importanţei albinelor pentru mediul înconjurător, în rândul elevilor, localnicilor şi vizitatorilor Geoparcului.
  • Proiect derulat în cadrul Programului Spaţii Verzi, ce urmăreşte “adaptarea, completarea şi îmbunătăţirea infrastructurii de vizitare în ariile protejate din Destinaţia Ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat”. Geoparcul va fi implicat în activităţi privind lucrări de reamenajare în expoziţia “Balauri, Dragoni, Dinozauri” de la Casa Geoparcului şi în crearea unui nou traseu tematic în zona Cioclovina – Ponor – Râu Bărbat.
  • O emisiune radio săptămânală intitulată “5 minute în Geoparc”. Împreună cu Radio BIG FM Deva, le vom oferim ascultătorilor, pe parcursul a cinci minute, informaţii relevante despre patrimoniul natural şi cultural al Geoparcului.
  • Celebra reconstrucţie a dinozaurului Magyarosaurus dacus marchează evenimentul geoparcurilor europene printr-un periplu la partenerii Geoparcului din comuna Densuș.

Foto: Unibuc.ro / Geoparcul Tara Hațegului


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toți beneficiarii tichetelor educaționale în valoare de 500 de lei vor primi carduri noi – precizează Ministerul Fondurilor Europene / Nu se știe când vor fi livrate, pentru că licitația pentru carduri a fost lansată abia vineri, după ce Guvernul a extins termenul până la care părinții pot depune cererile

“Având în vedere că acordarea acestor ajutoare este reglementată de un nou act normativ, OUG nr. 83/2023, beneficiarii acestei măsuri vor primi carduri noi”, este răspunsul primit de la Ministerul…
Vezi articolul

Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: programe educaționale comune, aplicații comune pentru granturi mari, consultări în zonele de “suprapunere”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au încheiat un parteneriat strategic la nivel academic, potrivit unui anunț al celor două instituții de învățământ superior.…
Vezi articolul

Florin Pogonaru, Asociația Oamenilor de Afaceri, către ministrul Educației: Trebuie să vă asumați politic testarea competențelor la elevi și la profesori. Ni s-a spus de către guverne succesive că asta e risc politic

Asumarea testării reale pentru pentru competențe digitale a elevilor și a profesorilor, a fost cerută de Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Monicăi Anisie, ministrul Educației, într-o…
Vezi articolul