Scandalul asistentelor false din România: Plumb a trimis Corpul de Control la Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș

4.757 de vizualizări
Scandalul internațional al asistentelor false cu diplome valide din România determină Ministerul Educației să reacționeze în cazul postlicealelor incriminate de televiziunea publică suedeză. “Ministrul Educației a decis să trimită Corpul de Control la Școala Postliceală ‘Dimitrie Cantemir’ din Târgu Mureș”, a anunțat Ministerul Educației.
  • Amintim că astăzi este ultima zi în care Rovana Plumb mai poate deține interimatul la Educație.
  • Funcția de ministru al Educației a fost vacantată prin demisia lui Valentin Popa, iar PSD a propus-o săptămâna aceasta pe Ecaterina Andronescu pentru un al 4-lea mandat de ministru.
  • Președintele Klaus Iohannis a anunțat, însă, că nu va lua o decizie rapidă în ce o privește pe Andronescu

După ce televiziunea publică suedeză a difuzat investigația, iar presa română a preluat pe larg acuzațiile, Ministerul Educației din România reacționează, cu următorul comunicat de presă:

În urma informațiilor apărute în presă cu privire la presupusele nereguli sesizate la Școala Postliceală ‘Dimitrie Cantemir’ din Târgu Mureș, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări:

Ministrul interimar al Educației Naționale, doamna Rovana Plumb, a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Mureș să demareze verificări la Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, având în vedere aspectele sesizate în mass-media, mai precis faptul că există persoane care ar fi obținut în mod ilegal diploma de absolvent al instituției.

În același timp, ministrul Educației a decis să trimită Corpul de Control la Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș.”

Informații de background

Televiziunea publică din Suedia a difuzat în urmă cu o zi o anchetă care are în centru cazurile unor asistente medicale venite de la postliceale din România, cu diplome recunoscute de statul român, dar fără pregătire reală.

“Sunt asistente false – cu diplome și licențe autentice”, au titrat jurnaliștii suedezi. “Am incercat încă de pe data de 22 mai să îi luăm interviu ministrului Educației, dar biroul de presă ne-a tot amânat, iar când și-a dat demisia ministrul Valentin Popa reprezentanții Ministerului ne-au zis ca ministrul interimar nu are competența de a ne da un interviu”, a declarat în urmă cu o zi pentru Edupedu.ro jurnalista suedeză Jazz Munteanu.

Jazz Munteanu, jurnalistă la televiziunea publică a Suediei, a afirmat pentru Edupedu.ro că instituțiile suedeze care eliberează documentele oficiale care atestă că o persoană este asistent medical se declară în imposibilitatea de a verifica diplomele emise de alte state. “Din moment ce aceste asistente vin cu diplome autentice, ei nu pot verifica ce anume au făcut ele, așa cum facem noi în această anchetă”, a precizat Munteanu pentru Edupedu.ro.

Aceasta a explicat că, în cadrul reportajului, au fost verificate 5 persoane cu diplome de la diferite școli postliceale din România, iar “2 dintre ele recunosc că nu au fost la ore și că au fost în România doar pentru examenul final”.

În Suedia, sunt astăzi asistente medicale care au diplomă, în ciuda faptului că nu au avut nici o pregătire profesională”, transmite televiziunea suedeză. Investigația se referă la fraude cu asistenți falși, care pretind că au studiat în România și Polonia și care lucrează în Suedia, pe alte joburi.

Citește și:


3 comentarii
  1. Aceeasi situatie este si la scoala sanitara postliceala bacau. Din surse sigure, practic confesiune, am aflat de cateva cazuri in care asistente care acum lucreaza la Bruxelles fie nu au participat la practica oblogatorie, fie au platit pt a lua examene, fie au fost doar la examenele finale. Va rog sa cercetati. Cine stie peste ce cuib de viespi mai dati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Curățarea și amenajarea Bazei Cireșarii din București ar putea fi făcută cu studenții și profesorii de la USAMV, anunță Ministerul Educației. Lucrările vor putea demara săptămâna viitoare, deși studenții sunt în vacanță

Clubul Copiilor Sector 1 – Cireșarii, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București au încheiat un parteneriat vineri, 27 august, pentru…
Vezi articolul