EXCLUSIV Autorizația ISU de securitate la incendiu a fost scoasă din obligația directorilor pentru acreditarea școlilor și grădinițelor de stat

7.166 de vizualizări
SURSA: Google Earth
Exceptare cu dedicație pentru școlile de stat: autorizarea și acreditarea nu mai sunt condiționate de prezentarea de către directorul unității de învățământ de stat a autorizației de securitate la incendiu, a stabilit Ecaterina Andronescu. Prevederea, care introduce astfel o mare diferență între exigențele față de grădinițele și școlile de stat și cele private, a trecut ieri de Guvern, fiind inclusă în proiectul de Ordonanță de Urgență pe educație, potrivit surselor Edupedu.ro. Responsabilitatea avizului ISU trece de la director, la primar.

Aceeași ordonanță de urgență acordă și o prelungire a termenului pentru obținerea autorizării și acreditării de către toate instituțiile de învățământ de stat sau privat. Nici una dintre cele două prevederi nu au fost puse în dezbatere publică.

Cum își justifică Ministerul Educației decizia: autoritățile locale sunt proprietarul și administratorul clădirilor care funcționează ca școli și grădinițe de stat.

Edupedu.ro a intrat în posesia Ordonanței de Urgență adoptate ieri de Guvernul Dăncilă, OUG care modifică Legea educației și alte acte normative din același domeniu. O dată cu modificarea Legii educației în privința “titularizării pe 253”, Guvernul cu Ecaterina Andronescu ministru al Educației a schimbat și legislația care stabilește cum se face evaluarea calității în educație.

Concret, cum arată modificarea adoptată ieri în ședința de guvern:

“Art. II Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calității educației, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 642 din 20 iulie 2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. După art. 10 se introduce un nou articol, articolul 10 1 cu următorul cuprins:
‘(1) Evaluarea externă în vederea autorizării sau acreditării, după caz, nu este condiționată de prezentarea de către directorul unității de învățământ de stat a autorizației de securitate la incendiu, întrucât se află în responsabilitatea autorităților administrației publice locale, în calitate de proprietari ai imobilelor.”

Aceeași ordonanță acordă și o prelungire a termenului pentru obținerea autorizării și acreditării de către toate instituțiile de învățământ de stat sau privat.

 

Cum justifică Ministerul Educației mutarea responsabilității obținerii avizului ISU de la director la primar, pentru acreditarea școlii: 

 

 

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sfatul unui inspector școlar general pentru elevii lăsați fără transport gratuit prin neplata facturilor la transportatori de Ministerul Educației: Să facă toate eforturile necesare să ajungă la școală, în niciun caz să nu abandoneze / Numai în Suceava facturile restante pe trei luni sunt de aproape 5 milioane de lei

“Elevii să facă toate eforturile necesare să ajungă la școală, în nici un caz să nu abandoneze școala”, a spus șeful ISJ Suceava, Grigore Bocanci, întrebat de Edupedu.ro ce le…
Vezi articolul

REPORTAJ Pogromul de la Iași și Trenurile Morții – cel mai mare masacru înfăptuit pe teritoriul actual al României/ Cine sunt românii declarați ”Drepți între Popoare” pentru că și-au riscat viața salvând evrei de la moarte

Autoritățile inaugurează marți, la Iași, Muzeul Pogromului în aceeași clădire unde cu exact 80 de ani în urmă a avut loc un masacru de proporții în care armata și jandarmii…
Vezi articolul