EXCLUSIV Daniel David, rectorul UBB, după ce universitatea a cerut retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat a ministrului Bode, “profund viciată” de plagiat: Am aceeași încredere în decizia Comisiei de etică pe care am avut-o și la prima sesizare / Școala doctorală este cea care trebuie să discute dacă Adrian Ivan mai poate conduce doctorate la UBB

1.695 de vizualizări
Daniel David / Foto: Digi24.ro
Rectorul Universității Babeș-Bolyai a declarat pentru Edupedu.ro, la scurt timp după ce Comisia de etică a universității pe care o conduce a cerut oficial retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, că are “aceeași încredere în decizia Comisiei de etică pe care am avut-o și la prima sesizare”.

Procedura a fost aceeași: semnalare de suspiciuni (în prima etapă, pe lângă cele externe, unele identificate de UBB și cu analiza integrală cu soft), verificarea lor, formularea de concluzii cu accent pe corecturile necesare și sesizarea consiliilor naționale care pot lua și alte decizii legale. Dacă ministrul Bode continuă acțiunea în instanță, ne vom apăra demersul acolo“, a declarat Daniel David pentru Edupedu.ro.

Întrebat dacă va mai conduce doctorate de acum înainte la UBB Adrian Ivan, conducătorul de doctorat în cazul lui Bode și profesor care a cerut stoparea oricărei analize, potrivit anunțului făcut de UBB, rectorul Daniel David a răspuns pentru Edupedu.ro că “Voi da eu, ca rector, o decizie către școala doctorală, pornind de la hotărârea Comisiei de etică, o decizie pentru a-mi prezenta măsuri privind îmbunătățirea activității proprii. Școala doctorală este cea care trebuie să discute“. Amintim că Adrian Ivan este rectorul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” a SRI.

Întrebat dacă va pune în discuție în cadrul universității și cazul prorectorului UBB Dan Lazăr care a emis un referat de susținere a calității tezei lui Bode, Daniel David a declarat pentru Edupedu.ro: “Voi aștepta propuneri din partea Școlii doctorale, toate concluziile și deciziile Comisiei de etică trebuie analizate la nivelul Școlii doctorale, care trebuie să vină cu măsuri de propunere de îmbunătățire a propriei activități”.

Citește și:
BREAKING Comisia de etică a UBB constată mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode: “Teza este profund viciată” / E cerută retragerea cărții publicate pe baza tezei / Conducătorul de doctorat, Adrian Ivan, a cerut stoparea oricărei analize

1 comment
  1. Comisia de etica trebuia sa propuna retragerea titlului de doctor chiar daca acest lucru se poate face numai prin justitie; deci, nu trebuia sa-i ceara plagiatorului sa-si “corecteze” (alinieze) teza de doctorat!
    Scoala doctorala trebuie sa propuna suspendarea conducatorului de doctorat pe cel putin 3 ani; la fel pentru profesorii care au fost in comisie sau pentru prorectorul Dan Lazar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea condusă de Tudorel Toader își acuză studenții că “proiectează o imagine falsă asupra activității” instituției. În replică, LS Iași acuză “presiuni și amenințări asupra studenților care îi cer demisia”

Conducerea Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași acuză Liga studenților din Iași că proiectează o imagine falsă asupra activității instituției de învățământ superior. Acuzația vine după ce studenți din LS…
Vezi articolul
ANOSR

Studenții Universității Maritime din Constanța discută astăzi cu rectorul Universității Politehnica din București. Aceștia se opun unei posibile desființări a Universității Maritime

Studenții Universității Maritime din Constanța se întâlnesc astăzi, 16 noiembrie 2022, cu Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București (UPB), după ce presa din Constanța a anunțat negocieri de fuziune…
Vezi articolul

Primele rețele de contagiune cu COVID-19 din România – Studiu interdisciplinar al cercetătorilor de la Universitatea din București: 5% dintre cei cu noul coronavirus l-au transmis direct la peste 50% din celelalte cazuri

“Grupul de cercetare a grafurilor și rețelelor sociale GraphNets din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, a analizat informațiile cu privire la primele 308 cazuri confirmate…
Vezi articolul

Normele de etică și deontologie universitară să nu poată fi completate prin Carta Universitară, printre propunerile sindicatului Alma Mater pentru proiectul legii Educației. Hadăr mai cere să nu fie taxată universitatea pentru greșelile rectorului și să primească două salarii la ieșirea la pensie și cei din universități

Normele de etică și de dentologie universitară să nu fie completate prin Carta Universitară, să existe doar în lege, modificarea prevederii legate de reducerea accesului la finanțare publică, în cazul…
Vezi articolul