EXCLUSIV Fragmente plagiate în doctoratul lui Daniel Grădinaru, președintele Consiliului Superior al Magistraturii. Expert consultat de G4Media.ro: ”Că plagiatul este intenționat o dovedesc din plin modificările făcute în text”

461 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
În volumul în care judecătorul Daniel Grădinaru și-a publicat teza de doctorat susținută în 2015 există mai multe fragmente despre care un expert consultat de G4Media.ro susține că sunt plagiate. ”Foarte probabil, este vorba de un plagiat care nu poate fi ignorat”, a declarat profesorul emerit Dumitru Sandu de la Universitatea București după ce a analizat pasajele descoperite de G4Media.ro, precum și textele-sursă pe care Grădinaru nu le-a indicat în lucrarea sa. În prezent președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Grădinaru este responsabil de multe decizii-cheie din sistemul judiciar. După două luni de insistențe pentru a transmite un punct de vedere legat de exemplele prezentate în acest articol, judecătorul Daniel Grădinaru a declarat, la începutul acestei săptămâni, că ”Întrebarea este tendențioasă, unele chestii se pot verifica, nu aveți nevoie de răspunsul meu”.

În anul 2015, în perioada în care ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Apel București, judecătorul Daniel Grădinaru a obținut titlul de doctor după ce și-a susținut teza cu titlul ”Investigarea criminalistică a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene”.

Conform exemplarului depus la Biblioteca Națională a României, instituția unde a fost doctorand Grădinaru era Universitatea Titu Maiorescu, iar conducător științific, profesorul universitar Gheorghe Popa. În unele CV-uri ale judecătorului, la instituția organizatoare a studiilor de doctorat apare și Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, ceea ce indică faptul că lucrarea a fost coordonată în cotutelă sau că, la un moment dat, a avut loc un transfer.

Un an mai târziu, în 2016, Grădinaru și-a publicat teza la Editura C.H. Beck, cu titlul puțin schimbat: ”Investigarea infracțiunilor contra intereselor financiare ale UE.”

Sursa Foto: beckshop.ro

Consultând un exemplar al acestui volum, reporterul G4Media.ro a descoperit mai multe fragmente pentru care nu există indicate sursele de unde au fost preluate.

Citește analiza integrală pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Deschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu anunță că sunt 1.140 de elevi ucraineni înscrişi în şcolile din România, pe curriculum românesc, ca audienţi. Guvernul va modifica Legea educației pentru ca elevi ucraineni de clasa a VIII-a să poată intra la liceu fără examen: copii de la Şcoala de balet din Kiev vor să continue la Liceul Capsali, în clasa a IX-a

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că numărul elevilor ucraineni audienţi în şcolile din România, pe curriculum românesc, va fi de 1.140  la începutul săptămânii viitoare, dintr-un total de aproape 34.000…
Vezi articolul

Directorii liceului Petru Rareș din Piatra Neamț, cercetați disciplinar pentru organizarea dezbaterilor Model United Nations fără aprobarea Inspectoratului școlar, unde o elevă a murit / Șefa ISJ Neamț: Cel târziu la sfârșitul săptămânii viitoare trebuie să avem un rezultat

Cei doi directori ai Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț sunt cercetați disciplinar de o comisie de anchetă a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț, după ce au organizat conferința…
Vezi articolul

Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare și grădiniță 2020, precum și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate

“Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, înscrierea la grădiniță, calendarul privind mobilitatea cadrelor didactice vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor”, a anunțat ministrul…
Vezi articolul

Ligia Deca, de la Guvern: Odată cu suspendarea mișcării de protest toate cadrele didactice și toți elevii se întorc în clase / Marius Budăi, ministrul Muncii: Ceea ce s-a agreat în coaliție a fost pornirea de la salariul mediu brut și acordarea acelor 50% din diferență din 1 ianuarie 2024

„Am marea plăcere să mă aflu astăzi în fața dvs, asistăm la o victorie a tuturor celor care au susținut educația”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației, dla Guvern, după…
Vezi articolul