EXCLUSIV Transelectrica: După o analiză juridică, vor fi dispuse măsurile necesare. Plus: Dovezile falsului diplomei de inginer din cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească

8.069 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Transelectrica a anunțat pentru Edupedu.ro că, “după o analiză juridică riguroasă, în cel mai scurt timp posibil, vor fi decise și dispuse măsurile necesare” în cazul fostului șef al companiei, Marius Dănuț Carașol. Gigantul energetic a confirmat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că diploma de la dosarul de personal al lui Marius-Dănuț Carașol are aceeași serie cu diploma pe care Edupedu.ro o publică mai jos. În paralel, Ministerul Educației a comunicat, la solicitarea Edupedu.ro, că “diploma de inginer cu seria D numărul 0286614 nu există în baza de date, nefiind tipărită”.
  • Amintim că președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat în această dimineață atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, după ce Edupedu.ro a dezvăluit falsul din CV-ului acestuia.

Compania Transelectrica a răspuns pentru Edupedu.ro, întrebată dacă va merge în instanță împotriva fostului director al companiei pentru fals în acte și salarizare conform unor studii pe care nu le are, următoarele: “Conducerea Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA va întreprinde toate demersurile în vederea protejării intereselor societății, cu respectarea și aplicarea tuturor prevederilor legale care se impun în această situație. După o analiză juridică riguroasă, în cel mai scurt timp posibil, vor fi decise și dispuse măsurile necesare.

Atât conducerea executivă, cât și conducerea neexecutivă a Companiei tratează cu prioritate rezolvarea acestei situații, astfel încât prestigiul și interesele Transelectrica, societate de strategică pentru România, să nu fie prejudiciate“.

Întrebată dacă diploma de inginer diplomat depusă de Carașol ca angajat are seria D, 0286614, Transelectrica a răspuns, pentru Edupedu.ro: “La dosarul de personal al domnului Marius-Dănuț CARAȘOL este depus în copie un exemplar al diplomei cu seria D 0286614“.

FOTO Diploma falsă depusă la dosar de fostul șef al Transelectrica:

Răspunsul Transelectrica la solicitarea Edupedu.ro reprezintă prima confirmare oficială a faptului că documentul de mai jos este actul prezentat de Marius Dănuț Carașol la angajare:

 

Cum arătau în realitate diplomele de inginer diplomat eliberate în 2006 de Universitatea Politehnica București:

Edupedu.ro a obținut un specimen al diplomelor reale de inginer, emise de Universitatea Politehnica din București în anii 2005 și 2006:

 

Indiciile de fals ale diplomei de inginer depuse la dosar de foștul șef Transelectrica:
  • Cadrul care mărginește diploma falsă este asemănător cadrului din diplomele de Bacalaureat
  • Simbolul cărții cu inițialele MEC ce apare în colțurile diplomei false nu este prezent pe diplomele Universității Politehnica din București, nici în anii 2005-2006
  • Numele Universității Politehnica este articulat “Universității Politehnice” în diploma falsă
  • Datele sunt completate cu pixul și carioca pe diploma falsă, în condițiile în care diplomele UPB sunt tipărite la imprimantă din 2005 încoace.
  • Iar dovada hotărâtoare a falsului o reprezintă seria actului
Ministerul Educației: Diploma de inginer cu seria D numărul 0286614 nu există în baza de date, nefiind tipărită

După ce Universitatea Politehnica din București a comunicat la solicitarea Edupedu.ro că Marius Carașol nu a absolvit universitatea și că nici diploma cu seria de mai sus nu a fost eliberată de UPB, Edupedu.ro a întrebat Ministerul Educației dacă a eliberat vreo diplomă cu această serie.

Răspunsul Ministerului Educației:

  • Conform informațiilor furnizate Ministerului Educației Naționale (MEN) de Compania ROMDIDAC, care anterior anului 2014 tipărea documentele de studii comandate și ulterior emise de instituțiile de învățământ superior, „diploma de inginer cu seria D numărul 0286614 nu există în baza de date, nefiind tipărită. Diploma de inginer cu seria D s-a tipărit de la numărul 0000001 la numărul 0023800”.
  • MEN nu deține alte informații pe această temă.”
Informații de background
Foto: Facebook/Transelectrica

Amintim că Marius Carașol a fost revocat astăzi de Consiliul de Supraveghere Transelectrica din funcțiile de conducere a gigantului energetic. “Având în vedere informațiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA,  a decis revocarea domnului Marius-Dănuț Carașol din calitatea de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului”, anunță Transelectrica, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Și Parchetul General s-a autosesizat în cazul directorului de la Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de inginer, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Edupedu.ro a dezvăluit în urmă cu o zi că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Procedura pentru organizarea simulărilor județene ale Evaluării Naționale și examenului de Bacalaureat 2024, publicată de ISJ Ilfov. Elevii din Ilfov vor avea două simulări județene, în noiembrie 2023 și ianuarie 2024

Inspectoratul Școlar Ilfov a publicat procedura de organizare pentru simulările județene ale examenelor naționale din 2024. Elevii din județul Ilfov vor avea simulări pentru Evaluare Națională și Bacalaureat în perioada…
Vezi articolul

Mai multe asociații și grupuri civice condamnă comportamentul public “inacceptabil” al lui Alexandru Cumpănașu față de minori și profesori și atenționează: Coaliția lui cuprinde asociații pentru drepturile copilului, asociații de profesori, de studenți sau de polițiști

Mai multe organizații neguvernamentale și grupuri naționale și locale, inclusiv VeDem Just, Rezist, Corupția Ucide sau Freedom House, au emis vineri o luare de poziție față de “comportamentul public inacceptabil”…
Vezi articolul

“Îngrijorare” față de felul cum vor fi asigurate resursele pentru creșterile salariale și de burse în universități – Consorțiul Universitaria cere ca situația să fie “clarificată cu celeritate”

Consorțiul Universitaria, ce reunește multe dintre cele mai mari universități din țară, își exprimă îngrijorarea față de felul în care vor fi asigurate resursele pentru creșterile salariale și de burse…
Vezi articolul