Forumul Alianței de Universități Europene EC2U va fi organizat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași: Mobilitate fără întreruperi între universități și orașe, printre temele evenimentului

179 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Alianța de universități europene „European Campus of City-Universities EC2U” se reunește la Iași, în perioada 11-13 octombrie 2022, în cadrul celei de-a 5-a ediții a Forumului EC2U ce va fi organizat la Universitatea  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Evenimentul „își propune dezvoltarea unui spațiu deschis și inovator care să permită  mobilitatea fără întreruperi între universități și orașe”.
  • Forumul EC2U este organizat la fiecare șase luni de către Alianța EC2U, un consorțiu academic format din Universitatea din Poitiers (coordonator), Universitatea din Coimbra, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Salamanca, Universitatea din Pavia, Universitatea Friedrich Schiller din Jena și Universitatea din Turku. Obiectivul acestor evenimente organizate periodic este acela de a aduce în atenție problemele de actualitate din societate și de a încuraja schimbul de bune practici la nivel european, se arată în informare.

Conform comunicatului, cel de-al 5-lea Forum EC2U se va desfășura în format hibrid, sesiunile publice putând fi urmărite în direct pe canalul de YouTube al alianței EC2U. Evenimentul este deschis și cetățenilor orașului Iași care pot participa la ședințele publice.

Înregistrarea la Forumul EC2U organizat la Iași este încă deschisă pentru participarea online și disponibilă aici.

„Forumul EC2U își propune dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre comunitățile celor 7 universități, dar și a celor 7 orașe europene membre ale alianței. Activitățile organizate pe parcursul celor 3 zile sunt dintre cele mai variate, acestea fiind adresate deopotrivă studenților, cetățenilor, partenerilor și personalului academic din cadrul alianței EC2U. Printre acestea se numără: masa rotundă privind învățământul superior, sesiunea comună a Institutelor Virtuale EC2U, rezultatele săptămânii antreprenoriale EC2U, sesiunea Vocea Studenților, târgul de mobilități EC2U etc. De asemenea, evenimentul va aduce în prim-plan tema mobilităților internaționale și va dezbate modalitățile prin care acestea pot fi regândite astfel încât impactul deplasărilor asupra mediului înconjurător să fie cât mai redus”, potrivit sursei citate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deontologia este și rămâne disciplină obligatorie la FJSC – Antonio Momoc, directorul departamentului de Comunicare, în replică la scrisoarea către ARACIS

„Deontologia este şi rămâne disciplină obligatorie pentru studenţii de la comunicare şi relatii publice şi publicitate la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării”, susține Antonio Momoc, directorul Departamentului de Antropologie…
Vezi articolul

Viitorul sistem post-Brexit privind migrația se va aplica și studenților români – Ambasada britanică, pentru Edupedu.ro / Cât de mare este interesul românilor pentru studii în Marea Britanie

Noile reguli privind imigrația pregătite de guvernul britanic post-Brexit, anunțate săptămâna trecută, se vor aplica și studenților români dornici să învețe în Marea Britanie începând din 2021, potrivit informațiilor furnizate…
Vezi articolul

Un profesor de inginerie seismică ar fi hărțuit sexual mai multe studente condiționând promovarea examenelor de favoruri. A fost eliminat din comisiile de examinare și cercetat acum de Universitatea Transilvania din Brașov / Rectorul Abrudan: Evident că m-a șocat toată chestiunea asta

Două studente de la Facultatea de Construcții l-au reclamat pe profesorul de la catedra Rezistența Materialelor, conf. dr. ing. Florin Marius Botiș, că ar fi încercat să obțină favoruri sexuale…
Vezi articolul