Fostul premier Viorica Dăncilă îi pune şase întrebări ministrului Educaţiei, Monica Anisie: Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie

8.797 de vizualizări
Foto: Facebook/Viorica Dancila
Fostul premier Viorica Dăncilă îi pune şase întrebări ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Dăncilă publică un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care solicită o serie de răspunsuri, precum şi asumarea unui plan din partea actualei conduceri a ministerului.

Redăm mesajul Vioricăi Dăncilă:

“Școlile din România stau închise de trei săptămâni. Și tot de trei săptămâni Ministerul Educației și Cercetării n-a venit cu niciun mesaj clar pentru elevi, părinții elevilor și profesori.

Am văzut până acum vagi recomandări pentru școală online sau școală TV, dar nu am văzut un efort instituțional organizat, nu am văzut decizii și nu am văzut nici măcar schițarea vreunei perspective. Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar? Lucrează Ministerul la soluții în acest sens? Ce vor face elevii claselor a VIII-a și XII-a, care ar trebui să dea în două-trei luni evaluarea națională, respectiv bacalaureatul? Ce se întâmplă cu înscrierile la grădiniță sau la clasa pregătitoare? Cum va fi cu înscrierile / admiterile la facultate?

Sistemul de învățământ e practic neguvernat în aceste săptămâni, iar acest lucru afectează milioane de părinți și copii. Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

Solicit Ministerului să vină cu un plan concret pentru anul școlar, dar și cu o soluție pe termen scurt pentru a organiza învățământul la distanță – peste tot unde se poate. Materia rămasă poate fi comprimată, durata anului școlar poate fi puțin prelungită, examenele reprogramate, astfel încât criza coronavirusului să nu afecteze grav procesul educațional. E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii și de mobilizarea întregului sistem educațional pentru a-și îndeplini misiunea – aceea de a fi tot timpul în serviciul elevilor.”

Foto: Facebook/Viorica Dancila


10 comentarii
 1. O iesire pentru a se mentine in atentia publica. Intrebari fara sens in situatia actuala, unele aiuritoare. Asta nu conteaza. Sustinatorii vor aplauda, ca doar sa au invatat din cusca (transfuzia de doctrina negandita) ca se face ca sa castigi si tu ceva! Nu trebuie analizat mai mult, castigul sau uneori doar impresia de confort personal este de ajuns!

 2. In afara unui ton rastit, a unei voci “puternice” sau a unor cuvinte rostite rar “ca sa inteleaga tot prostul” ca e asa cum spun ei, toti din guvern nu doar un ministru sau altul, ati vazut ceva concret? Si nimicul din rosturile lor inseamna ceva pentru cine intelege: nu stiu ce sa faca, sunt multumiti ca sunt in functii, ca iau salarii bune (nu 75%!), dar habar nu au pe ce lume traiesc! Vai tie, Romanie!!!

 3. A ajuns până și nimeni în drum asta de Dăncilă sa o ia la întrebări pe ministra educatiei! Pai daca și madam Anisie doarme pe ea! Javre au fost, javre au rămas pesedistii ăștia! Dar și penelistii îs vinovati că le permit sa se bage n seama!

 4. Din pacate are dreptate.
  M-am saturat de atatia experti in educatie .Si de profesorii din Romania.
  La un moment dat domnul Basescu facea un calcul referitor la numarul de ore efectuate de profesori.In aceasta perioada in care sute de oameni au avut contractele incetate ,domnii profesori isi iau bine-mersi salariile.
  Ma uitam, in conditiile dramatice, cum alti domni- medicii – au dezertat cand au dat de greu.Sa iei zeci de mii de lei , fara sa faci mare lucru , si cand intradevar e nevoie de tine sa dezertezi e o ticalosie.Suntem o tara putreda ,Si nici macar pandemia asta nu ne va vindeca,,,,,in rest , numai experti,domni si doamne….

  1. Stii de ce s a ajuns la asa ceva? Pentru ca niciun ban din lume, nicio amenintare nu mai conteaza cand statul isi bate joc ani la rand de tine. Si s a suparat lumea.Exemplu: dam somaj tehnic / nu gasim nicio solutie in educatie; testam toate pilele/ nu testam si nu echipam medicii.Rezultatul: ne mor doctorii, ne fug profesorii, ne parasesc pentru strainatate asistentii etc.

 5. Nu inteleg ce aveti cu doamna Dancila. Ce a facut si cum a prezidat inainte e alta problema, insa acum ceea ce spune e foarte adevarat. Doamna ministru al Educatiei nu a venit cu nimic concret, nici un plan exact. Cadrele didactice au doar recomandarea de a face ore online, insa doar cei care vor. Unii fac acest lucru, unii nu si pe buna dreptate, atata vreme cat nu e nimic clar. Ce asteapta cei de la MEC? Ei nu mai zic nimic de cand a inceput cu pandemia, dau doar sfaturi insa nimic concret. Bravo pt initiativa doamna Dancila!!!!

 6. Chiar e pacat de toate subiectele tratate serios de edupedu.ro, daca ati ajuns sa aduceti din nou la lumina un asemenea specimen si fix in cadrul unui subiect pe educatie!! Educatia si sanatatea, doua subiecte pe care doar a vorbit si a distrus!!
  Sper sa va concentrati pe lucrurile grave comentate oameni titrati si seriosi in analizele lor proprii, nu pe textele scrise pentru aceasta agramata, autosuficienta si autodemonstrata.

  Multumesc!

 7. De când a ajuns individa să se dea expertă în ale învățământului. Chiar dacă a plecat din sistem ne-a făcut de râs. Acum ar trebui să-și vadă de treabă. Evoluția actuală a pandemiei face imposibilă o acțiune concretă. Vreau să aud cum și-ar putea preda ea o lecție de instruire practică. Mai bine deocamdată să respectăm ordonanțele militare. Recent finlandezii au anunțat că la ei e posibil ca școlile să nui-și mai reia cursurile pentru acest an școlar. Repet: această individă care ne-a dus țara în prăpastie ar trebui să tacă.

 8. Știam deja informația! V-am trimis link pe Facebook/messenger. Am aflat-o înainte să o difuzați dumneavoastră. Mulțumesc mult! Sunt unul dintre utilizatorii care primește notificări in timp real de la dumneavoastră, însă subiectul cu privire la reacția fostului premier, Viorica Dăncila, l-am accesat deja. Spor și sperăm că doamna Ministru sa vină cât mai repede cu un plan de remediere in contextul situației actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii cu medii sub 5, care susțin Evaluarea Națională anul acesta. Metodologia de admitere la liceu a fost publicată în Monitorul Oficial

Învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii care susțin Evaluarea Națională anul acesta și obțin o medie de admitere sub 5. Prevederea apare în metodologia de admitere la liceu publicată în…
Vezi articolul

Rata de vaccinare este mult mai mare în școlile din Cluj cu predare în limba maghiară, decât cele în limba română – presa locală / Agenția ungară MTI: conștiința responsabilității este mai dezvoltată

În școlile din județul Cluj, jumătate dintre cadrele didactice sunt vaccinate împotriva noului coronavirus, dar există o variație foarte mare între unitățile de învățământ: în cazul unora, rata de vaccinare…
Vezi articolul

Președintele Asociației Școlilor Particulare, singurul prezent la dezbatere care nu a propus modificarea proiectului de hotărâre a organizării și funcționării ARACIP, prin care organizația sa primește un loc cu drept de vot în Consiliu / Christian Comșa: Problema mare nu este componența ARACIP, problema mare este ce evaluează și ce face în momentul în care merge în instituțiile de învățământ

„Experții ARACIP care realizează evaluările externe în prezent, au fost selectați acum peste 10 ani de zile. (…) Există obligația legală ca o dată la cinci ani să se realizeze…
Vezi articolul

DOCUMENT Ordinul care suspendă de luni activitatea față în față în școli și grădinițe a fost trimis de Ministerul Educației la inspectorate: școlile, obligate să asigure resurse educaționale pentru elevii fără acces la tehnologie și internet

Închiderea grădinițelor și școlilor începând de luni și transferarea în sistem online a activităților didactice au fost stabilite oficial prin Ordin de ministru semnat astăzi, 8 noiembrie, de Monica Anisie.…
Vezi articolul